Kolmivuotispokaali ja Derby-sarja keskiviikkona, nuoret ja nousevat hevoset pääosissa

Huhtikuussa Vermossa voittanut pekka Korven Quadriofoglio on yksi kolmivuotispokaalin avainhevosista. Kuva: Pekka Salonen

Pekka Korven Dream Combo raivasi tiensä Ruotsin E3-finaaliin, kiri kovaa ja sijoittui hienosti viidenneksi. Huippusijoituskin oli lähellä. EL Titanin poika lähtee Kolmivuotispokaalissa ykkösradalta. Karelin Avenger voitti Finlandia-päivän Seppele-ajon ja kuuluu ikäluokan vahvimpiin menijöihin. Quadriofoglio ja Lahdessa säväyttänyt Madrero ovat tiukkoja haastajia.


Derby-sarjassa tasainen joukko jahtaa voittoa. Ainakin Hagalund Trottersin kasvattama BWT Highway Star, Mikko ja Timo Paanasen Winner Of Love, Four Roses Stablen Ken’s Callahan, Micaela ja Risto Väreen Richard Halm, Hannu Nivolan Callela Alfa, Jari Kovalaisen Stonehard ja Stall Pappa Betalarin Yippee Ki Yay ovat mahdollisia menestyjiä.


Ken’s Callahanin suvusta löytyy Derbyvoittaja. Sen toisen emän Barbie Laureltonin poika Ribaude valloitti Suuren Suomalaisen vuonna 2008 Harri Koivusen ajamana.


Toto65-kierros aloitetaan tasokkaalla seitsemän hevosen ryhmällä. Mikä Mäkelän tallin keskiviikon kakkonen Viisori ja Mitori ovat hienossa kunnossa. Issakan Valo, Kuuselan Wiltteri ja Lumettaja ovat viime viikkojen menestyjiä. Korven Liiderin ja Kinderin kyvyt tunnetaan.


Hieno ja mielenkiintoinen on myös Toto65-pelin päätöskohde, haastaja- vastaan kultadivisioona. Le Gros Bill tekee kauan odotetun paluun kilparadoille. Sen edellinen kilpailu on vuoden 2011 marraskuulta. Koelähdössä Ari Vianderin valmennettava paineli ajan 14,9/2100m. Viander on kertonut, että Vermon SM-kisa on tähtäimessä.