Issakan Valolle Isokenkä ja Annanille A.V. Marttilan Tammasarja

Kuninkuus- ja kuningatarkilpailujen pisteistä ajettiin Vermossa keskiviikkona. Issakan Valo oli vahvin Isokengässä. Annan kiri ykköseksi A.V. Marttilan Tammasarjassa.

Toto65-kierros alkoi kylmäveristen avoimella ryhmällä Isokenkä - KK-24-sarjalla. Issakan Valo paineli keulaan ohi Elanin. Iikka Nurmonen sai ajaa avauskierroksen 25,6-kyytiä. Sen jälkeen vauhti kiihtyi. Antti Tupamäen valmentama Issakan Valo oli itse varmuus. Se paineli vakuuttavasti ykköseksi ajalla 24.2a/2620. Hurman Viesker tsemppasi kakkoseksi johtavan rinnalta ennen Vixeliä.

- Pääsimme varmasti johtopaikalle, ja Issakan Valo meni keulassa helpontuntuisesti. Takana oli kova Solvallan maili, ja nyt lähtö oli sopiva. Kuninkuusravit ovat tähtäimessä, Nurmonen sanoi.

Tammadivisioonakarsinta oli 65-kakkonen, siinä saatiin suuri yllätys. Tuukka Varis parkkeerasi Her Cashin johtaneen suosikin Lady Marinetin rinnalle. Milla Leinon valmentama Her Cash oli selvästi vahvin maalisuoralla ja meni ykköseksi ajalla 12,3a/1620. Damavend kiri kakkoseksi ja Regress W.F kolmanneksi.

- Her Cash oli tänään käsittämättömän hyvä. Se tuntui koko matkan todella hienolta. Tänään otettiin kengät pois ja laitettiin jenkkikärryt. Ne muutokset auttoivat. Ja uskalsin ajaa rohkeasti, Tuukka Varis sanoi.

Pronssidivisioonakarsinta oli 65-kolmonen. Hannu Torvinen ajoi Thai Greenwichin keulaan avauspuolikkaan jälkeen. Christa Packalénin valmentama norjalaisori porhalsi lopulta ylivoimaiseen voittoon komealla tuloksella 11,8a/2120. Vincent C.D. nousi takaa kakkoseksi. Global Venture oli johtavan takaa kolmas.

- Thai Greenwich on ollut vähän sellainen, ettei se heti alussa löydä ravirytmiä. Tänään se lähti aika hyvin matkaan. Kun keulaan päästiin, niin pidin reipasta tempoa yllä. Voittoaika on tosi kova, Hannu Torvinen kertoi.

A.V. Marttilan Tammasarja – Kuninkuusravit 100v oli 65-nelonen. Jani Ruotsalainen ajoi illan toisen voittonsa Annanilla. Markku Krögerin valmentama tamma nousi toiseen pariin ulos. Ruotsalainen aloitti kirin loppukaarteessa, ja Annan kiri ykköseksi ajalla 25,1a/2120. Viestinviejä laukkasi alussa. Se kiri hurjaa vauhtia ja ehti kakkoseksi.

- Annan on noussut hienoon kuntoon. Se on ollut koko ajan ollut menossa parempaan suuntaan. Viimeksi Killerillä se jäi pussiin. Starttien myötä kunto on parantunut. Kyllä voitto minulle oli pieni yllätys, Ruotsalainen totesi.

Santtu Raitala pamautti Madagascarin kasiradalta keulaan Haastajadivisioonakarsinnassa. Anne Kankaan valmentama Father Patrickin poika hallitsi ja paineli varmasti ykköseksi ajalla 13,2a/2120. Jarel Boko teki pitkän kirin kolmatta rataa pitkin ja oli hyvä kakkonen. Celeritas Savage seurasi johtavan takaa kolmanneksi.

- Madagascar lähtee tosi terävästi liikkeelle. Voitto tuli helposti, hevosen ei tarvinnut antaa kaikkeaan. Taustajoukot ovat tehneet tauon aikana hyvää työtä, Santtu Raitala kehui.

Hopeadivisioonakarsinta päätti Toto65-kierroksen. Amazing Player haki odotetusti johtopaikan. Henna Halme sai Callela Ikaroksen sisäradalta liukkaasti liikkeelle, ja valjakko pääsi johtavan taakse. Maalisuoralla Callela Ikaros pinkoi ykköseksi ohi Amazing Playerin. Voittoaika oli 12,8a/2120. Kari Lähdekorpi ja Veijo Heiskanen omistavat Callela Ikaroksen. Lähdekorpi omistaa myös Edward Snipesin.

- Päästiin yllättävän hyvin matkaan, ja pystyimme pitämään Jampan (Amazing Player/Saarela) selän. Lähdössä oli kiihtyvä tempo, loppu tultiin tosi kovaa. Molemmat kärkihevoset olivat tosi hyvin, Henna Halme sanoi.

Cursus Swamp toi Christa Packalénin tallin ensimmäisen voiton illan avausstartissa. Hannu Torvinen ajoi 3-vuotiaan RC Royaltyn pojan keulaan toisella puolikkaalla. Cursus Swamp voitti ajalla 16,6/2120 uransa toisessa kilpailussa. MAS Imperial kiri kakkoseksi.

Lioness viiletti alkumatkan kovaa vauhtia kakkoslähdössä, avauskierros 12,8. Se kesti neljänneksi. Jani Ruotsalaisen Pure Titan nousi voittoon ajalla 14,8a/2120. Geegee Hazel tarjosi hyvän vastuksen.

Harri Koivusen valmentama Edward Snipes otti voiton 15 hevosen autolähdössä. Olli Koivunen ajoi Maharajahin pojan keulaan. Voitto tuli ylivoimaisesti ajalla 14,2a72120. Wille’s Rainpower pinnisti kakkoseksi.