Derby-sarja ja kolme Kuuma Cupin karsintaa keskiviikkona 18.10.

Derby-sarjassa kilpaileva Rivercapes Royal saa kärryilleen nyt Santtu Raitalan (kuva: Pekka Salonen).

Kuuma Cupin karsinnoista haetaan paikkoja marraskuun ensimmäisenä, Kuumana Keskiviikkona ajettavaan finaaliin. Derby-sarjassa yhdeksän 4-vuotiasta kamppailee voitosta.

Ensimmäinen Kuuma Cupin karsinta ajetaan jo ennen Toto65-kohteita. Cocktail S, Leemark’s Legend, Fireless ja MAS Goes On ovat menestyneet hyvin viime starteissa ja hakevat hanakasti finaalipaikkoja.

Kuuma Cupin kakkoskarsinta aloittaa Toto65-kierroksen. Max di Quattro voitti viime starttinsa Teivossa. Geegee Hazel palaa tauolta, ja ykkösradalta uran avausvoitto on ihan mahdollinen. Emrere’s Black jahtaa toista peräkkäistä ykköstä.

Hienokuntoinen Club Nord Mass noussee kolmannen Kuuma Cupin karsinnan suosikiksi. Jukka Torvinen nähdään Reijo Suomalaisen tamman kärryillä, kun Tapio Perttunen ajaa oman tallin kyvykkäällä Sahara Callonmellä.

Monet viime viikkojen menestyjät kohtaavat enintään 60 000 euroa tienanneiden ryhmässä. Erv Zet ja Jakob K.Boko ovat sisimmillä radoilla. Goodlookin’ Pepper ja Hugo Journey ovat voitokkaita menijöitä. Hugo Journey oli keskiviikon välistartissa keulasta viides. Global Agency laukkasi alussa. Sanderson joutui jäämään autorikon vuoksi pois.

Ilman tappioita jatkava Francis Goodland juoksee Toto65-nelosessa ja pääsee matkaan paalulta. Hannu Torvinen nähdään nyt Quite Easyn 7-vuotiaan pojan rattailla. Paula Kansosen Francis Goodland on kilpaillut kolme kertaa ja voittanut jokaisen startin.

Derby-sarja juostaan 65-vitosena. Lähtö on tasainen, ja voittoon pystyy moni hevonen. Edward Snipes tulee tauolta ja on yllätysvalmis ykkösradalta. Santtu Raitala palaa Rivercapes Royalin kuskiksi. Ranch Whodidwhat, Wiliam Way ja Arctic Crown ovat myös vaarallisia, samoin viimeksi Lahdessa voittanut Silent Starlight. Teivon suurkimpan omistama Stonecapes Violet kiri viimeksi terävästi kolmanneksi ja vahvasti tulossa.

Toto65-kierroksen päätöskohde on suomenhevostammojen volttilähtö, jossa on 16 hevosta. Tuliveera, Gimma, Ohitella ja Posokka ovat vahvassa vireessä. Harjan Coria ja Isosalon Ilo ovat paalun sisimmiltä radoilta valmiita pärjäämään.