Hierro Boko palasi voittajaksi

Hannu Korven valmentama Hierro Boko valittiin Ravigaalassa vuoden 2023 parhaaksi vanhemmaksi lämminveriseksi. Hierro Boko palasi tauolta Toto65-pelin avauskohteessa, ja uusi kausi alkoi voitolla.

Nemea Kato lähti yksin paalulta ja veti reipasta vauhtia. Se paineli Hannu Torvisen ajamana avauskierroksen 15,5-vauhtia. Payet ja Hierro Boko ravasivat toisena ja kolmantena toisen radan jonossa. Kun Always Ready painui sisäradalle, Payet jäi johtohevosen rinnalle. Maalisuoralla nähtiin tiukka kamppailu. Payet ja Hierro Boko taistelivat voitosta. Jarmo Saarela kannusti Hierro Bokon niukasti ykköseksi. Nemea Kato seurasi kolmanneksi.

- Hierro Bokolla oli ehkä vähän taukotukkoisuutta. Se on tosi rehti hevonen ja puristi hienosti voittoon. Hierro tekee aina työnsä hyvin. Tänään saimme hyvän juoksun hyvän hevosen takana. Talvimalja saattaa olla seuraava kilpailu, Jarmo Saarela kertoi.

T65-pelin kakkoskohteessa saatiin yllätys, kun Tommi Sundströmin ajama Supervoima vei voiton. Suosikki Gimma painui keulaan kierros jäljellä. Elina Mustaniemen omistama ja valmentama Supervoima eteni rinnalle. Supervoima oli lopussa selvästi vahvin ja paineli ykköseksi ajalla 30,3/2140m. Vapra punnersi kakkoseksi. Gimma väsyi.

Kuuma Cupin ensimmäinen karsinta ajettiin 65-kolmosena. River King painui keulaan, ja suosikki New Grove Xtacy jäi sen rinnalle. Tommi Kylliäisen ajama Lake’s Elmer seurasi neljäntenä toisen radan jonossa. Kärkihevoset eivät pystyneet vastaamaan, kun takaa hyökättiin. Lake’s Elmer kiri vahvimmin ja juoksi voittoon ajalla 15,9a/2120m. Mickey Match nousi porukan perältä kakkoseksi ja Stunning Spark kolmanneksi. River King otti neljännen finaalipaikan.

- Tommi huikkasi, kun antoi hevosen, että Lake’s Elmer teki jättihyvän suorituksen. Talvella emme ole hävinneet montaa juoksua, kesällä hevosella on omia ongelmia. Lake’s Elmer on täydellinen hevonen myös käytökseltään, valmentaja Joni-Petteri Irri sanoi.

Oona Halmeen ajama Bigwig Swamp loisti toisessa Kuuma Cupin karsinnassa. Teemu Okkolinin valmentama ruuna lähti neljännestä ulkoa kiriin ja porhalsi ylivoimaiseen voittoon ajalla 15,7a/2120m. Infinette kiri kakkoseksi ja Rocky Cobbler nousi kolmanneksi. Ivory Donut nappasi neljännen finaalipaikan.

- Kun käänsin Bigwig Swampin kiriin, piti oikein pidätellä, että mennään rauhallisesti. Kotona se on veikeä kaveri, mutta onneksi hoitaja Emmi Kivelä ja Teemu huolehtivat siitä. Finaaliin tähdättiin, ja nyt näyttää hyvältä, Oona Halme kertoi.

Etta Pakkasen valmentama Business School ravasi ja oli vakuuttava kolmannessa Kuuma Cupin karsinnassa. Hannu Torvinen käänsi toisesta parista ulkoa eteenpäin hyvissä ajoin. Business School eteni keulaan ja paineli varmaan voittoon ajalla 15,8a/2120m. Wiliam Way kiri aivan takaa vahvasti kakkoseksi. Jeppas Winston veti pitkään toisen radan jonoa ja pinnisti kolmanneksi. Ivory Susanne otti viimeisen finaalipaikan.

- Kuljettajan näkökannalta päivä oli raskas, kun Business School oli niin latautunut. Se on vähän erikoinen persoona, ja vauhtia on joskus liikaakin. Mutta hevonen osaa myös käyttää vauhdin oikein hyvin, kuten tänään nähtiin. Se jaksoi hyvin maaliin saakka, Hannu Torvinen sanoi.

Illan päätöslähdön alkua odoteltiin, kun Fux jouduttiin poistamaan kuumenemisen vuoksi lähdöstä. Kun matkaan päästiin, Juha Utala ajoi Titania Hillsin johtopaikalle jo avauspuolikkaalla. Muscle Hillin tytär hallitsi ja otti uransa ensimmäisen voiton varmasti ajalla 17,2a/2120m. Make It Up kiri tuulispäänä takaa kakkoseksi.

Keskiviikkoilta alkoi Aki Harmasen valmentaman Tervatattaren voitolla. Se lähti etenemään viimeisellä takasuoralla ja kiri Jouni Heimalan ajamana varmasti voittoon. Virkamiehet Constaapeli ja Asianajaja veivät seuraavat sijat. Johtanut Vilkkeen Viisu laukkasi maalisuoralla.

Kakkoslähtö oli enintään 9000 euroa voittaneiden ryhmä. Pimp My Wurst prässäsi keulaan toisella puolikkaalla. Suvi Vaittisen ajama Paper In Fire paineli kärkeen päätöspuolikkaalla, mutta uusi uhka tuli. Ilkka Korpi säästi The Greek Soxin voimat maalisuoralle. Nina Pettersson-Perklénin valmentama The Greek Sox kiri vahvasti ykköseksi ajalla 17,0a/2120m. Paper In Fire tarjosi hyvän vastuksen.

Tenho Rothin Lujausko ravasi uransa toisen voiton kolmoslähdössä. Antti Teivainen ajoi Siporin pojan johtoon ensimmäisen takasuoran lopussa. Lujausko veti varmoin ottein maaliin saakka ja voitti ajalla 34,3/2120m. Fiilistä eteni johtavan rinnalle ja pinnisti kakkoseksi.

Kuuma Cupin finaalin lähtöradat valittiin ravien päätteeksi. Keskiviikkona 7.2. ajettavassa finaalissa voittajaa odottaa 10 000 euron ykköspalkinto.

Kuuma Cup -finaali 7.2. ratajärjestys

1 Infinette
2 Lake's Elmer
3 Bigwig Swamp
4 Wiliam Way
5 Mickey Match
6 Stunning Spark
7 Ivory Donut
8 River King
9 Business School
10 Jeppas Winston
11 Rocky Cobbler
12 Ivory Susanne