Keskiviikkona tapahtumia riittää: Derby-sarja, A.V. Marttilan Tammasarja ja Kuuma Cupin karsinnat

Suven Sametti (3) voitti viimeksi huhtikuussa Vermossa Santtu Raitalan ajamana (kuva: Pekka Salonen).

Toukokuun toiseksi viimeisenä keskiviikkona nähdään hienoa raviurheilua. Derby-sarjassa haetaan jo asemia kohti Suurta Suomalaista. A.V. Marttilan Tammasarjassa annetaan näyttöjä kuningatarkilpailuun. Kuuma Cupin karsinnoista jahdataan finaalipaikkoja.

Toto65-kierros käynnistyy komeasti perinteisellä A.V. Marttilan Tammasarjalla. Vuosien 2021 ja 2022 ravikuningatar Suven Sametti säntää matkaan ykkösradalta. Ainakin Hulluduunari, Mieletön Melinda ja Huisi-Hippu yrittävät haastaa tiukasti.

Kohti kesäkuun Kuuma Cupia on 65-kakkonen. Lähtö on tasokas, ja lähes kaikilla osallistujilla näkyy voitto tai voittoja tulostaulussa. Matias Salon valmentama ja Tommi Kylliäisen ajama Perfecto on ladannut ykkösiä viime kilpailuissa, nyt se joutuu lähtemään voittojahtiin takarivin uloimmalta paikalta.

Ensimmäinen Kuuma Cupin karsinta on 65-kolmonen. Henna Halmeen Saonoi metsästää jo kauden neljättä ykköstä sisäradalta. Suomessa aloittava Kövras Joker, Ken’s Carlos, Nemea Kato ja tauolta palaava EL Kazaam ovat kovia vastustajia.

Christa Packalénin tallin Global Bring It On starttaa toisessa karsinnassa kakkospaikalta. Toinen voitokas menijä Matias Salon Furiosa Wohlrab on rinnalla. Pia Huusarin Vincent C.D. hakee menestystä takarivistä.

Kati Erikssonin Callela Kickoff sai ykkösradan kolmanteen karsintaan. Toinen Kickoff EL-etunimeltään on yksi haastajista. Dorea Frido sijoittui viimeksi Arvid Åvallin TammaDerbyssä viidenneksi ja on myös tässä varottava, samoin takarivistä lähtevä Williamsburg. Kuuma Cupin finaali kymppitonnin ykkösellä ajetaan kesäkuun ensimmäisenä keskiviikkona.

Toto65-kierros päättyy tasaiseen ja tasokkaaseen tammahyvityslähtöön. Sublime Soa, Ypäjä Oriente ja Wildrose Sala ovat kovia tammoja ja voitontavoittelijoita paalukarsinasta.

Derby-sarja juostaan ennen 65-kohteita. Kriterium-voittaja God Hyperion on takamatkalla yhdessä toisen kovan Madreron kanssa. Varmasti menestyneet Anders, Sahara Vision, Bid On Princess ja Knows Fait yrittävät paalulta karkuun.