Propulsion 3-vuotissarja

säännöt

1 §

Brixton Medical AB/Stall Zet järjestää yhteistyössä kilpailun järjestäjäksi valitun/valittujen raviradan/raviratojen kanssa Propulsion 3-vuotissarja -kilpailun vuosittain Suomen Hippos ry:n hyväksymänä ajankohtana.

2 §

Kilpailuun ovat oikeutettuja osallistumaan 3-vuotiaat Suomessa syntyneet lämminveriset.

3 §

Kilpailumatka on vähintään 2100 metriä autolähetyksellä niin karsinnoissa kuin finaalissa. Karsintakilpailuja ajetaan neljä erikseen valituilla radoilla (2024: 18.6. Teivo, 22.6. Härmä, 1.7. Kajaani, 8.7. Lappeenranta).

Lähtöihin otetaan enintään 12 hevosta. Mahdollinen karsinta suoritetaan Suomen Hippoksen ravikilpailusääntöjen karsintapisteillä. Karsinta ajetaan, mikäli siihen ilmoittautuu vähintään viisi hevosta.

Karsintalähtöjä ajetaan yksi/rata, ja lähtöön otetaan 12 hevosta. Hevonen voi osallistua vain yhteen karsintalähtöön. Karsintalähdön ykköspalkinto on 5000 euroa (2024).

4 §

Finaali ajetaan erikseen valitulla radalla (2024: Vermo 17.7.). Karsintalähdöistä kolme parasta pääsee finaaliin. Jos karsintalähdön kolmossijasta tulee tasapääjuoksu, finaalipaikka arvotaan.

Finaalin palkinnot 25 000-12 500-7500-5000-2500-2500 euroa (2024). Brixton Medical AB/Stall Zet vastaa karsinnoissa ja finaalissa maksettavista palkinnoista siltä osin, mitä jää vähennettynä radan normaaliskaalan mukaisesti saamasta palkintotukiosuudesta.

Jos finaaliin oikeutettua hevosta ei ilmoiteta finaaliin, sen tilalle otetaan samassa karsintalähdössä neljänneksi sijoittunut jne.

Finaalissa kaikki lähtöradat arvotaan.

Jos karsintalähtö perutaan, muista karsintalähdöistä neljä parasta pääsee finaaliin. Jos sellaisessa karsintalähdössä tulee nelossijasta tasapääjuoksu, finaalipaikka arvotaan.

5 §

Muilta osin noudatetaan Suomen Hippoksen voimassa olevia ravikilpailusääntöjä.

6 §

Näiden sääntöjen muuttamisesta päättää Brixton Medical AB/Stall Zet. Muutokset esitetään Suomen Hippoksen sääntö- ja lisenssivaliokunnan hyväksyttäväksi.