EM-osalähtöjen voitot Ruotsiin ja Belgiaan

Ruotsin Patrik Fernlund ajoi My Matchin ykköseksi Amatööriohjastajien EM-kilpailun ensimmäisessä osalähdössä. Belgian Piet van Pollaert karautti Sam The Manin voittoon toisessa osalähdössä.

Sami Nummen ajama Callela Lionel veti ensimmäistä EM-osalähtöä vauhdilla. Kyyti oli sen verran reipasta, että Callela Lionel väsyi. Patrik Fernlund tarjosi My Matchille hyvän ja tarkan juoksun porukan perällä. Tapio Mäki-Tulokkaan valmentama My Match kiri vahvasti ja ennätti ykköseksi ajalla 16,6a/2120m. Norjan Rune Röyrås ajoi Marinka Salmisen Austinin kakkoseksi ja Alankomaiden Erik van den Bergh Minna Salon Wilds Diamondin kolmanneksi.

- My Match on hienosti valmennettu hevonen. Lähtö meni meidän osalta hyvin, kun kärki veti ylivauhtia. Olin varma voitosta jo 500 jäljellä, Fernlund sanoi.

Piet van Pollaert ajoi alussa haparoineen Sam The Manin keulaan toisella puolikkaalla, kun vauhti oli hiljaista. Antti Pihlströmin Sam The Man hallitsi ja voitti ajalla 18,0a/2120m. Rune Röyrås kasvatti pistepussia myös tässä osalähdössä hyvin. Hän ajoi Mäki-Tulokkaan Game Set Mathcin kakkoseksi. Tanskan Martin Sjöholm-Jensen ohjasti Timo Korvenheimon Lamar Webin kolmanneksi.

- Sam The Man lähti laukalla, mutta sai porukan kiinni. Kun vauhti oli hiljaista, ajoin eteenpäin. Kärjessä pystyin hallitsemaan lähtöä, ja 10-vauhtinen loppupuolikas sujui helposti”, Piet van Pollaert sanoi. Sam The Manin takaa löytyy kaksi maailmanmestaria. Piet van Pollaert on voittanut Amatööriohjastajien MM-tittelin. Antti Pihlström on jääkiekon maailmanmestari. EM-osalähdöt jatkuvat torstaina Lahdessa.

Toto65-kierros alkoi Kyle Webin voitolla. Henri Bollström ajoi Timo Korvenheimon valmennettavan keulaan. Kyle Web piti Rocket Tilen takanaan ja voitti ajalla 13,3a/2120m.

Toto65-kolmosessa saatiin iso yllätys. T.T. Hunsvotti viiletti keulasta ykköseksi Tapio Perttusen ajamana ajalla 26,2a/2120m. Tuomas Pöllänen on valmentaja. Suursuosikki Fuego laukkasi.

Kari Venäläisen ajama Indy Journey otti keulasta vakuuttavan voiton 65-nelosessa. Jussi Suomisen valmentama ruuna ravasi voittotuloksen 15,1/2120m. Borin T.N. seurasi kakkoseksi. Suosikki Piteraq nousi takamatkalta kolmanneksi.

Jussi Suomisen tallin voitolla jatkettiin myös 65-vitosessa. Ysikymppi laukkasi ensimmäisessä kaarteessa. Sen jälkeen Ari Moilanen ajoi sen johtaneen Myllyn Vilin rinnalle. Ysikymppi puristi ykköseksi, vaikka laukka oli vähän ennen maalia lähellä. Voittotulos oli 26,4/2120m. Myllyn Vili oli hyvä kakkonen.

Kuuma Cup -finaali oli Toto65-pelin päätöskohde. Paras palkittiin 8000 eurolla. Tuomas Pakkanen pamautti Mauritz Matchin eturivin uloimmalta radalta keulaan. Hannu Torvisen ajama Ranch Whodidwhat kiri vahvasti päätöspuolikkaalla. Joensuun karsinnan kakkonen Mauritz Match pinkoi voittoon. Ranch Whodidwhat tuli rinnalle, mutta jäi maalikuvassa kakkoseksi.

- Mauritz Match kurkotti hyvin, mutta Hannun hevonen (Ranch Whodidwhat) tuli lujaa. Joensuussa saimme kasiradalta keulat, ajattelin yrittää samaa Vermossa, ja se onnistui seiskaradalta. Kiitokset vanhalle treenarille, hevonen tuli hyvässä kunnossa. Ja kiitokset Elinalle (Pakkanen), hän on hoitanut hevosta hyvin meillä. Talveksi Mauritz menee Elinan kanssa Ruotsiin, Tuomas Pakkanen totesi.

Junnustartti-karsinta oli kauden ensimmäinen 2-vuotislähtö Vermossa. Pekka Korven Arctic Emerald paineli keulasta voittoon ajalla 19,3a/2120m. Ykkösen isä Express Duo ja emä Arctic Passion ovat voittaneet Kriteriumin.