Ginny Weasley, Emma E, Proven Immigrant ja Bigwig Swamp Kuuma Cupin karsintavoittajat, Oona Halme illan tähtiohjastaja

Kuuma Cupin karsinnat vauhdittivat keskiviikkoa. Ginny Weasley ja Emma H kuuluivat suosikkeihin. Oona Halmeen ajamat Proven Immigrant ja Bigwig Swamp olivat yllätysvoittajat.

Kuuma Cupin karsinnat alkoivat Ginny Weasleyn väkevällä esityksellä. Se jyräsi Jukka Torvisen ajamana johtavan rinnalta ykköseksi ajalla 15,8a/2120m. Isto Kuisma on voittajan valmentaja. Olli Koivusen ajama Lockdown Lady eteni johtavan takaa kakkoseksi ja Tapio Perttusen Circe kiri kolmanneksi ja finaaliin.

Toisessa karsinnassa saatiin voittaja myös johtavan rinnalta. Hannu Korpi ei viihtynyt Emma E:n kanssa johtaneen Charonnen takana, vaan nousi aikaisin kärkihevosen rinnalle. Emma E paineli ykköseksi ajalla 14,4a/2120m. Tommi Kylliäisen ajama Jagger Beyonce kiri kakkoseksi ja johtanut Charonne kesti kolmanneksi.

- Nyt hevonen alkaa oikealla menolla. Voi Anttia, kun ei luovuttanut meille keuloja. Emma on isoliikkeinen, eikä sitä haitannut paikka johtavan rinnalla. Se jaksaa mennä myös siitä, Hannu Korpi kertoi.

Kahden karsinnan jälkeen alkoi Oona Halme -show. Halme karautti Proven Immigrantin keulaan kolmannessa karsinnassa. Sen jälkeen ei voittajasta ollut epäselvyyttä. Markku Pasasen valmentama Proven Immigrant paineli vakuuttavasti ykköseksi ajalla 15,5a/2120m. Bom Shaka Laka kiri kakkoseksi ja Remenber My Name kolmanneksi.

- Proven Immigrant vastasi itse, kun toinen tuli rinnalle. Myös valmentaja sanoi, että tänään ajetaan rohkeasti. Hieno tunne oli, kun hevonen oli loppukaarteessa täysissä voimissaan, Oona Halme sanoi.

Oona Halme ajoi toisen yllätysvoiton viimeisessä kaarteessa Teemu Okkolinin valmentamalla Bigwig Swampilla. Oona Halme käänsi Bigwig Swampin kiriin neljännestä ulkoa, ja sen jälkeen maisema vaihtui. Voitto tuli ajalla 16,2a/2120m. Luxus Match täydensi Maarit Ollikaisen hienoa iltaa. Jarmo Saarelan ajama Luxus Match eteni sitkeästi kakkoseksi. Highspeed Energy nappasi kolmossijan ja finaalipaikan.

- Hevosen puolesta täytyy olla onnellinen. Probleemia on ollut matkan varrella, mutta nyt Bigwig Swamp näytti, mitä se oikeasti osaa. Se tuli meille jo 1-vuotiaana huutokaupasta, Oona Halme totesi.

Jokirannan Lahja oli suursuosikki 65-nelosessa. Sen mahdollisuudet menivät laukkaan. Tapio Perttunen käänsi Mieletön Melindan toisesta ulkoa kiriin ja siitä voittoon. Savon Sokeri oli johtopaikalta kakkonen.

Lämminveristen avoin ryhmä ratkesi lähtökiihdytyksessä. Ari Moilanen sai Consalvon liukkaasti liikkeelle ja piti johtopaikan. Run For Royalty ei päässyt ohi ja meni johtohevosen taakse. Markku Niemisen Consalvo irtosi helposti ykköseksi ajalla 14,3a/2120m. Always Ready kiri takaa kakkoseksi.

- Consalvo on tosi rauhallinen, mutta sitten tarvittaessa siitä löytyy myös tulisuutta. Hevosella on tullut lähtönopeutta, ja sen se näytti tänään. Consalvo jatkaa hienossa kunnossa, ja tulossa on mielenkiintoinen syksy, Moilanen sanoi.

Toto65-pelin päätöskohde oli Tammadivisioonan karsinta. Ari Moilanen pamautti Arnie’s Emilien johtopaikalle. Veikko Laurilan tamma hallitsi ja voitti varmasti ajalla 13,5a/2120m.

Kuuma Cupin finaali 4.10. - ratajärjestys

1 Proven Immigrant
2 Bigwig Swamp
3 Ginny Weasley
4 Jagger Beyonce
5 Bom Shaka Laka
6 Charonne
7 Highspeed Energy
8 Remember My Name
9 Emma E.
10 Lockdown Lady
11 Luxus Match
12 Circe