Ksar oli Karanor Teräsmiesliigan vahvin

Sade piiskasi Vermon kaviouraa keskiviikkona. Väkeviä esityksiä nähtiin, ja yksi kovimmista oli Ksar, joka voitti kolmen kilometrin stayermatkan.

Toto65-pelin avauskohteeseen Karanor Teräsmiesliigaan tuli harmillinen poisjäänti, kun suursuosikki Zelos ei startannut. Antti Ala-Rantalan Ksar peri Zeloksen peliprosentit ja nousi suosikiksi. Rannan Pomo pamautti 40 metrin takamatkalta keulaan. Ala-Rantala käänsi Ksarin toisesta ulkoa kiriin viimeisellä takasuoralla. Ksar meni johtoon ja siitä voittoon ajalla 29,1/3160m. Viesmanni seurasi Ksarin perässä kakkoseksi.

- Katsoin esittelyyn tultaessa, että Zelos on poissa. Vielä enemmän pelästytti, kun huomasin, että Ksar on iso suosikki. Ksar menee yleensä toisen takana vähän käsijarru päällä, mutta tänään se oli parempi. Loppusuoralla Viesmanni pääsi lähelle, Ala-Rantala kertoi.

Rosima oli kakkoskohteen suosikki. Santtu Raitala otti alun sisäradalta rauhallisesti, mutta pääsi nousemaan toiselle radalle. Matkalla Rosima kiersi johtaneen New Grove Waylonin rinnalle. Maalisuoralla Rosima pinnisti ykköseksi ja voitti ajalla 16,9a/2620m. Kovaa vetänyt New Grove Waylon tsemppasi hienosti ja oli kakkonen.

Toto65-kolmosessa saatiin yllätysvoittaja. Tapani Salojensaari ajoi Luonnon Vauhdin keulaan. Suosikkikolmikko, Kungen, Riko ja Zähikäinen, kiersi kirivaiheessa kolmatta rataa. Luonnon Vauhti oli sitkeä, se taisteli voittoon. Kungen tuli ihan rinnalle, mutta jäi niukasti kakkoseksi.

Suosikki Bossaround paineli kärkeen 65-nelosessa ja sai vielä prässiä Nemea Icemanilta. Olli Koivusen ajama Ken’s Callahan sai sisäradalta kiritilaa ja singahti ykköseksi ohi johtavan takaa kakkoseksi tullutta Oilwingia. Bossaround jaksoi viidenneksi.

- Ykkösradalta saimme hyvän juoksun, ja vähän tuuriakin oli, kun pääsimme nousemaan Hennan (Henna Halme/Queen Evo) taakse toiselle radalle. Ken’s Callahan voitti tänään pystyyn, mutta se pystyy vielä parempaankin, Olli Koivunen sanoi.

Kari Savolaisen Truthisoutthere palasi voittokantaan tammalähdössä, joka oli 65-vitonen. Savolainen käänsi Zola Bokon tyttären kiriin kolmannesta ulkoa. Truthisoutthere eteni voittoon ajalla 16,1a/2120m. Global Bring It On kiri takaa vahvasti kakkoseksi.

Hannu Torvisen ajama Thai Greenwich kiri voittoon nousijadivisioonassa, joka oli 65-pelin päätöskohde. Christa Packalénin valmentama ori lähti kiriin kolmannesta ulkoa ja voitti ajalla 14,7a/2120m. Rahajamatch eteni takaa kakkoseksi. Team Vermon Bolt Kronos oli johtavan rinnalta urhea kolmas.

- Thai Greenwichillä on ollut vaikeaa, ravi on ollut hakusessa. Tänään hevonen tuntui hyvältä heti lämmityksessä ja voitti helposti, Hannu Torvinen totesi.

Hevari Salamakypärät -lähtö ajettiin ennen 65-kierrosta. Väinö-Kalle Korhonen kierrätti Take Caren johtaneen Remenber My Namen rinnalle. Hannu Kamppurin valmentama Take Care oli selvästi vahvin. Se porskutti keulaan päätöspuolikkaan alkaessa ja meni Korhosen tuuletellessa voittoon. Oona Halmeen Coco C. Garden seurasi kakkoseksi ja Siiri Mäkisen Emperor Press tsemppasi kolmanneksi.