Derbyn Tammasuosikki ja Eri-Aaronin Patsaskilpailu heinäkuun keskiviikon nimilähdöt

Ava Di Alessia voitti kesäkuussa Derbyn Tammachampionin ja jahtaa ensi keskiviikkona myös Derbyn Tammasuosikin arvonimeä.

Kesäkeskiviikot jatkuvat perinteisillä nimikilpailuilla. Derbyn Tammasuosikissa haetaan jo asetelmia kohti elokuussa ajettavia Derbykarsintoja. 4-7-vuotiaat suomenhevoset mittelevät paremmuudesta Eri-Aaronin Patsaskilpailussa.


Fire Circle Stablen kasvattama Ava di Alessia kuuluu 4-vuotiaiden tammojen kärkikaartiin. Hannu-Pekka Korven valmentama ja osaomistama Express Duon tytär on juossut jo yli 100 000 euron voittosumman. Se lähtee Hannu Torvisen ajamana voittojahtiin Derbyn Tammasuosikkiin, joka aloittaa illan Toto65-pelin.


Jetro Rostedtin ja Ylitalo Garden’s Stablen kasvattama Fortunewheelgarden on loistovireessä. Se on voittanut kolme viimeisintä kilpailuaan. Lahden Suur-Hollola-viikonloppuna se kukisti Ava di Alessian. Smokevalley Oy on Fortunewheelgardenin omistaja. Smokevalleyn toinen hevonen, Star-Racingin ja Wipunen Varainhallinnan kasvattama Carla Combo on suosikkikaksikon kova haastaja.


Eri-Aaronin Patsaskilpailuun pääsevät mukaan suomenhevoset, joiden ennätys 1.27,8 tai hitaampi. Arto Laaksosen voittokone Jokirannan Lahja nappasi keskiviikkona jälleen ykkösen, joka oli kuudes peräkkäinen. Se lähtee tavoittelemaan 3500 euron palkintoa ja patsasta ykkösradalta. Parvelan Retun tallikaveri Siirin Santtu ja kovavireiset Metsärinteen Voima, Kokardi ja Leonard Rohkea ovat kovimmat vastustajat.


Toto65-pelin kakkoskohteessa nähdään mahdollisia kuningatarkilpailun osallistujia, kun suomenhevostammat iskevät yhteen 2120 metrin volttilähdössä. Paalulta starttaava Luraus on näyttänyt kykynsä jo avoimissa tammalähdöissä. M.A. Piste lähtee voitontavoitteluun 40 metrin takamatkalta