Hevosenomistajille etuja

Hevosen omistaminen

Kimppaomistaminen on helppo ja edullinen tapa omistaa ravihevonen. Porukassa kuluriski pienenee ja elämykset ovat moninkertaiset. Vaihtoehtoja on useita, pienemmistä kymmenen osuuden yhteisomistuksista jopa tuhannen osakkaan suurkimppoihin. Hevosenomistajat pääsevät aina ilmaiseksi Vermon raveihin oman hevosen kilpaillessa. Suurtapahtumissa ilmaiseen sisäänpääsyyn oikeuttavien henkilöiden määrää voidaan rajoittaa.

Vuoden 2024 kaikissa keskiviikkoraveissa hevosenomistajat saavat Oma Tallin ilmaislippua näyttämällä käsiohjelman saapuessaan ja 15 prosentin alennuksen kaikkien Vermon ravintolapisteiden ruokatuotteista. Alennuksen saa vain Oma Tallin lipulla.

Suomen Hippos ry

Suomen Hippos ry on suomalaisen raviurheilun ja hevoskasvatuksen valtakunnallinen keskusjärjestö, johon kuuluu 131 jäsenyhteisöä. Hippoksen nettisivuille pääsee tästä.

Hippos ylläpitää kaikkien suomalaisten hevosten rekisteriä. Kun hevonen vaihtaa omistajaa, tulee sitä tehdä kirjallinen ilmoitus Suomen Hippokseen.

Suomen Hevosenomistajien Keskusliitto ry (SHKL)

Suomen Hevosenomistajien Keskusliitto ry on hevosenomistajien yhteinen etujärjestö, jonka yhteentoista alueelliseen jäsenyhdistykseen kuuluu noin 5000 jäsentä. Keskusliiton tarkoituksena on jäsenten hevosenomistamiseen liittyvien keskeisten etujen valvonta.
Jäsenilleen liitto tarjoaa paljon alennuksia ja etuisuuksia, koulutustilaisuuksia, kuusi kertaa vuodessa ilmestyvän jäsenlehden sekä asiantuntija-apua erilaisissa ongelmatilanteissa. SHKL:n nettisivut löytyvät täältä.

Uudenmaan Hevosenomistajat ULHO r.y.

ULHO ry on Suomen Hevosenomistajien Keskusliitto ry:n (SHKL) Uudellamaalla vaikuttava jäsenyhdistys. Liittymällä jäseneksi pääset osalliseksi yhdistyksen tarjoamiin etuihin sekä saat apua hevosenomistamiseen liittyviin kysymyksiin.

Yhteystiedot:
Puheenjohtaja Birgitta Mangström: p. 0400 810 309, mangstrom@suomi24.fi
Sihteeri Katja Lehtimäki: p. 040 772 2084, katja.lehtimaki@gmail.com

Lisätietoa ULHO:n toiminnasta SHKL:n nettisivuilta tästä linkistä.

Hippolis – hevosalan osaamiskeskus

Hippolis – Hevosalan osaamiskeskus ry:n päätehtävänä on toimia valtakunnallisena hevosalan yhteistyöorganisaationa. Hippoliksen taustaorganisaatioita ovat Suomen Ratsastajainliitto, raviurheilun ja hevoskasvatuksen keskusjärjestö Suomen Hippos, MTK, Luonnonvarakeskus, Hevosopisto, HAMK ja Ypäjän kunta.
Hippoliksen sivuille tästä.

Team Vermo 2021-2023

Team Vermo / Suurkimppa on siirtynyt toiseen vaiheeseen, johon ovat voineet osallistua kimpan jäseninä vuoden 2023 lopussa olleet osakkaat. Kiitos kaikille Bolt Kronoksen ja No Limit Giantin matkassa mukana olleille! Molemmat hevoset jatkavat uraansa Team Vermon omistuksessa.

pronssifinaalista hopeaa

Team Vermon silmäterä Bolt Kronos kiri upeasti Pronssidivisioonafinaalin kakkoseksi Jokimaalla 1.7. Ori palasi hienossa kunnossa reilun kuukauden tauolta ja juoksi sadesäässä heti kovan ajan 1.13,4. Ari Moilanen ohjasti. Hevonen jatkaa 250 omistajansa iloksi kilpailemista lauantairavien Pronssidivisioonalähdöissä. Myös kimpan kolmevuotiaan No Limit Giantin odotetaan jatkavan kilpailemista kesän aikana.

Bolt huudattaa omistajia Solvallassa!

Kahden hienon kakkossijan ja Finlandia-viikonlopun kovan STL-pronssidivisioonan kutossijan myötä Bolt Kronos suuntaa kisamatkalle Tukholmaan Elitloppet-viikonlopun Oppilaseliitti-lähtöön. Bolt kamppailee peräti 150 000 kruunun ykköspalkinnosta sunnuntaina 28.5. Lähdössä toimivat ohjastajina ammattivalmentajilla työskentelevät oppilasohjastajat. Boltin ohjaksiin tarttuu uusi tuttavuus Niko Huuskola, joka luovii matkaan seiskaradalta. Moni omistaja suuntaa viikonloppuna Solvallaan ja pitää kimpan värejä ja lippua korkealla! Lisää jännitystä? Oman osuutensa Boltista ja Team Vermon toisesta hevosesta No Limit Giantista voi ostaa suoraan verkkokaupasta >>. Osakkaita Team Vermossa on jo yli 250.

Suurkimpassa pääsee pienellä panoksella ja riskittömästi heti kilpahevosten omistajaksi. Viimeksi Boltin omistajat pääsivät juhlimaan oriinsa voittoa huhtikuussa (kuva: Pekka Salonen).

Lilli aloitti - Bolt palasi voittokantaan

No Limit Giant oli huhtikuun aloitusstartissaan vielä vähän varsamainen, ja laukka tuli tallikaarteessa niin verryttelyssä juuri ennen kilpailua kuin varsinaisen juoksunkin aikana. Tamma suoritti laukan jälkeen puhtaasti ja ihan juostenkin, viimeiset 1600 metriä taittuivat km-aikaan 1.16,9. Sijoitus oli 7:s, kun kärki karkasi 14-lopetuksessa. Tästä on hyvä jatkaa rutiinin hankkimista.

Bolt Kronos antoi vahvat näytöt kahdessa ensimmäisessä kilpailussaan, ja jälkimmäisessä Bolt työntyi johtohevosen rinnalta kärkeen juuri ennen maalia kovalla täyden matkan ajalla 1.13,3a/2120 m. Lähdön parhaasta ei jäänyt epäselvyyttä! Voittojuoksun voi katso uudelleen tästä. Seuraavaksi ori kilpailee keskiviikkona 26.4. kotiradalla Vermossa lyhyellä 1620 metrin pikamatkalla.

Bolt jyräsi lähtöä johtaneen Cream Candyn (2) rinnalta voittoon kovalla km-ajalla (kuva: Pekka Salonen).

Kisakausi käynnistymässä

Team Vermon molemmat hevoset ovat jatkaneet läpi talven valmentautumista uuteen kilpailukauteen. No Limit Giantin uran avausstarttia odotetaan vesi kielellä, ja Bolt Kronos nähdään radalla jo huhtikuun alussa. Bolt juoksee keskiviikkona 5.4. kotiradan Kuumassa Keskiviikossa. Lähtö on illan ravien 4:s, lähtörata takarivin 10 ja Ari Moilanen viime starttien tapaan kärryillä. Lähtölistan näkee täältä. Tiesitkö, että Suurkimpan jäsenenä saat sisäänpääsy- ja muita etuja Vermossa ja osuusmaksulla pääset halutessasi jatkamaan kimpan toiseen vaiheeseen vuodelle 2024? Jäseneksi kannattaa nyt liittyä, osuuden voi ostaa suoraan tästä linkistä.

Voitto, pito-ongelmia, hieno kakkonen

Bolt Kronoksen kisakunto on pysynyt hyvänä, ja ori on starttaillut säännöllisesti. Hokkikenkien sopivuutta epäiltiin, mutta hevonen on osoittanut juoksevansa hyvin niilläkin, kunhan vain alusta on riittävän pitävä. Joulukuun ensimmäinen Vermon-startti toi riemukkaan keulavoiton hyvällä talviajalla 1.14,6a/2120 m. Lähdön voi katsoa haastatteluineen täältä.

Joulukuun seuraavat lähdöt ajettiin Lahdessa, jossa Bolt ei oikein saanut sääoloista johtuen radasta pitoa juoksuunsa. Vastassa oli näilläkin kerroilla vuoden voitokkain hevonen All Star Mint, jota emme onnistuneet päihittämään kertaakaan. Uusi vuosi alkoi kotiradalla 11.1. ja juoksuhalut olivat tallella: silmäterämme kiri vahvasti voittokamppailuun häviten vain niukasti Fazimolle. Keskiviikon kisan näkee tästä linkistä. Talven jatkosuunnitelmat ovat vielä auki, niistä tiedotetaan kimppalaisille erikseen. Hieno ori kimpalla on!

Bolt voitti säätä uhmanneen kannattajajoukkonsa iloksi kotiradalla 7. joulukuuta (kuva: Pekka Salonen).

Lilli jatkaa valmentautumista - Bolt kotiradalla startissa

Suurkimpan No Limit Giant jatkaa valmentautumista kohti uran ensimmäistä starttia. "Lilli" on saanut treenata terveenä ja käy säännöllisesti Vermossa ratahiiteillä ja hiittisuoralla mäkivetoharjoittelussa. Uran ensimmäisen kilpailun ajankohtaa ei ole vielä päätetty - hevosen kehityksen ehdoilla mennään.

Kimpan starttihevonen Bolt Kronos sen sijaan on jatkanut kilpailemista, nyt ensimmäisiä kertojaan hokkikengillä. Lahdessa 1.12. ori ei saanut hokkikengillä kunnolla ravirytmistä kiinni, ja pienessä lähdössä tuloksena oli nelossija hyvällä talviajalla 1.14,9a/2140 m. Lähdön voi katsoa uudestaan täältä. Bolt jatkaa kilpailemista keskiviikkona 7.12. kotiradalla Vermossa Jaettavassa sarjassa.

Laukka vei voiton?

Team Vermon Bolt Kronos jatkaa vahvassa kisakunnossa. Kouvolassa 17.11. Bolt laukkasi harmittavasti kuitenkin loppusuoran alussa johtohevosen rinnalta ja menetti kärkisijan, jopa voiton. Raviaskeleet löydettyään ori kiri vielä neljänneksi. Lähdön voi katsoa täältä. Bolt palautui juoksusta hyvin ja valmentaja katsoo uutta starttia parin viikon päähän.

Lahdessa hyvä kiri - Mikkelissä juoksunkulku vastaan

Bolt kilpaili lokakuun lopussa Lahden Jokimaalla Hannu Torvisen ohjastamana. Alussa Hannu pakitti ulkoradoilta oriin kanssa porukan hännille, josta se kirikin mallikkaasti. Startti kertoi suunnan olevan ylöspäin. Kiri kantoi loppusuoran parasta vauhtia neljänneksi Lahden pimeissä ja sateisissa olosuhteissa. Juoksun voi katsoa uudelleen videokirjastosta.

Seuraava kilpailu oli luvassa pyhäinpäivänä Mikkelin Kavioliiga Extra -raveissa. Tälläkään kertaa lähtörataonni (rata 12) saati juoksunkulku eivät suosineet hevostamme. Paikanhaku kärkijoukoista ei onnistunut, ja keulahevosten saatua rauhoittaa matkavauhdin maltilliseksi, oli takajoukoista kiriminen mahdoton tehtävä. Sijoitukseksi jäi yhdeksäs. Lähdön näkee tästä linkistä. Bolt ravasi jälleen hyvällä tyylillä, joten valmentaja katsoo uutta kilpailua heti, kun sopivia sarjoja on tarjolla.

Kimpan toisen hevosen No Limit Giantin kilpailusuunnitelmat eivät ole koelähdön jälkeen tarkentuneet suuntaan taikka toiseen. Pekka Korven mukaan Lilli treenaa normaalisti, ja kaksivuotiaana starttaaminen on vieläkin harkinnassa. Hevosen kehityksen ehdoilla mennään kohti ensimmäistä starttia.

Laukka pilasi menestysmahdollisuudet

Bolt Kronos oli kirimässä keskiviikkona 5.10. tototaistoon, mutta loppukurvin laukka pilasi pelin. Tuloksena oli hylkäys pitkästä laukasta. Ohjastaja Hannu Torvinen kommentoi heti kisan jälkeen seuraavasti: ”Bolt eteni hyvin, mutta se meni kaarteessa oikealle ohjalle. Vauhti tyssäsi siihen ja laukka tuli heti perään. Hevonen olisi voinut muuten olla kolmen joukossa.” Keskiviikon kilpailun voi katsoa tästä linkistä. Ylä- ja alamäet kuuluvat hevosenomistamisen arkeen, eikä tästä masennuta. Hevosen palautuminen startista varmistetaan, ja kaiken mennessä hyvin uutta kilpailua suunnitellaan muutaman viikon kuluttua.

Lillille kilpailuoikeus, Bolt kovassa lähdössä pronssille

Keskiviikkona 21.9. molemmat Team Vermon hevoset nähtiin kaviouralla. No Limit Giant suoritti koelähdön hyväksytysti ja saavutti tuloksen 21,7/2140 metriä. "Lilli" polki hyvällä tyylillä ja kiristi vauhtia loppua kohden. Päätöskilometri sujui 19,4-vauhtia. Tästä on hyvä jatkaa kohti uran ensimmäistä kilpailua.

Bolt Kronos sai omassa lähdössään hyvän juoksun toisessa ulkoa. Kiri oli ihan hyvä, joskin parasta Bolttia ei tällä kertaa nähty. Tuloksena oli silti kunniakas kolmas sija aiempaa kovemmassa seurassa ja 900 euron palkintoshekki. Katso lähtö uudelleen tästä. Hevosenomistamiseen kuuluu myös tappion hetken, koska aina ei voi voittaa. Kaiken mennessä hyvin Bolt jatkaa parin viikon kuluttua kotiradallaan.

Bolt Kronos palasi voittokantaan - No Limit Giant debytoi

Bolt Kronos oli tosi hyvä keskiviikon 31.8. startissaan ja valloitti jälleen Vermon! Ohjastaja Hannu Torvisen mukaan hevonen oli pieneltä paussilta turhankin virtava, eikä sillä voinut – eikä oikeastaan kannattanutkaan – ladata täysillä kiihdytykseen. Bolt ei ole riippuvainen juoksusta, joten tällä kertaa voittometodiksi muodostui 700 metrin kiri kolmannesta ulkoparista. Juoksun voi katsoa uusintana täältä.

Raviherkkua on teamvermolaisille luvassa Derby-viikolla enemmänkin, sillä vihdoin kimpan ensimmäinen hankinta No Limit Giant nähdään kilpailunumero kyljessä kaviouralla. "Lilli" juoksee rutiinin kartuttamista varten opetuslähdössä, jonka tarkoitus on tutustuttaa aloittelevia hevosia kilpailuolosuhteisiin sekä tietysti esittää tamman osaamista omistajilleen. Opetuslähtö ajetaan Derby-perjantaina 2.9. klo 17.40. Kimpan jäsenillä on luonnollisesti vapaa sisäänpääsy hevosensa startatessa.

Forssassa laukka yllätti

Bolt Kronos kilpaili lauantaina 30.7. Forssan Kuninkuusraveissa jättiyleisön edessä. Juoksu meni eturivin uloimmalta lähtöradalta odotetun hankalaksi, ja Bolt laukkasi viimeisessä kaarteessa juuri kurottaessaan kakkoseksi keulassa lähtöä hallinneen Ithinkiama Geniusin takana. Tällä kertaa tuloksena oli hylkäys pitkästä laukasta. Kisan voi katsoa uudelleen tästä.

Keulaan ja kukat kotiradalla

Bolt Kronos otti keskiviikkona 13.7. varman voiton keulapaikalta Ari Moilasen ajamana. Ori juoksi 2120 metrin matkan auton takaa keskikilometriaikaan 1.15,1a ja ansaitsi voitosta 3000 euron palkinnon. Lähdön voittajahaastatteluineen näkee tästä linkistä.

Bolt Kronoksen ja pian kilpailu-uransa aloittavan 2-vuotiaan No Limit Giantin eli Team Vermon hevosten yhteisomistajaksi pääsee 500 euron kertamaksulla (tai kahdessa erässä à 255 €) vuoden 2023 loppuun asti. Osakkuus sisältää hevosten kaikki kulut sekä vapaan sisäänpääsyn Vermon raveihin ja muita etuja mm. suurtapahtumiimme. Osta osuutesi täältä >>​​​​​​​​​​​​​​

Bolt otti kunniakkaasti hopeaa Lahdessa

Bolt Kronos oli hieno kakkonen kovatasoisessa ja -palkintoisessa lähdössä Jokimaan Suur-Hollola-raveissa. Ori taisteli urheasti johtavan rinnalta kuumassa kelissä toiseksi, mutta ei pystynyt vastaamaan takaa kirivälle Rallstonille loppusuoralla. Hieno suoritus Boltilta! Lahden kilpailun voi katso uudestaan tästä.

Boltille toinen voitto näytöstyyliin

Team Vermon toinen silmäterä Bolt Kronos häikäisi Mikkelin vauhtiovaalilla tiistaina 14.6. Ori kiersi hankalalta lähtöpaikalta koko porukan ja nappasi ylivoimaisen voiton uudella ennätystuloksellaan 1.12,1a/1600 m. Boltin kärryille palannut tuore 2000 voiton ohjastaja Hannu Torvinen, hoitaja Emil ja valmentaja Nina olivat silmin nähden tyytyväisiä. Muutamia kimppalaisiakin oli paikalla kannustamassa ja Bolt antoi toistamiseen aihetta voittotuuletuksiin. Mikkelin upean juoksun voi katso uudelleen tästä linkistä >>

Team Vermon osakkaaksi mahtuu vielä. 500 euron hintaisella osuudella pääsee toisenkin hevosen, 2-vuotiaan No Limit Giantin yhteisomistajaksi. Osakkailla on maksuton sisäänpääsy Vermon keskiviikkoraveihin vuoden 2023 loppuun saakka, muitakin etuja ja yhteistä ohjelmaa on kimppalaisille tarjolla. Lähde voittavaan tiimiin ja osta osuutesi täältä >>

Bolt Kronos voittoon Riihimäellä

Bolt Kronos voitti Riihimäen kesäraveissa (5.6.2022) 7. lähdön komealla esityksellä ajalla 14,9a. Paikan päällä ollut noin 20 henkilön omistajaporukka piti mahtavasti ääntä lähdön aikana. Voitto oli Team Vermon ensimmäinen!

Seuraamalla Team Vermon somekanavia (Facebook, Instagram sekä Twitter), pysytte parhaiten tunnelmassa mukana. Valmentaja Nina Pettersson-Perklén kertoi aamulla tuoreeltaan, että Bolt on palautunut todella hyvin ja ruoka on maistunut normaalisti. Tomppa (Tom Eriksson) kävi kevyellä aamulenkillä Boltin kanssa ja hyvältä tuntui! Tästä on siis hyvä jatkaa… ja niinhän me tehdään. Nina kertoi, että seuraavaksi Bolt starttaa Mikkelissä 14.6. mailin matkalla. Ohjaksiin palaa Boltin luottokuski Hannu Torvinen.
Eilisen voittojuoksun näette uusintana täältä >>>
Hevosurheilu kirjoitti kimppamme ensimmäisestä voitosta, artikkeliin pääset täältä >>>
Ohjastaja Ari Moilasen kommentti lähdön jälkeen: "Tosi kiva ja helppoajoinen hevonen. Se meni tosi helposti, eikä tänään ollut kaikki pelissä."

Team Vermon osakkaat ilmaiseksi Finlandia-viikonloppuun

Kaikki Team Vermon osakkaat pääsevät ilmaiseksi Finlandia-viikonloppuun 30.4.-1.5. Osakkaat - muistakaa lunastaa aluepassit pääovien edustalla olevalta infoteltalta. Finlandiassa arvotaan lisäksi kaikkien osakkaiden kesken yksi kahden hengen A-luokan hytti Hevosurheilun Elitloppet-lukijamatkalle.

Bolt Kronos hienosti toinen Vermon illassa

Suurkimpan hevonen Bolt Kronos teki hienon juoksusuorituksen keskiviikkona 13. huhtikuuta 2022 ja oli komeasti toinen. Ohjaksissa oli Hannu Torvinen, joka kannusti orin vahvaan suoritukseen. Tästä on hyvä jatkaa!

Toinen hevonen hankittu!

Suurkimpan toinen hevonen on Bolt Kronos, joka hankittiin ruotsalaisen Travera-sivuston internethuutokaupasta. Lue lisää tiedotteesta. Kuvia hevosesta löytyy Facebook-päivityksestä.

No Limit Giantin valmennus etenee

Alkusyksystä Suurkimpan varsaa on opetettu ohjasajoon ja kärryt perässä treenaus sujuu. Katso "Lillin" kuulumiset kimpan Facebook-sivulta >>. Meitä on porukassa jo yli 200 osakasta ja uusia osuuden ostajia on tullut mukaan tasaiseen tahtiin. Starttihevosta Nina Pettersson-Perklénin valmennukseen on etsitty, mutta vieläkään ei ole tärpännyt. Toivottavasti pian löytyy sopiva starttihevonen, jolla päästään kilpailemaan.

No Limit Giant Team Vermon ensimmäinen kiinnitys

Team Vermon perheeseen on valittu ensimmäinen hevonen, lämminverivarsa No Limit Giant. "Varsaa hankkiessa suku ja rakenne ovat tärkeimmät asiat ja ne ovat No Limit Giantilla kohdallaan. Jokainen yksilö näyttää tasonsa, kun niitä päästään treenaamaan ja aikanaan kilpailemaan", kertoo hevosen valmentaja Pekka Korpi. Varsa saapui Vermo Areenalle ma 16.8. ja on ollut jo hyvän aikaa harjoittelussa Korven tallilla. Harjoittelu on hyvällä mallilla - lisää voit seurata Team Vermon somekanavista!