Suurtapahtumat Finlandia-Ajo & Derby

Stoletheshow voitti Kultajousi Finlandia-Ajon 2023.

Finlandia-Ajo

Finlandia-Ajo, kansainvälinen kutsukilpailu avoimen luokan lämminverisille, ajetaan huhti-toukokuussa 110 000 euron ykköspalkinnolla. Finlandia-Ajo on Vermo Areenan suurin ravitapahtuma, ja se aloittaa vuosittain Suomen ravikesän suurkilpailukarusellin.​​​​​​

Suuri Suomalainen Derby

Elo-syyskuussa ajettava Suuri Suomalainen Derby on Suomessa syntyneiden nelivuotiaiden lämminveriravurien päätähtäin ja suuripalkintoisin kasvattajakilpailu Suomessa. Voittaja palkitaan peräti 120 000 eurolla sekä tietysti kunnialla ja maineella.

Vuoden 2022 K-Supermarket Derby - Suuri Suomalainen Derby järjestettiin 3.9. ja voittoon kurkotti vahvan esityksen päätteeksi Dustodawn Boogie (3). Nelivuotiaan tamman kasvattaja on Häijään Oriasema Oy, omistaa tallinimi First Ready Cash, valmentaja-ohjastaja Kenneth Danielsen ja hoitaja Päivi Pihlgren. Voitto irtosi uudella SE-ajalla 1.13,2a/2620 m.

Mikä derby?

Derby on nimenä tuttu kaikissa hevosurheilua harrastavissa maissa. Se, millä ikäluokalla tai matkalla kilpailu ajetaan, vaihtelee maittain. Yhteistä on, että hevosenomistajat tai -kasvattajat maksavat osallistumismaksuina merkittävän osan kilpailun palkintopotista. Lisäksi Vermo maksaa kasvattajille ylimääräisen 10 prosentin kasvattajapalkkion.

Suomen ensimmäinen Derby juostiin Käpylässä vuonna 1970. Muissa Pohjoismaissa lämminveristen Derbyn juuret ovat paljon pidemmällä. Tanskassa aloitettiin jo vuonna 1898, Ruotsissa ja Norjassa 1900-lukujen alkupuolella. Vermossa ensimmäinen Derby ravattiin 1978.

Derbyn säännöt ja maksetut hevoset

Suuren Suomalaisen Derbyn säännöt kokonaisuudessaan löytyvät tästä linkistä.

Vuoden 2024 Derbyn 5. erän jälkeen mukana olevat hevoset täältä. Seuraava maksuerä erääntyy 31.3.2024.

Vuoden 2025 Derbyn 3. erän jälkeen mukana olevat hevoset täältä. Seuraava maksuerä erääntyy 31.3.2024.

Vuoden 2026 Derbyn 1. erän on Suomen Hippos maksanut koko ikäluokasta. Katso mukana olevat hevoset täältä. Seuraavan omistajille tulevan maksun eräpäivä on 31.3.2024.

Laskut lähetetään Heppa-järjestelmään merkityn omistajan OmaTalliin ja yhteystiedoilla. Suosittelemme tilaamaan laskut sähköpostiin uuden OmaTallin etusivulta kohdasta "Sähköisen laskutuksen asetukset" ja maksamaan suoraan OmaTallin tai viestissä olevan linkin kautta. Jatkossa paperilaskuihin lisätään laskutuslisä.