Kultajousi Finlandia-Ajon kotijoukkue täydentyy Kurri Jari Bokolla

Kurri Jari Boko on kolmas suomalaishevonen Finlandia-Ajoon (kuva: Pekka Salonen).


Kun Kultajousi Finlandia-Ajoon on 10 päivää, alkaa 10 hevosen tulisen 1 620 metrisen hevoslista täydentyä. Listalla on nyt yhdeksän nimeä. Team Finlandissa on tämän jälkeen kolme nimeä: Global Withdrawl, Dozen of Oysters ja ykkösketjun täydentävä Kurri Jari Boko.

Finlandia-legenda Veijo Heiskasen ja Satu sekä Pasi Laakson Valley Media Oy:n omistama 7-vuotias ori on kilpaillut Suomen huipulla saavuttuaan maahamme syntymämaastaan Ruotsista vuodenvaihteessa 2021-22. Veijo Heiskanen ja Henna Halme siirsivät tuolloin valmennustoimintansa Vermoon.

Ori voitti muun muassa Vermon Viisivuotispokaalin ja Kaustisen Isla-ajon Heiskasen ja Halmeen käsistä. Viime vuonna Kurri Jari Boko siirtyi Iikka Nurmoselle Savoon, mistä Veijokin on kotoisin. Tänä talvena ja keväänä se on osoittanut selättävänsä kaikki olosuhdemuutokset. Arctic Heat Kingin voitossaan se paineli Rovaniemen jääpolanteella hokkikengissä ja Prix Etain Royalin stayerkisan triumfissa Seinäjoella ilman kenkiä lumisateessa.

Kurri Jari Bokon ennätys 10,2 on Härmän Juhannusmailin kakkosijasta 2022. Oriin uralla on 48 starttia totosijoin 14-8-9 ja voittosumma 181 771 euroa. Sen on kasvattanut Boko Stables Hollannista ja hoitaja on valmentajan puoliso Jenni Tuokko.

”Tämä on meille kunniatehtävä päästä edustamaan Suomea”, Iikka Nurmonen tuumii.

”Kurri Jari Boko on myös vahvassa iskussa ja tuntuu Seinäjoen kovan esityksen jälkeen edelleen tosi hyvältä treenissä. Vermossa jatketaan kengittä, mutta saadaan optimoitua autolähtöön jenkkikärryt perään. Seinäjoella vedettiin vetolaput ensimmäistä kertaa ja se toimi hyvin. Noin kovia hevosia vastaan täytyisi saada hyvä lähtöpaikka tai ylivauhti. Meille olisi varmaan plussaa, jos viimeinen puolikas olisi hitaampi kuin ensimmäinen. Uskon, että ori avaa nähtyä kovempaa Finlandiassa, mutta ei se varmaankaan nopein ole alussa. Koitetaan antaa hyvä panos. Tästä näkee sitten, voisiko kansainvälisistä tehtävistä haaveilla jatkossakin.”

Vermon Kultajousi Finlandia-Ajoon 5.5.2024 kutsutut hevoset:

Hail Mary, Ruotsi
Stoletheshow, Ruotsi (valmentautuu Norjassa Frode Hamren tallissa)
Vivid Wise AS, Italia
Global Withdrawl, Suomi
Staro Mack Crowe, Ruotsi
Betting Pacer, Ruotsi
Danao Degli Dei, Italia (valmentautuu Ruotsissa Adrian Kolgjinin valmennustallissa)
Dozen of Oysters, Suomi

Kurri Jari Boko, Suomi

Lisätietoja:

Jarkko Korhonen
p. +358 45 7881 6203

kilpailupäällikkö, Vermo Areena