Arctic Emerald ykkönen, Pekka Korvelle kolmoisvoitto Junnustartti-finaalissa

Arctic Emerald & Pekka Korpi hallitsivat Junnustartti-finaalia keulapaikalta (kuva: Pekka Salonen).

Kaksivuotiaiden Junnustartti-finaali sujui Pekka Korven tallin tahdissa. Korpi itse ajoi Arctic Emeraldin voittoon, tallikaverit Arctic Estelle ja Enrico Combo veivät muut totosijat.

Pekka Korpi karautti Arctic Emeraldin johtopaikalle. Santtu Raitalan ajama Arctic Estelle eteni johtavan rinnalle. Arctic Emerald hallitsi ja meni 7500 euron voittoon ajalla 19,0a/2120m. Arctic Estelle pinnisti hienosti kakkoseksi. Ilkka Korven ohjastama Enrico Combo kiri kolmanneksi ja toi Pekka Korven talliin kolmoisvoiton.

- Arctic Emerald meni tänään helposti. Se pääsi varmasti keulaan, ja sain rauhoittaa vauhtia. Ei näitä varsoja vielä voi laittaa paremmuusjärjestykseen. Joitakin 2-vuotislähtöjä varmaan vielä ajetaan. Joulukuussa hevoset saavat vähän huilata, ja talvella ajetaan lumitreeniä, Korpi kertoi.

Toto65-pelin avauskohteessa saatiin ylivoimainen voittaja. Stoneisle Ultimate ja Farfallone hurjastelivat ensimmäisen puolikkaan 09,4-kyytiä. Santtu Raitala käänsi Borin T.N:n kiriin toisesta ulkoa, ja Matias Salon valmentama ruuna paineli voittoon ajalla 12,4a/1620m. Leon Coger kiri kakkoseksi.

- Borin T.N. oli matkalla tosi hyväntuntuinen. Kun käänsin kiriin, hevonen liikkui tosi hyvin. Lopussa sai vain nautiskella menosta ja antaa hevosen rullata maaliin, Raitala sanoi.

Mika Mäkelän valmentama Viisori lähti suosikkina 65-kakkoseen. Ari Moilanen karautti nopean Siporin pojan keulaan. Viisori piti paikkansa maaliin asti ja voitti ajalla 26,4a/2120m. Santtu Raitalan ajama Sipisee kiri takaa vahvasti, eteni johtavan rinnalle 300 jäljellä ja antoi voittajalla hyvän vastuksen.

- Viisori ei tänään ollut ihan parhaimmillaan, mutta voitto tuli kuitenkin, Moilanen totesi.

Tino Keväänrannan ajama ja Antti Ala-Rantalan valmentama Informed Am lähti suursuosikkina Hevari-Salamakypärät-lähtöön. Indormed Am starttasi radalta 12. Keväänranta käänsi ruunan kolmannelle radalle jo ensimmäisellä takasuoralla. Informed Am jyskytti väkevästi ykköseksi ajalla 13,6a/2120m. Siiri Mäkisen Wiliam Way ravasi johtopaikalla ja oli hyvä kakkonen.

- Alun otin varmanpäälle. Juoksu meni meitä vastaan, kun jouduimme kiertämään pitkään kolmatta. Indormed Am oli jättihyvä. Antti (Ala-Rantala) sanoi, että hevonen on vahva”, totesi Keväänranta, joka siirtyi Salamakypärät -sarjan johtopaikalle.

Suomenhevostammat kilpailivat 65-vitosessa. Suven Sametti lähti jättisuosikkina kisaan ja teki urhean esityksen. Varoitus johti, mutta se laukkasi loppukaarteeseen mentäessä. Johtavan rinnalla ravannut Suven Sametti ja Hulluduunari taistelivat sen jälkeen voitosta. Tapio Perttusen Suven Sametti pinnisti ykköseksi ajalla 26,2/2140m. Tutun Impi kiri kolmanneksi.

- Suven Sametti oli tänään oikein hyvä. Johtavan rinnalta olimme pakotettuja ajamaan. Kuninkuusravien jälkeen tamma on saanut kevyttä jarrukärrytreeniä, mutta pääosin on menty hevosen omilla vahvuuksilla, Perttunen sanoi.

Karanor Teräsmiesliiga oli Toto65-kierroksen päätöskohde. Lähtö sujui Kiikku’s Trooperin hallinnassa. Hannu Torvinen ajoi Christa Packalénin valmennettavan johtopaikalle. Kiikku’s Trooper irtosi vakuuttavaan voittoon ajalla 17,7/3120m. Brolle F seurasi johtavan takaa kakkoseksi. Farzad Boko kiri kaukaa takaa kolmanneksi.

- Kiikku’s Trooper on tosi hieno hevonen, Sillä on kova yritys ja hyvä jakso. Tänään hevonen teki hienon suorituksen. Saatiin vetää nätisti pari ekaa kiekkaa. Hevonen irtosi lopussa helposti, Torvinen kertoi.

Team Vermon No Limit Giant kilpaili ennen 65-kohteita ajetussa lähdössä. Pekka Korpi ajoi 3-vuotiaan tamman keulaan ensimmäisellä takasuoralla. No Limit Giant pinnisti neljänneksi. Santtu Raitalan ajama ja Tapio Mäki-Tulokkaan valmentama Tercero Mayo kiersi komealla kirillä voittoon.