Infinette ravasi kymppitonnin ykkösen Kuuma Cupin finaalissa

Infinette kiri Kuuma Cupin yllätysvoittoon (kuva: Pekka Salonen).

Anne Kankaan valmentama Infinette kiri Ari Moilasen ajamana Kuuma Cupin voittoon. Anne Kankaan ilta oli täydellinen, kun 3-vuotias Viki Lee voitti myös.

Wiliam Way tykitti keulaan, ja Infinette meni ykkösradalta sen taakse. Avauskierros paineltiin 16,1-kyytiä. Bigwig Swamp lähti vetämään kolmatta rataa, ja se eteni päätöskierrokselle johtohevosen rinnalle. Ari Moilanen löysi Infinetille tilat maalisuoralla, ja tamma kiri napakasti ykköseksi ajalla 15,8a/2120m. Jeppas Winston kiri kaukaa takaa räväkästi kakkoseksi.

- Tarkoitus oli, että kovaa lähdetään, ja sen jälkeen luovutetaan keulat jollekin suosikille. Voitot ovat kiertäneet, mutta tänään onnistui, kun pääsimme loppukaarteessa kiriin. Voitto tuli oikeaan paikkaan. Tein kuten valmentaja käski ja vedin vetolaput jo kierros ennen maalia, Moilanen sanoi.

Toto65-kierros lähti käyntiin suursuosikin Amazing Playerin voitolla. Se paineli ensin keulaan. Ensimmäisellä takasuoralla Sahara True Lies rymisteli rinnalle ja ohi. Jarmo Saarela oli tarkkana ja nousi heti Sahara True Liesin rinnalle, ja Amazing Player meni uudelleen keulaan. Irina Sarinin Amazing Player hallitsi ja voitti helposti ajalla 16,6a/2120m. Janita Antti-Roikon Sahara True Lies oli hyvä kakkonen.

- Amazing Playerillä jäi paljon varaa, sain ajaa toisen ja kolmannen puolikkaan niin rauhallista vauhtia. Tämä on nopea startista ja rehti hevonen, Jarmo Saarela kertoi.

Nousijadivisioona oli 65-kakkonen. Ari Moilanen pamautti Ready Bossin keulaan ohi Rullebackens Göstan. Ready Boss piti paikkansa maaliin saakka, vaikka muut lähestyivät. Marja Haakanan kasvattama, omistama ja valmentama Ready Boss voitti ajalla 17,9a/2620m. Cocktail S tsemppasi johtavan rinnalta kakkoseksi ennen hyvin kirinyttä The Greek Soxia.

Markku Tonterin Luosalan Taisto oli suosikki kolmen kilometrin matkalla ajetussa 65-kolmosessa. Valjakko jäi kärkeen painelleen Hildingin taakse. Johtavan rinnalla ravannut Tatuari meni keulaan viimeisen takasuoran lopussa. Dzingel haastoi rinnalla. Tonteri sai käännettyä Luosalan Taiston kiriin, ja valjakko eteni ykköseksi ajalla 32,0/3120m. Tatuari taisteli kakkoseksi, Dzingel oli kolmas.

Riitta Nylundin New Grove Xtacy palasi voittokantaan lämminveristen kolmen kilometrin kisassa. Suosikki Furiosa Wohlrab lähti takamatkalta kovaa ja meni keulaan ohi New Grove Xtacyn. Olli Koivunen nosti New Grove Xtacyn johtohevosen rinnalle viimeisen takasuoran lopussa ja eteni helppoon voittoon ajalla 18,6/3120m. Furiosa Wohlrab sai kakkossijan, kun Cobbys Angelica hylättiin murtautumisen vuoksi.

- Voitto lämmittää aina, ei haittaa, vaikka olisi 35 astetta pakkasta. Riitan kanssa puhuttiin ennakkoon, että annetaan keulat pois, kun lauantaina on startti vielä Seinäjoella. Hyvät fiilikset oli koko ajan, uskon, että New Grove Xtacy on parhaimmillaan selkäjuoksulla, Olli Koivunen sanoi.

Jarmo Saarelan voittovire jatkui kylmäveristen Hopeadivisioonassa, joka oli 65-vitonen. Rallin Muisto haki johtopaikan avauspuolikkaalla. Saarelan ajama Hurman Viesker veti toisen radan jonoa. Kyösti Salojensaaren Hurman Viesker ratkaisi pelin helposti ja meni ykköseksi ajalla 27,8a/2120m. Tähtisekki nousi kakkoseksi.

- Laukat ovat haitanneet Hurman Vieskerin menoa, mutta tänään päästin ravia. ja tässä on tulos, valmentaja Kyösti Salojensaari sanoi.

Pakkasilta aloitettiin montélähdöllä. Jennin Kaijan ohjastama Zara Avenger lähti 40 metrin takamatkalta hienosti ja eteni heti kolmanneksi. Joni-Petteri Irrin valmentama ja omistama Zara Avenger painui keulaan 400 jäljellä ja voitti ylivoimaisesti ajalla 18,6/2160m. Maija Forsin ratsastama Like Jerry Cotton nousi kakkoseksi.

Teemu Keskitalon ajama Kukkarosuon Veijo hankki kakkoslähdössä johtopaikan ensimmäisellä takasuoralla, kun Constaapeli laukkasi keulasta. Terhi Vanhalan valmentama Kukkarosuon Veijo ja Harri Koivusen ohjastama Melkersson taistelivat tiukasti voitosta. Maalikamera kertoi Kukkarosuon Veijon voittajaksi. 4-vuotias I.P. Vektorin poika juoksi voittoajan 35,0a/2120m.

Kolmivuotiaille oli hyvitys kolmoslähdössä. Antti Teivaisen Lil Runner singahti keulaan. Santtu Raitalan ajama Viki Lee juoksi sen rinnalla. Anne Kankaan Viki Lee pinnisti niukkaan voittoon ajalla 20,4/2120m. Lil Runner tarjosi hyvän vastuksen ja oli kakkonen.

Terho Rautiaisen valmentama ja ajama Gimme Love vyöryi kymppilähdössä johtavan rinnalta ykköseksi. Amazing Ironman johti, mutta Gimme Love paineli keulaan jo viimeisellä takasuoralla. Rautiaisella oli hieno ilta. Tatuari ja Tähtisekki toivat kakkossijat, ja Gimme Love voiton.