Kuuma Cupin karsinnoissa voittivat suosikit ja yllättäjät - Mukana finaalin ratajärjestys

Kuuma Cupin Finaaliin lähdetään näistä asemista

Neljä Kuuma Cupin karsintaa ajettiin keskiviikkona. Brad Orden ja Ranch Whodidwhat olivat suosikkivoittajia, Kratos K.M.E. ja Super Clue yllättäjiä.


Kuuma Cupin karsinnat alkoivat Brad Ordenin voitolla. Juha Utala ajoi Brad de Veluwen pojan keulaan. Brad Orden jätti muut maalisuoralla selvästi taakseen ja voitti ajalla 16,0a/2120m. Napolean Fortis kiri terhakkaasti kakkoseksi ja varmasti finaaliin.


-Brad Orden meni tänään helponoloisesti. Se ei jäänyt muita odottelemaan. Nyt otettiin etukengät pois, sillä haettiin lähtöön nopeutta, Utala sanoi.


Suuryllättäjä Mindreader pinkoi kärkeen toisessa Kuuma Cupin karsinnassa. Suursuosikki Ranch Whodidwhat taivalsi toisen radan vetäjänä. Tuomas Rantasen ajama Mindreader piti keulapaikkaa pitkään. Antti Teivaisen ajama ja Tapio Mäki-Tulokkaan valmentama Ranch Whodidwhat punnersi aivan viime metreillä ohi ja voittoon ajalla 15,6a/2120m. Nina Pettersson-Perklénin valmentama Mindreader tsemppasi hienosti ja oli hyvä kakkonen.


-Ulkoa lähti kaveri niin kovaa, ettei keulaan ollut asiaa. Sitten ajettiin johtavan rinnalta tasaisesti. Nyt nypättiin ensimmäisen kerran korvat auki, ja voittoon mentiin, Teivainen kertoi voittajasta.


Suosikki Drogon painui kolmannessa Kuuma Cupin karsinnassa keulaan. Vauhti oli kovaa, avauspuolikas mentiin 09,7. Antti Teivaisen ajama Drogon johti vielä maalisuoralla varmanoloisesti. Esa Holopainen oli säästänyt Kratos K.M.E:n kirin maalisuoralle. Mika Ahlströmin valmentama Kratos K.M.E. pinkoi ykköseksi ajalla 14,9a/2120m. Drogon oli kakkonen.


-Päästin takarivistä hyvään paikkaan. Olen odottanut Kratokselta jo onnistumista, sillä on ollut huonoa tuuria starteissa. Kyllä tällä pärjätään finaalissakin, Holopainen totesi.


Neljännessä Kuuma Cupin karsinassa saatiin taas yllätysvoittaja. Olli Koivusen ajama ja Harri Koivusen valmentama Super Clue kiri kolmannesta sisältä ykköseksi ajalla 14,8a/2120m. Henna Halmeen Space Oddity nousi toisesta ulkoa kakkoseksi ja otti finaalipaikan.


-Yllätyksenä voitto tuli myös meille, ja voitto oli vielä helppo. Aavistuksen kevennettiin balanssia ja laitettiin erilaiset silmälaput. Super Clue on tosi symppishevonen ja ihmisläheinen, Olli Koivunen kertoi.


Toto65-vitonen oli mailin ryhmä lämminverisille. Juha Utala ajoi Whodouthinkuare-orin keulaan avauspuolikkaan täyttyessä. Kari Savolaisen valmentama Whodouthinkuare irtosi lopussa muista ja voitti ylivoimaisesti. Precious Rock kiri kakkoseksi. Voitto oli Utalan toinen.


Jari Kinnusen Jakob K.Boko palasi tauolta loistovireessä ja voitti 65-päätöskohteen. Caboose oli lähtökiihdytyksen nopein, sen jälkeen keulaan meni General Norrgård, joka luovutti vetotyöt Jakob K.Bokolle. Kinnunen piti loppumatkalla huolen, ettei kiritilaa tullut General Norrgårdille liian aikaisen. Jakob K.Boko paineli varmasti ykköseksi ajalla 15,2a/2620m. General Norrgård oli hyvä kakkonen.