Elan Kivikylä Voimaliigan ykkönen

Keskiviikon Toto65-kierros alkoi Kivikylä Voimaliigalla. Mika Mäkelän valmentama ja Antti Teivaisen ajama Elan puristi tiukassa maalisuoran kamppailussa ykköseksi.

Elanin tallikaveri Mitori oli ensimmäinen keulahevonen. Ari Moilanen nosti Rallin Muiston johtavan takaa toisen radan vetäjäksi 1400 metriä ennen maalia. Rallin Muisto painui keulaan. Vihdissä valmentautuva Elan lähti päätöskierroksella kiriin ja eteni johtavan rinnalle. Maalisuoralla Elan pinnisti niukkaan voittoon ajalla 28,1/3160m ohi hyvin taistelleen Rallin Muiston.

- Tiukkaa vääntöä oli maalisuoralla. Saimme jo pienen otteen loppukaarteessa, mutta Elan jäi silmälapun taakse odottelemaan kaveria, ja tasaista oli. Elanilla on todella hyvät vauhdit, se on kuin lämminverisellä ajaisi, Teivainen kehui.

Jännittävä maalisuoran kamppailu nähtiin myös 65-kakkosessa, joka oli tammalähtö. Antti Veteläinen käänsi Villiheilan kiriin johtavan takaa. Mette-Maarit tarjosi hyvän vastuksen, mutta laukkasi. Villiheila paineli voittoon ajalla 29,6a/2120m.

- Villiheilalla oli hyvä paine ohjissa. Painetta tuli, kun vedin ensin korvahuput ja sitten korvapallot. Uskon, että olisimme menneet ohi ilman kaverin laukkaakin, Veteläinen sanoi.

Toto65-pelin kolmoskohteessa Jack Of All Trades teki väkevän juoksun. Suosikki John Hoss ja Jack Of All Trades kamppailivat alussa keulapaikasta. John Hoss sai pidettyä johtopaikan, ja Jack Of All Trades jäi juoksemaan keulahevosen rinnalla. Ari Moilasen ajama ja Ari Hartikaisen valmentama Jack Of All Trades puristi maalisuoralla vahvasti ykköseksi ja juoksi voittoajan 16,5a/2120m. John Hoss antoi hyvän vastuksen ja oli kakkonen.

- Kyllä arvelutti, kun jäimme noin hyvän hevosen rinnalle. Mutta jo loppusuoran alussa tuntui, että Jack Of All Trades pinnistää ohi”, Moilanen kertoi.

Vihtiläishevosten juhlat jatkuivat 65-pelin neloskohteessa. Risto Väre ankkuroi Richard Halmin suosikki The Paragonin selkään toiseen pariin ulos. Richard Halm kiri väkevästi ykköseksi ajalla 17,0a/2620m. Vihtiin meni myös kakkossija. Hartikainen-Moilanen kaksikon Get Going Gary kiri takaa toiseksi.

Vihtiläisvalmentaja Jeroen van Craenin River King palasi voittokantaan 65-vitosessa. Hannu Torvinen ajoi River Kingin keulaan avauspuolikkaan jälkeen. Torvinen antoi menoluvan loppusuoran alussa, ja River King paineli varmasti ykköseksi. Alice E oli johtavan rinnalta vahva kakkonen.

Pronssidivisioona oli Toto65-pelin viimeinen kohde. Santtu Raitala löysi Ray Boylle juoksupaikan toisen jonon kakkosena. Tapio Mäki-Tulokkaan valmentama voittokone lähti kiriin takasuoralla ja meni loppukaarteessa keulaan. Ray Boy nappasi uransa 31. ykkösen varmasti ajalla 14,5a72120m. Kiikku’s Giant nousi takaa kakkoseksi.

- Ray Boyn meno tuntui helpolta. Yksi ajatus oli yrittää alussa keulapaikkaa, mutta saimme hyvän paikan parijonosta. Lähtö oli kovatasoinen, mutta Ray Boy on loistavalla mallilla, Raitala totesi.

Keskiviikkoilta alkoi Best Photon voitolla lämminveristen alokassarjassa. Hannu Korpi ajoi 4-vuotiaan tamman johtopaikalle. Best Photo veti reipasta ja voitti varmasti ajalla 19,8/2120m. Amazing Ironman nousi takamatkalta kakkoseksi.

Kakkoslähtö oli tammoille. Keulapaikka vaihtui alkumatkalla tiuhaan. Teemu Okkolin päästeli Cirillan johtopaikalle toisella puolikkaalla. Cirilla veti varmasti maaliin saakka ja voitti ajalla 31,8a/2120m. Villituisku seurasi johtavan takaa hyvin kakkoseksi.

Koivusen tallin Royal Luca lähti suosikkina kolmoslähtöön. Olli Koivunen tarjosi 4-vuotiaalle Readly Expressin pojalle tarkan juoksun toisella radalla. Royal Luca eteni varmoin ottein uransa avausvoittoon ajalla 16,3a/2120m. Eleni tarjosi Royal Lucalle vetoavun ja kesti vahvasti kakkoseksi.