Italialaisori Danao Degli Dei tuo vauhtia ja väriä Finlandia-Ajoon


Seitsemäs hevonen Kultajousi Finlandia-Ajoon on vahva 5-vuotias italialainen Danao Degli Dei. Ori on noussut talven aikana hienoon vireeseen Adrian Kolgjinin valmennuksessa Etelä-Ruotsissa Malmössä ja pääsee näyttämään kyntensä avoimella kansainvälisellä tasolla.

"Danao Degli Dei pääsee Vermossa todelliseen testiin, mutta en osallistuisi, ellen uskoisi, että lopputulos on hyvä", kertoo Jägersron menestysvalmentaja Adrian Kolgjini.

"Finlandia-Ajo on käännekohta. Sen jälkeen nähdään, onko edessä kevään ja kesän suuret kisat. Keskityn nyt vain saamaan oriin hyväksi Finlandiaan. Tässä välissä ajetaan mahdollisesti Jägersron 75-raveissa 20. päivä tai sitten ei. En ole vielä päättänyt."

Danao Degli Dein omistaa Scuderia Verner Srl Cesenasta ja Ruotsissa hevosta hoitaa suomalainen Minna Rosimo. Kolgjinin mukaan ori voi olla Finlandiassa entistäkin hurjempi ja odottaa innolla ensimmäistä Vermon vierailuaan.

"Danao tuli meille Alessandro Gocciadorolta loppuvuonna valmiissa kunnossa. En osaa silti sanoa, mistä mahtivire on löytynyt. Ainoa suuri muutos varmaankin on, että meillä treenataan mäkeen, mitä oriin aiempaan ohjelmaan ei ole kuulunut. Se on ollut hurjan hyvä koko ajan meillä, ja tosiasia on, että nyt Solvallan jälkeen se tuntuu treenissä entistäkin paremmalta. Usko hevosen riittävyyteen kaikissa yhteyksissä on iso."

"Ajan ensimmäistä kertaa kilpaa Vermossa, mikä tuntuu tosi mukavalta. Seinäjoella olen ohjastanut kolmesti, mutten millään muulla radalla Suomessa. Pidän Suomesta ja suomalaisista, joten on tosi kiva tulla. Olen kuullut, että rata Vermossa on nopea ja tosi hyvä hevosten juosta."

Lue lisää Danao Degli Deista ja suomalaisjoukkueen rakentumisesta Finlandia-päiväkirjasta.

Kultajousi Finlandia-Ajo huipentaa kaksipäiväisen ravijuhlan Vermo Areenalla 4.-5.5. Sunnuntaina 5.5. ravattavan pääkilpailun ykköspalkinto on 110 000 euroa. Kilpailuun tähän mennessä kutsutut hevoset:

Hail Mary, Ruotsi
Stoletheshow, Ruotsi (valmentautuu Norjassa Frode Hamren tallissa)
Vivid Wise AS, Italia
Global Withdrawl, Suomi
Staro Mack Crowe, Ruotsi
Betting Pacer, Ruotsi
Danao Degli Dei, Italia (valmentautuu Ruotsissa Adrian Kolgjinin valmennustallissa)

Lisätietoja:

Jarkko Korhonen
p. +358 45 7881 6203

kilpailupäällikkö, Vermo Areena