Aatsi oli illan kuningas, voittotulos tuulessa ja tuiskussa 24,2a/2120m

Kylmäveristen avoin ryhmä oli keskiviikon kovin koitos. Juhani Inkisen loistokuntoinen Aatsi oli omaa luokkaansa ja viiletti Jarmo Saarelan kanssa voittoon.

Pyörylän Paroni oli odotetun nopea alussa ja painui johtopaikalle. Jarmo Saarela ajoi Aatsin rinnalle ja keulaan ennen avauspuolikkaan täyttymistä. Ensimmäiset 500 metriä mentiin kovaa 21,2-vauhtia. Aatsi hallitsi ja irtosi lopussa muista, voittotulos oli hieno 24,2a/2120m. Elan jaksoi johtavan rinnalta hienosti kakkoseksi. Pyörylän Paroni seurasi terhakkaasti kolmanneksi.

- Pyörylän Paroni on nopea alussa, ja Aatsi yllättävän rauhallinen, mutta keulaan pääsimme. Normaalisti nopeus on Aatsin paras ominaisuus, voitto tuli helposti, Saarela sanoi.

Runforthehillsin voitolla alkoi Toto65-kierros. Suosikki Coconut Match paineli Santtu Raitalan ajamana avauspuolikkaalla keulaan. Pekka Korpi seurasi kolmantena toisen radan jonossa. Hän käänsi Runforthehillsin takasuoralla kiriin. Coconut Match näytti painelevan voittoon, mutta Runforthehills tuli terävästi viime metrit ja ennätti ykköseksi ajalla 17,3a/2120m.

- Varma en ollut, että ehdittiin ohi Santun. Runforthehills tuntui hyvältä koko matkan. Se on huippusukuinen, mutta ei ole vielä veljensä (Run For Royalty) veroinen, Pekka Korpi sanoi.

Taraori oli kierroksen jättisuosikki ja 65-kakkosen ylivoimainen voittaja. Santtu Raitala ajoi Taraorin keulaan avauspuolikkaan täyttyessä. Taraori jätti muut loppupuolikkaalla ja voitti ajalla 29,6a/2120m. Juha Rontu on voittajan omistaja ja valmentaja. Werano eteni kakkoseksi, ja Kauniin Rohkee kiri takaa vahvasti kolmanneksi.

- Taraori on yksinkertainen ja helppo ajettava, ja sillä on hieno ravitekniikka. Hevonen tuntuu tosi lupaavalta, Santtu Raitala sanoi.

Christa Packalénin valmentama Global Bring It On teki vahvan juoksun 65-kolmosessa, joka oli tammalähtö. Elvira Damgård piti johtopaikan, Hannu Torvinen ajoi Global Bring It Onin sen rinnalle. Maalisuoralla Global Bring It On jyräsi varmasti voittoon. Stonecapes Ulrica sai kiritilaa johtavan takaa ja pinkaisi kakkoseksi ohi Elvira Damgårdin.

- Global Bring It On on tehnyt hyviä juoksuja, ja ajattelimme, että jossain kohtaa voimme ajaa matkalla eteenpäin. Nyt se kokeilu tehtiin ja hyvin meni, Hannu Torvinen sanoi.

Tapio Mäki-Tulokas ja Santtu Raitala käänsivät Coconut Matchin kakkosen voitoksi Magazine Matchin kanssa 65-vitosessa, joka oli Pronssidivisioona. Raitala ajoi Magazine Matchin keulaan. Brolle F ahdisteli loppumatkalla, mutta Magazine Match piti ykköseksi ajalla 13,7a/2120m. Brolle F oli hyvä kakkonen.

- Saimme Magazine Matchille voiton myös tänä vuonna. Meillä on ollut huonoa tuuria lähinnä lähtöratojen osalta. Mutta onneksi nyt pääsimme voittamaan, Tapio Mäki-Tulokas totesi.

Päätöskohde oli Papa Rockin hallintaa. Tuomas Korvenoja ajoi 3-vuotiaan Father Patrickin pojan keulaan jo alkumatkalla. Papa Rock hallitsi ja voitti ylivoimaisesti ajalla 17,5a/2120m. Stunning Spark kiri takaa kakkoseksi. Jeppas Winston jäi väsyvien taakse, mutta ehti vielä nousta kolmanneksi.

- Olosuhteet eivät ole tuulen ja muun osalta ihanteelliset, mutta Papa Rock teki kaiken oikein. Tämä oli nousijadivisioonan karsinta, mutta jatkoa mietitään, Korvenoja sanoi.

Keskiviikkoilta alkoi hienon aloittelijan Miss Fearlessin komealla voitolla. Santti Raitala ajoi Trixtonin 3-vuotiaan tyttären johtopaikalle. Markku Niemisen valmentama tamma paineli ylivoimaiseen voittoon ajalla 18,4/2120m.

Tähen Lohtu ja Mikko Jokiaho tykittivät kasiradalta keulaan kakkoslähdössä. Suosikki Costner tuli kyselemään keuloja, mutta Jokiaho halusi ajaa johtopaikalta. Se oli oikea ratkaisu. Tähen Lohtu meni varmasti ykköseksi. Costner laukkasi kakkossijalta vähän ennen maalia.

Matti Lampisen Sublime Soa jatkoi vahvaa menoa ja oli kolmoslähdön vakuuttava voittaja. Jukka Torvinen ajoi eteenpäin päätöskierrokselle lähdettäessä. Sublime Soa porhalsi keulaan ja meni tammalähdössä menojaan. Kauden neljäs voitto tuli ajalla 15,9/2140m.