Koe hevosen ja ponin vauhti

Vermon Ravikoulu on portti raviurheilun maailmaan!

Ravikoulussa järjestetään kerhoja ja kursseja, joissa opetellaan käsittelemään ja ajamaan hevosia sekä poneja. Osaamistason mukaan voi edetä alkeista halutessaan aina ravi- tai poniohjastajaksi asti. Voit myös varata osaamistasosi mukaisen yksityistunnin. Palvelutarjontaan kuuluvat erilaiset elämyspalvelut, kuten ponisynttärit ja vauhdikas Amazing Horse Race.

Vermon Ravikoulu on Suomen Hippos ry:n hyväksymä ravikoulu.

Kurssien aikataulut, alkamisajankohdat ja yksityistunnit näet tarkemmin Hopoti-varausjärjestelmässä. Kursseja järjestetään viiden viikon sykleissä, jonka jälkeen kurssikalenterin sisältö muuttuu.

Lapset ja nuoret

Tarjoamme lapsille ja nuorille hienon valikoiman erilaisia kursseja sekä kerhoja. Meillä voit järjestää myös poni- sekä kepparisynttäreitä!

Tervetuloa oppimaan lisää poniraviurheilusta!

AJO- ja MONTÉkurssiT

Ajokurssit

Kaikki hevoskurssit on suunnattu yli 16-vuotiaille ja aikuisille. Kurssien laajuus on aina 5 x 2h jos erillistä mainintaa ei ole. Yhden kurssin hinta on 299 €. Kaikille kurssilaisille tulee myös Hippoksen Ohjatun harrastustoiminnan lisenssi OH.

Alkeiskurssi I

Alkeiskurssi I on sinulle, jos haluat tutustua raviurheilun maailmaan. Lähtötasovaatimusta ei ole. Kurssilla opetellaan tunnistamaan hevosen käyttäytymistä, tutustaan hevosen käsittelyyn ja valjastukseen.

Kurssin jälkeen osaat hevosen turvallisen käsittelyn ja perushoidon. Osaat valjastaa hevosen, ajaa käyntiä ja ravia sekä tunnistat hevosen tavallisimmat varusteet.

Alkeiskurssi II

Alkeiskurssi II on sinulle, jos haluat tutustua raviurheilun maailmaan. Lähtötasovaatimus on alkeiskurssi I tai vastaavat taidot, vastaaviksi taidoiksi voidaan laskea myös pitempiaikainen kokemus ratsastuksesta tai muu hevostausta. Kurssilla syvennytään hevosen käsittelyyn, tutustutaan valjastukseen, valjaisiin ja suitsiin, sekä niiden osiin. Lisäksi tutustutaan hevosen hoitoon ja erilaisiin tallilla tehtäviin hoitotoimenpiteisiin.

Tavoitteena on oppia tunnistamaan käyttäytymistä sekä käsittelemään hevosta turvallisesti. Kurssin jälkeen osaat hevosen perushoidon ja tunnet hevosen varusteet sekä niiden osat. Osaat valjastaa hevosen, ajaa käyntiä ja ravia.

Perusajokurssi I

Perusajokurssi I on sinulle, jos haluat opetella ja saada varmuutta ravihevosen hoitoon, valjastamiseen ja ajoon. Sinulla tulee olla perustaidot hevosen kanssa toimimisesta ja käsittelystä, vähintään alkeiskurssien I ja II taidot tai muuta aikaisempaa kokemusta hevosten kanssa toimimisesta. Kurssilla opetellaan ravihevosen ajamista harjoitusradalla sekä raviradalla.

Kurssin tavoitteena on oppia turvallista hevosten hoitoa, tutustua hevosten aisteihin, ruumiinosiin, sekä hevosen tunnistamiseen. Kurssin jälkeen osaat ajaa ravihevosta, tunnistat hevosen aistit ja osaat tulkita hevosen reaktioita. Osaat myös tunnistaa hevosen sekä tunnet yleisimmät värit ja merkit.

Perusajokurssi II

Perusajokurssi II on sinulle, jolla on aikaisempaa kokemusta hevosista ja haluat opetella ja saada varmuutta ravihevosen hoitoon, valjastamiseen ja ajoon. Sinulla tulee olla perustaidot hevosen kanssa toimimisesta ja käsittelystä, vähintään alkeiskurssien I ja II sekä perusajokurssin I taidot tai muuta aikaisempaa kokemusta hevosten kanssa toimimisesta. Kurssilla opetellaan ravihevosen ajamista harjoitusradalla sekä raviradalla.

Kurssin tavoitteena on tutustua tarkemmin hevosen hoitoon ja hyvinvoinnin ylläpitoon. Kurssin jälkeen osaat ajaa ravihevosta varmoin ottein, tunnistaa hevosen, tunnet yleisimmät värit ja merkit, sekä hoitaa ja ylläpitää hevosen terveyttä.

Jatkokurssi I

Jatkokurssi I on sinulle, jos olet suorittanut alkeiskurssit ja perusajo-kurssit tai hallitset vastaavat asiat. Kurssilla tutustutaan tarkemmin hevosen ruumiinrakenteeseen, jalkarakenteeseen ja jalkojen osiin.

Kurssin jälkeen tunnet hevosen rakenteen sekä jalkarakenteen ja niiden osat, lisäksi osaat ajaa 1000 m vakaalla tempolla.

Jatkokurssi II

Jatkokurssi II on sinulle, jos olet suorittanut aiemmat kurssiosuudet tai hallitset vastaavat taidot. Kurssilla tutustutaan tarkemmin hevosen hoitoon rankemman treenin jälkeen, sekä jalkojen hoitoon että lihashuoltoon. Lisäksi kurssilla käydään läpi kellotuksen ja jalostuksen perusteita, sekä tutustutaan terveen hevosen tuntomerkkeihin.

Valmennuskurssi I

Valmennuskurssi I on sinulle, jos olet suorittanut jatkokurssit tai hallitset vastaavat taidot. Kurssilla tutustutaan ravihevosen valmentamiseen, sen eri muotoihin ja opitaan ajamaan kellon kanssa.

Tavoitteena on oppia lämmittämään ja hiittaamaan hevonen, tunnistaa hevosten eri valmennusmuodot, niiden hyödyt ja haitat, sekä ajanoton periaatteet ajettaessa.

Valmennuskurssi II

Valmennuskurssi II on sinulle, jos olet suorittanut aiemmat kurssiosuudet tai hallitset vastaavat taidot.

Kurssilla opitaan hevosen valmennuksen suunnittelua, tehostamista ja erikoisvarusteita. Lisäksi tutustutaan hevosen kuljettamiseen, jalkojen- ja lihastenhuoltoon valmennuksen jälkeen.

Kilpakurssi I

Kilpakurssi I on sinulle, jos olet suorittanut vähintään jatkokurssit I ja II tai hallitset vastaavat taidot. Kurssilla opetellaan kilparadalla ajamista, volttilähdön alkeet sekä miten toimitaan hevosen kanssa startissa.

Kurssin tavoitteena on oppia kilparadalla ajamisen säännöt, lähdön ja maalin sijaitseminen, sekä tavallisimmat erikoisvarusteet ravihevosilla.

Kilpakurssi II

Kilpakurssi II on sinulle, jos olet suorittanut kilpakurssi I, tai hallitset vastaavat taidot. Kurssilla opetellaan kilparadalla ajamista, volttilähdöissä toimimista sekä miten toimitaan hevosen kanssa startissa.

Kurssin jälkeen osaat viimeistellä hevosen kilpailuun ja hoitaa sen lähdön jälkeen, tavallisimmat ravitermit, lähtölistan lukemisen ja ravihevosen nopeusvalmennuksen. Kurssille voi osallistua myös omalla hevosella.

Hiittikurssi

Tällä kurssilla ajetaan hevosilla reippaassa tempossa, valmistaudutaan kilpailuihin ja saadaan tuntumaa porukassa ajamiseen! Ryhmän toiveiden mukaan voidaan käydä myös metsälenkillä tai tehdä erilaisia harjoituksia. Sopii esimerkiksi C-ajoluvan ajaneille tai sitä tavoitteleville.

Tälle kurssille on myös mahdollista varata yksittäisiä kertoja 60 € / kerta.

Hölkkälenkkikurssi

Hölkkälenkkikurssi on sinulle, jos osaat itsenäisesti valjastaa ja ajaa hevosella, mutta tahdot nauttia kärryillä vain rauhallisesta vauhdista ja tallilla hevosen kanssa olemisesta. Kurssilla ajetaan rauhallista tempoa hölkkää ja käyntiä.

Tälle kurssille on myös mahdollista varata yksittäisiä kertoja 60 € / kerta.

Montékurssit

Montékurssit hevosilla on suunnattu yli 16-vuotiaille ja aikuisille, jotka omaavat hyvät perusratsastustaidot sekä hyvän tasapainon. Kurssilla opetellaan montén eli raviratsastuksen alkeita. Perehdytään montéssa käytettäviin hevosen ja ratsastajan yleisimpiin sekä pakollisiin varusteisiin. Kursseilla harjoitellaan oikeaoppista istuntaa sekä hevosen hallintaa selästä käsin.

Kurssien laajuus on aina 5 x 2 h, jos erillistä mainintaa ei ole. Yhden kurssin hinta on 299 €.

Montén alkeiskurssi

Kurssilla opetellaan satuloimaan montéhevonen oikeaoppisesti, hallitsemaan perusistunta sekä hevosen hallintaa ratsastaessa.

Tavoite: tutustuminen lajiin ja monteistunnan harjoittelu.

Montén alkeiskurssi II

Lähtötasovaatimus on montén alkeiskurssi tai vastaavat taidot esim. montén yksityistunneilta. Kurssilla harjoitellaan montén perusistuntaa sekä hevosen hallintaa ratsastaessa.

Tavoite: montératsastuksen perustaitojen harjoittelu.

Montén peruskurssi

Kurssilla opetellaan montératsastusta harjoitusradalla sekä raviradalla. Kurssin jälkeen osaat ratsastaa montéhevosta varmoin ottein tasaista tempoa.

Tavoite: vakaampi montéistunta, hevosen hallinnan parantuminen.

Montén peruskurssi II

Kurssilla opetellaan montératsastusta harjoitusradalla sekä raviradalla. Kurssin jälkeen osaat ratsastaa montéhevosta varmoin ottein tasaista tempoa.

Tavoite: vakaampi montéistunta, hevosen hallinnan parantuminen.

Montén jatkokurssi

Kurssilla opetellaan montératsastusta harjoitusradalla sekä raviradalla. Kurssin jälkeen osaat ajaa ryhmässä ja tehdä turvallisia ohituksia.

Tavoite: montéistunnan tekniikan kehittäminen, hevosen hallinta ryhmässä ja ohitustilanteissa.

Montén valmennuskurssi

Tavoitteena on oppia lämmittämään ja hiittaamaan hevonen, tunnistaa hevosten eri valmennusmuodot, niiden hyödyt ja haitat, sekä ajanoton periaatteet ajettaessa.

Montén kilpakurssi

Kurssilla opetellaan kilparadalla ajamista, volttilähdössä toimimista sekä miten toimitaan hevosen kanssa startissa.

Vaatimustaso: osaa ajolupakurssille osallistumiseen tarvittavat taidot, hallitsee hevosen kovemmassa vauhdissa monteistunnassa.

Montén hölkkäkurssi

Montén hölkkäkurssi on sinulle, joka osaat itsenäisesti satuloida ja ratsastaa montéhevosella. Kurssilla ratsastetaan ryhmässä harjoitusradalla, raviradalla tai metsälenkillä ryhmän toiveiden mukaan.