Kuuma Cupin finaali Kuuman Keskiviikon huipennuksena – Suomenhevoset vauhdittavat Toto65-kierrosta

Tuurin Tuli & Jukka Mattila hakevat kolmatta perättäistä voittoa keskiviikon 7. lähdössä (kuva: Pekka Salonen).

Vermon lokakuu jyrähtää räväkästi käyntiin. Kuuma Cupin finaali ajetaan Toto65-kierroksen päätöskohteena. Hienotasoiset suomenhevosten koitokset ovat myös kohdelähtöinä.

Proven Immigrant, Bigwig Swamp, Ginny Weasley ja Emma E voittivat Kuuma Cupin karsintalähdöt. Oona Halme ajoi Proven Immigrantin ja Bigwig Swampin voittoihin. Oona ajaa finaalissa oman tallin Bigwig Swampilla. Hannu Korpi valitsi Emma E:lle lähtöradan yhdeksän. Muut karsintavoittajat lähtevät eturivin sisimmiltä radoilta. Emma E:n välistartti oli keskiviikkona Vermossa. Se laukkasi johtopaikalta loppukaarteessa.

Suomenhevosten 4-5-vuotiaiden Nuorten Sarja keräsi komeasti 16 hevosta tavoittelemaan 4000 euron extrapalkintoa. Lähtö ajetaan 65-kakkosena. Nuorten Sarjassa on monta tulevaisuuden lupausta. Jari Hietarinteen Pöhinä, Sanna Kiisken Valloittava, Seppo Suurosen valmentama ja rallitähti Kalle Rovanperän osaomistama Vapiskaa, Anne Kulhorannan Hissun Cecilia ja pisimmiltä takamatkalta starttaavat Harri Jalosen Costner ja Niko Jokelan Fiileri kuuluvat suosikkeihin. Mutta lähtö on tasainen ja tasokas, ja voittoon pystyviä on runsaasti.

Enintään 37 500 euroa tienanneiden kylmäveristen ryhmä on myös laadukas. Kari Lehtonen tulee Pohjanmaalta kahden hevosen voimin, Rallan Ruhtinas ja Hallan Poika ovat vaarallisia. Kotiradan Jukka Mattilan Tuurin Tuli hakee kolmatta peräkkäistä ykköstä. Vennelmon Välkky, Ohitella ja T.T. Hunsvotti ovat myös hienossa vireessä.

Kylmäveristen hopeadivisioonakarsinta juostaan 65-pelin vitoskohteena. Elan, Core, Viisori, Sipisee ja kumppanit takaavat hienotasoisen kilpailun.

Ennen Toto65-kohteita Vermon Suurkimppa Team Vermo saa jännittää. Pekka Korven valmentama No Limit Giant tavoittelee 3000 euron ykköstä Ilkka Korven ajamana Nuorten Sarjassa.

Kuuman Keskiviikon 4.10. käsiohjelman näkee tästä linkistä.