Hevari Junioritähti starttaa ystävänpäivänä

Tuukka Varis voitti Junioritähti-sarjan vuonna 2023 (kuva: Roope kiviranta).

Hevarin ja Vermon yhteistyössä järjestämä Junioritähti-kilpailusarja alkaa keskiviikon 14.2. raveista. Kilpailusarjan tarkoitus on tarjota junioriohjastajille eli alle 26-vuotiaille kilpailumahdollisuuksia. Kuukausittaisten osalähtöjen ja Derby-perjantaina ajettavien finaalien myötä nuoret ohjastajat saavat näkyvyyttä ja samalla näytönpaikan ohjastamistaidoilleen.

Kilpailusarja on rajattu 31.8.1998 tai sen jälkeen syntyneille, jolloin kaikilla pisteitä runkosarjasta keräävillä on mahdollisuus osallistua finaalilähtöihin.

Keskiviikkona ajettava sarjan avauslähtö keräsi täyden tusinan hevosia ja nuoria ohjastajalupauksia. Illan viidentenä lähtönä ajettava Hevari Junioritähti starttaa n. klo 19.30.

Hevari Junioritähti

  • Junioritähti on Vermo Areenan ja Hevarin yhteistyössä järjestämä nuorten ohjastajien kilpailusarja.

  • Kilpailuohjelmassa on lähtökohtaisesti kuukausittainen osakilpailu helmi-elokuussa ja finaalilähdöt Derby-perjantaina 30.8.2023.

  • Osallistumisoikeus on 31.8.1998 tai sen jälkeen syntyneillä eli alle 26-vuotiailla ohjastajilla.

  • Osakilpailulähdöissä on korotettu palkintokaavio sijojen 2-6 osalta. Ohjastajat saavat osalähdöistä pisteitä sijoituksensa perusteella seuraavasti: 16 – 12 – 10 – 9 – 8 – 7 – 6 – 5 – 4 – 3 – 2 – 1. Hylätyt ja keskeyttäneet 0 pistettä. Jos hevonen jää pois lähdöstä, ohjastaja saa 6 pistettä.

  • Runkosarjasta 12 eniten pisteitä kerännyttä ohjastajaa pääsee Derby-perjantaina 30.8. ajettaviin finaaleihin. Kahdessa ensimmäisessä finaalilähdössä hevoset määräytyvät karsintapistejärjestyksessä ohjastajien pistepörssin mukaan. Kilpailusarjan huipentavaan kolmanteen finaalilähtöön ohjastajat saavat valita ajokkinsa finaalipäivän paremmuusjärjestyksessä.

  • Säännöt kokonaisuudessaan osoitteessa vermo.fi/junioritahti.