Jason’s Camden Kultajousi-Isokengän nopein ja vahvin

Isokengän piti olla Le Gros Billin ja Global Withdrawlin kaksinkamppailu. Mutta Christa Packalénin valmentama Jason’s Camden vei voiton.

Le Gros Bill eteni alkumatkalla kärkeen. Se sai vetää rauhallista vauhtia, avauskierros 19,2-kyytiä. Hannu Torvinen nosti Jason’s Camdenin sisäradalta toisen jonon vetäjäksi. Päätöspuolikas tultiin kovaa. Jason’s Camden oli väkevä ja pinkaisi terävällä spurtilla ykköseksi ajalla 16,2a/2120m. Global Withdrawl kiri takaa kakkoseksi. Le Gros Bill kesti kolmanneksi.

- Jason’s Camden on ollut pitkään mukana, miksei sillä voisi tulla Finlandia-edustus kyseeseen. Matkavauhti oli rauhallista. Hevonen teki komean iskun lopussa. Tuntui, että se sai vielä siinä yhden pykälän lisää, kolmoisvoittaja Hannu Torvinen kertoi.

Karanor Teräsmiesliiga oli Toto65-pelin avauskohde. Hannu Torvinen ajoi Kiikku’s Giantin takamatkalta johtopaikalle avauspuolikkaan jälkeen. Valjakko sai vetää maltilla ensimmäiset kaksi kilometriä. Christa Packalénin valmentama Kiikku’s Giant kiristi tahtia päätöskierrokselle ja paineli voittoon ajalla 16,6/3140m. Kotiradan Morris Match sai kolmannesta sisältä kiritilaa ja spurttasi kakkoseksi.

- Alkumatka sujui hyvin, ja pääsimme sujuvasti johtopaikalle. Viimeisellä takasuoralla vauhti kiristyi. Kiikku’s Giant piti varmasti ykköseksi, Hannu Torvinen totesi.

Nousijadivisioonakarsinta oli 65-kakkonen. Rummeli haki avauspuolikkaan jälkeen keulapaikan. Antin Kroisos jäi vetämään toisen radan jonoa perässään Ekin Huli. Tapio Perttusen ajama ja valmentama Antin Kroisos painui loppukaarteessa keulaan. Ekin Huli eteni rinnalle. Antin Kroisos vastasi ja painui ykköseksi ajalla 29,9a/2120m.

- Antin Kroisos oli juoksijanoloinen jo nuorena, ja ruunauksen jälkeen asiat ovat loksahtaneet kohdalleen. Tänään se teki uransa parhaan juoksun. Se on voimistunut ja ravi on parantunut, Perttunen sanoi.

Kuningatarkilpailun pisteitä oli jaossa KK-24 Tammalähdössä. Ari Moilanen käänsi Hollauksen kiriin kolmannesta ulkoa. Tea Jalosen omistama ja valmentama 14-vuotias tamma pinnisti sinnikkäästi ykköseksi ajalla 28,6/2120m. Suvelan Unelma eteni sisäratajuoksun jälkeen kakkoseksi ja antoi voittajalle hyvän haasteen.

- Ikä ei paina Hollausta, se on nuorekas hevonen. Otin alun varmanpäälle, että pääsimme ravilla matkaan. Hollaus oli voimissaan loppusuoralla ja vastasi hyvin, Moilanen kertoi.

Timo Korvenheimon valmentama Dightislass ei pystynyt pitämään sisäradalta johtopaikkaa 65-nelosessa. Jarmo Saarela nosti heti johtavan takaa ulos ja ajoi keulaan. Kun Tara Hills tuli rinnalle, Saarela luopui vetotöistä. Dightisclass sai kiritilaa ja eteni voittoon. Olli Koivusen ajama Make It Up kiri takaa kovaa kakkoseksi.

- Alku mentiin niin reipasta, että päätin luovuttaa keulapaikan. Takasuoralla tuntui tukalalta, mutta onneksi kiritilat löytyivät, Jarmo Saarela sanoi.

Hienotasoinen Pronssidivisioona oli 65-pelin päätöskohde. Siirin Farssi ja Briljantti Buugie vetivät avauskierroksen 23,5-vauhtia. Jukka Kauppisen Briljantti Buugie pääsi keulaan, kun lähdettiin päätöskierrokselle. Terho Rautiaisen Tatuari lähti takaa-ajoon ja ehti niukkaan voittoon ajalla 25,8a/2120m. Briljantti Buugie tsemppasi hienosti ja oli kakkonen.

- Saimme hyvän juoksun Matteus Kevättömän takana. Sitten oli lähdettävä ajamaan takaa keulahevosta, Molemmat kärkihevoset olivat tosi hyviä, Terho Rautiainen kertoi.

Keskiviikko alkoi Monté Talvimeeting -karsinnalla. Paula Keräsen ohjastama Demeter viiletti keulasta helppoon voittoon ajalla 31,8/2120m.

Hannu-Pekka Korven valmentama Amped Up nousi rakettikirillä kakkoslähdön voittoon. Hannu Torvinen ajoi illan ensimmäisen ykkösensä ajalla 18,0a/2120m.

Hevari Junioritähti oli illan kolmoslähtö. Tuukka Varis karautti Scorpion Comeryllä johtopaikalle. Emma Väreen valmentama ruuna hallitsi ja meni ykköseksi ajalla 17,3a/2120m. Sara Hautamäen ajama Geegee Boomerang kiri väkevästi kakkoseksi.

Pekka Korven Arctic Dexpress voitti kymppilähdön. Korpi ajoi Arctic Dexpressin keulaan kaksi kierrosta ennen maalia. 4-vuotias ori hallitsi ja paineli ykköseksi. Mascara Match juoksi johtohevosen takana ja tarjosi hyvän vastuksen.