Loistavatasoinen Kuuma Cupin finaali keskiviikon päätöslähtö

West Side Story oli yksi karsintavoittajista ja starttaa Kuumaan finaaliin takarivistä (kuva: Pekka Salonen).

Kymppitonnin ykkönen on tarjolla Kuuma Cupin finaalin voittajalle. 12 timantinkovaa ja vauhdilla sarjoissa ylöspäin nousevaa hevosta tavoittelee isoa palkintoa.

Karsintoja ajettiin Vermossa ja Kuopiossa. Roberto Classico, Briljera, The First Boy ja West Side Story voittivat Vermon karsinnat, Fourcade oli ykkönen Kuopiossa. Roberto Classico ja West Side Story jahtaavat kolmatta peräkkäistä voittoa.

Beauty Sleep, Baron Dana, Mascara Match, Wik’s Noe Nee Pee ja Navy Blue olivat karsintojen kakkoset. Kolmosista Vivienne V ja Black Luca saivat myös finaalipaikat. Myös tämä seitsikko on kova ja valmis taistelemaan ihan kärkisijoituksista loppukilpailussa.

Lähtö seitsemän on Suomen Cupin toinen karsinta. Finaali juostaan Jokimaalla huhtikuun 13. päivä, voittaja saa 15 000 euroa. 40 metrin takamatkalta starttaava Rallin Muisto on Vermon karsinnan suosikki. Juha Tammen 13-vuotias ruuna on kilpaillut koko talven varmassa kunnossa ja napsinut kärkipään sijoituksia. Kari-Markku Karjalaisen kasvatteja on kolme. Villijäbä, Villivisa ja Villieläin jahtaavat finaalipaikkoja. Kaksi parasta nähdään Lahden loppukilpailussa.

Lämminveristen hopeadivisioona on yksi ravi-illan huippulähdöistä. Amazing Player on upeassa kunnossa ja hakee vuoden neljättä voittoa. Joseph Boko ja Callela Ikaros ovat myös osoittaneet hyvää virettä viime starteissa. Kyvykkäät Credit To Love, Piece Of Hero ja Mr Stahl palaavat tauolta. Ville Mäkelän Mr Stahl ravasi viime kaudella yli 100 000 euroa palkintorahoja.