Al’s Boozy Suzy palasi voittajaksi Pronssidivisioonassa

Jenni Danielssonin valmentama Al’s Boozy Suzy otti tammikuussa vuoden avausvoiton. Toinen ykkönen tuli keskiviikon Pronssidivisioonassa Riku Salmisen ajamana.

Caviar Creation säntäsi ensimmäisenä johtopaikalle. Kun Al’s Boozy Suzy eteni rinnalle, Olli Koivunen luopui vetotöistä. Riku Salminen ajoi keulassa 14,5-vauhtia avauskierroksen. Al’s Boozy Suzy hallitsi ja voitti helposti ajalla 13,8a/2120m. Caviar Creation seurasi kakkoseksi. Al’s Boozy Suzy jatkaa Vermossa lauantaina.

- Al’s Boozy Suzy meni helposti keulaan. Sen verran löysäsin lopussa, että Olli pääsi kakkoseksi, kun hän antoi meille keulat. Tammalta otettiin kengät pois, ja se ravasi iloisesti, Riku Salminen kertoi.

Nelivuotias Up Down Lily palasi tauolta Toto65-pelin avauskohteessa, joka oli tammojen enintään 7000 euron ryhmä. Hannu Torvinen piti sisäradalta johtopaikan. Marika Enorannan valmentama Up Down Lily hallitsi ja voitti ajalla 16,7a/2120m, Lotta Leg juoksi alun johtavan takana, sitten johtavan rinnalla ja otti kakkossijan.

Myskyluodon Janne teki kovan juoksun Toto65-kakkosessa. Se laukkasi lähtökiihdytyksessä. Jukka Torvinen käänsi Aimo Vuorisalon valmentaman Ellin Sisun pojan kirikaistalle. Myrskyluodon Janne eteni keulaan 500m ennen maalia ja paineli ykköseksi ajalla 29,6a/2120m. Lentopetroli kiri kakkoseksi.

- Auton taakse mentäessä oli vähän liikaa pöhinää, ja laukka tuli. Jäimme kauaksi, mutta hevonen teki kovan suorituksen laukan jälkeen. Kun saamme kaikki palaset kohdalleen, niin tässä on paljon hyvää, Jukka Torvinen sanoi.

Christa Packalénin valmentama Kiikku’s Cashier voitti 65-kolmosen. Juha Utalan ajama tamma juoksi toisena toisen radan jonossa ja eteni ykköseksi ajalla 15,0a/2120m. Arctic Crown ravasi johtavan rinnalla, tarjosi hyvän vastuksen ja otti kakkossijan. El Cheapo jäi pussiin.

- Kiikku’s Cashier teki hienon esityksen. Saimme hyvän juoksun, ja ruutia jäi loppusuoralle. Hyvä juoksu oli voitonavain, Utala totesi.

Nousijadivisioonassa (65-4) nähtiin tiukka kamppailu voitosta. Lorvikatari ja Pirttilän Sampo nahistelivat kärjessä ja kovaa mentiin. Pirttilän Sampo oli saamassa otteen loppusuoralle käännyttäessä, mutta se laukkasi. Lorvikatari sai rinnalleen Eleviksen, ja Pirttilän Sampo nousi vielä uudelleen samaan rintamaan. Tommi Kylliäisen ajama Elevis pinnisti yllätysykköseksi ajalla 28,3a/2120m. Matti Elolampi on 14-vuotiaan oriin valmentaja. Pirttilän Sampo puristi kakkoseksi ja Lorvikatari oli kolmas. Suosikki Lumi-Pete laukkasi.

- Elevis on kiltti ja mukava hevonen, ja helppo ajaa. Se teki jo viimeksi hyvän juoksun. Saimme sopivan juoksun, ja Elevis kiitti lopussa. Ikä ei tunnu ohjiin, hevonen kilpailee mielellään, Kylliäinen kertoi.

Lemmy Model ravasi kauden kolmannen voiton Toto65-pelin päätöskohteessa. Santtu Raitala ajoi Lemmy Modellin keulaan. Isto Kuisman valmennettava jatkoi hienoja esityksiä ja paineli voittoon ajalla 15,8a/2120m. Quadriofoglio juoksi johtavan takana ja nousi hyvin kirittämään lopussa.

Illan suurin ykkönen, 5000 euroa, maksettiin Nuorten Sarjassa, joka ajettiin ennen 65-kohteita. Jouni Miettisen valmentama Comennus lähti yksin paalukarsinasta ja otti juoksun komentoonsa. Esa Holopaisen ajama Comennus paineli ykköseksi ajalla 31,2/2120m. Lujausko kiri kakkoseksi.

- Comennus on kiva hevonen ja kehittyy koko ajan. Uskon, että se nousee vielä paljon sarjoissaan. Näin hevosen startteja jo 4-vuotiaana, ja se näytti jo silloin lahjakkaalta, Holopainen sanoi.

Pekka Korven Dollar Combo otti toisen peräkkäisen voiton alokassarjassa. 4-vuotias SJ’s Caviarin poika kiersi johtavan rinnalle ja meni ykköseksi ajalla 17,2/2140m.

Scarlet Hello otti uransa toisen voiton Tammadivisioonassa. Se juoksi alkumatkan sisäradalla ja kiri Hannu Torvisen ajamana ykköseksi. Marja Haakana on omistaja ja valmentaja.