Halley Wania 4-vuotislähdön ykkönen, Markku Niemisen talliin kolme voittoa

Santtu Raitalan ajama ja Markku Niemisen valmentama Halley Wania vei voiton 4-vuotiaiden lämminveristen ryhmässä. Niemisen talli oli illan menestyjä.

Raitala karautti Halley Wanian keulaan, avauspuolikas mentiin vain 15,2-kyytiä. Niemisen tallin EL Titanin tytär tuli päätöspuolikkaan 11,7 ja voitti varmasti ajalla 15,8a/2120m. Too Fit For You kiri takaa räväkästi kakkoseksi. Ensimmäisessä kaarteessa laukannut Laxvikens Amiral punnersi kolmanneksi.

- Halley Wania teki hyvän esityksen. Kysymysmerkkejä oli ilmassa, kun taukoa oli takana. Tähtäin on Kasvattajakruunussa, ja nyt ollaan aikataulussa, Raitala kertoi.

Voittokone Rosima oli Toto65-pelin avauskohteen sankaritar. Ari Moilanen käänsi Rosiman kolmannesta ulkoa kiriin ajoissa ja ajoi keulaan viimeisellä takasuoralla. Rosima otti vuoden 10. voittonsa ajalla 15,6a/2120m. Ykkönen oli Moilaselle jo kolmas. Kiikku’s Giant kiri takaa vahvasti kakkoseksi.

- Olen kerran aikaisemmin ajanut Rosimalla, se teki jo silloin myös hyvän juoksun. Tamma lähti kauteen pienellä voittosummalla, ja se menee aina vaan eteenpäin, Moilanen totesi.

Harri Åkerlundin Staro Quincy oli suursuosikki 65-kakkosessa ja vakuuttava voittaja. Santtu Raitala ajoi päättäväisesti kasiradalta eteenpäin ja keulaan. Staro Quincy jätti lopussa muut ja porhalsi ylivoimaiseen voittoon ajalla 15,7a/2120m. Skyfall Mirchi seurasi johtavan takaa kakkoseksi.

- Kiihdytys oli tänään simppeli. Staro Quincy lähti kovaa, ja osasin ounastella keulapaikkaa. Hevonen sai hyvän startin tauolta ja voitti ajamatta, Raitala sanoi.

Suursuosikin voitolla jatkettiin Kultajousi-Tammasarja -lähdössä, joka oli 65-kolmonen. Hannu Torvinen ajoi takamatkalta lähteneen Kiikku’s Nean keulaan jo avauspuolikkaan jälkeen. Christa Packalénin valmentama Kiikku’s Nea voitti ylivoimaisesti ajalla 16,5/2140m. Dodii paikkasi alun laukan hyvin ja nousi kakkoseksi.

- Lämmitys jätti vähän toivomisen varaa, mutta startissa Kiikku’s Nea oli tosi hyvä. Voitto tuli helposti, Hannu Torvinen kertoi.

Issakan Valo jatkoi suosikkiparaatia myös neljännessä 65-kohteessa. Esa Holopainen sai Leo Mönttisen orin hyvin liikkeelle, ja valjakko eteni takamatkalta keulaan jo avauskierroksella. Issakan Valo hallitsi ja voitti varmasti ajalla 26,1/2140m. Maisteri Jutila pinnisti kakkoseksi ohi Viisorin.

- Issakan Valolla saattaa laukka välillä yllättää, mutta tänään hevonen ravasi varmasti. Vauhti oli niin hiljaista, että päätin ajaa eteenpäin. Tämä on kehittyvä hevonen ja voi nousta vielä, mutta jatketaan vielä omissa sarjoissa, Holopainen kertoi.

Suosikki voitti myös päätöskohteen. Olli Koivunen piti sisäradalta lähteneellä New Grove Xtacylla johtopaikan. Riitta Nylundin suojatti hallitsi ja voitti varmasti ajalla 16,4a/2120m. Paper In Fire kiri pirteästi kakkoseksi.

”New Grove Xtacy lähti hyvin, ei tarvinnut pyytää vauhtia, keulapaikka tuli helposti. Hevonen on ollut kaikissa ajamissani kolmessa startissa huippuhyvä”, Koivunen sanoi.

Vermon ilta käynnistyi vauhdikkaalla monté-lähdöllä. Joanna Karling ajoi Jordanin johtopaikalle. Anita Koivuvuoren omistama ja valmentama Jordan hallitsi ja viiletti ykköseksi ajalla 16,6/2120m. Milla Markkasen ohjastama Prime Lini nousi takamatkalta kakkoseksi.

Markku Niemisen valmentaman Macho Matchin tahdissa mentiin alokassarja. Ari Moilanen ajoi 3-vuotiaan Brillantissimen pojan keulasta ykköseksi ajalla 18,1/2120m.

Ari Moilasen voitolla jatkettiin myös kolmoslähdössä. Erkki Jänkälän valmentama Wiiru eteni keulaan reilu kierros ennen maalia, kun Filiokkus laukkasi. Wiiru paineli helposti voittoon lähdössä, jossa 5-vuotiaat saivat hyvityksen. Villiheikki kiri kakkoseksi.

Cirilla oli illan päätöslähdön Tammadivisioonan paras. Teemu Okkolinin Cirilla lähti yksin paalulta, muttei juossut keulassa. Okkolin nosti tamman johtavan takaa ensin toiseen ulos ja siitä helppoon voittoon. Metsärinteen Voima seurasi kakkoseksi. Johtanut Aamun Kimallus laukkasi.