Crepe Match voitti Suuren Suomalaisen Derbyn – Yolo Savoy on Suomen mestari – Caijus valloitti Tähtisprintterin

Punkarin Hevostallin sekä Maini ja Saku Mikkolan kasvattama Crepe Match vei Siipiweikot 30 vuotta - Suuren Suomalaisen Derbyn voiton Olli Koivusen ajamana. Harri Koivunen on valmentaja ja Gisela Koivu hoitaja.

Callela Nelson piti sisäradalta johtopaikan. Tallikaveri Massimo Hoist suunnisti sen taakse. Laxvikens Amiral kiersi johtohevosen rinnalle ohi Corazon Combon. Crepe Match matkasi viidentenä toisen radan jonossa.

Olli Koivunen käänsi Crepe Matchin loppukaarteessa viidennelle radalle. Creatinen poika kiri väkevästi ja paineli 120 000 euron voittoon ajalla 13,6a/2620m. Corazon Combo kiri kakkoseksi. Massimo Hoist löysi myöhään kiritilaa ja tuli sisäkautta kolmanneksi.

- Crepe Match oli huippuhyvä jo ennen lähtöä. Juoksun aikana tuntui, että sille oli vielä tullut yksi vaihde lisää. Mutta totta kai se pelotti, kun olimme niin kaukana kärjestä. Selät eivät vetäneet kirivaiheessa yhtään, ja jouduin kääntämään viidennelle radalle. Pakko todeta, että paras hevonen voitti Derbyn. Harri, Gisela ja koko tiimi ovat tehneet uskomatonta työtä, ja ennen kaikkea, kiitos Crepe, että annoit meille Derbyvoiton, tunteikas Olli Koivunen kertoi.

- Crepe näytti mahtavalta koko matkan ajan. Kaukana oltiin, mutta luotin, että ehditään. Heikki Salakari ja minä ja rouvat kuuluvat omistajaporukkaan. Meillä on maailman paras hevonen, liikuttunut Harri Koivunen kertoi. Koivunen voitti ensimmäisen Derbyn 2008 Ribaudella. Express Type toi toisen voiton 2010.

Lämminveristen SM-kisassa ajettiin keulapaikasta tosissaan. Majestic Man piti sisäradalta johtopaikan, ja American Hero painoi päälle, avauspuolikas mentiin 07,0. Tommi Kylliäinen juoni Yolo Savoyn sisärataa pitkin Majestic Manin kantaan. Maalisuoralla Yolo Savoy sai kiritilaa, ja spurttasi 30 000 euron yllätysvoittoon ajalla 13,1a/2120m. Majestic Man oli uskomattoman urhea kakkonen. Mr Stahl spurttasi kolmanneksi.

- Kun lähdössä on mukana, niin aina on sauma. Mutta toki täytyy todeta ajatelleeni, että tuolta lähtöpaikalta voitaisiin olla puolenvälin paikkeilla. Vauhti oli niin kovaa, että uskoin jossain vaiheessa luukkuja tulevan. Molemmat kovaa avanneet tekivät huippujuoksun. Kun näin, että saamme kiritilaa, niin tiesin, että voitamme, Kylliäinen sanoi.

Tähtisprintteri aloitti Toto75-kierroksen. Parvelan Retu laukkasi sisäradalta. Ari Moilanen ajoi Caijuksen avauspuolikkaalla keulaan, 500 metriä mentiin 18,3-kyytiä. Stallone eteni johtohevosen rinnalle. Maalisuoralla Mika Mäkelän valmentama Caijus piti ykköseksi ja vei 10 000 euroa ajalla 21,4a/1620m. Ossi Nurmosen tallin Stallone oli varma kakkonen. Ravikuningas Parvelan Retu nousi erheen jälkeen kolmanneksi.

- Sisäpuolelta lähti pari hevosta kovaa. Myös meillä oli hyvä paikka, ja Caijus meni johtoon. Ekat 300 metriä päästeltiin kovaa. Kun Stallone tuli rinnalle, niin Caijus vastasi hyvin. Caijus on hieno ja hyväravinen hevonen, kuskin piikkiin menee, jos se laukkaa, Moilanen sanoi.

Juuso Holttisen valmentama Trailblazer oli vahvin Ragnar Moringin Muistoajossa – Derby Consolationissa. Antti Teivainen ajoi Maharajahin pojan johtaneen Rock Vicen rinnalle. Trailblazzer rymisteli voittoon ajalla 15,0a/2120m. Phantom Opera kiri kakkoseksi ja Rock Vice tsemppasi kolmanneksi.

KylmäveriCupin voittaja palkittiin 8000 eurolla. Arto Laaksonen ajoi Jokirannan Lahjan johtopaikalle. Suursuosikki hallitsi ja vei voiton ajalla 27,0/2120m. Pikku Moskiitto ja Birger kirivät muille totosijoille.

Timo Korvenheimon talliin meni kaksi 75-voittoa. Jarmo Saarelan ajama Alma Cotter pinkaisi johtavan takaa tammadivisioonan ykköseksi. Olli Koivusen ohjastama Kyle Web tykitti kolmannesta ulkoa komeaan kirivoittoon pronssidivisioonakarsinnassa.