M.A. Piste kiri vahvasti ja palasi voittajaksi

Raviratojen ahkera työmyyrä M.A. Piste oli vahvin Kivikylä-Tammalähdössä, joka aloitti Toto65-kierroksen. Kari Rosimo ajoi Jouni Hinkkasen terästamman voittoon ajalla 26,3a/2120m.

Suosikki Suven Sametti haki alkumatkalla johtopaikan. Vennelmon Varma eteni rinnalle. Rosimo käänsi M.A. Pisteen kiriin. Bokerin 12-vuotias tytär tuli tapansa mukaan väkevästi ja painui ykköseksi vuoden 46. startissa. Suven Sametti oli kakkonen.

-Tämä on elämäni hevonen. Pisteellä on vähän omia oikkuja, mutta sillä on ihan uskomaton fysiikka. Huomenna jatketaan Kouvolassa, Hinkkanen sanoi.

Komea loppukiri nähtiin myös 65-kakkosessa. Hannu Torvisen ajama Nemea Iceman lähti takaa etenemään ja leiskautti kärkeen. Isto Kuisma on voittajan valmentaja. Utamaro Kemp prässäsi johtanutta Lemmy Modelia. Utamaro Kemp pääsi keulaan ja kesti urhoollisesti kakkoseksi.

-Pieni tieto oli, että Nemea Iceman pystyy kirimään näin, kuten se tänään teki. Maalin jälkeen hevonen painoi vielä päälle, joten voimia oli, Torvinen totesi.

Hannu Torvinen jatkoi voittotahdissa myös 65-kolmosessa. Captain Cloud meni johtopaikalle. Takarivin uloimmalta paikalta startannut Christa Packalénin valmentama Kiikku’s Giant karautti kirissä johtohevosen rinnalle ja paineli helposti ykköseksi ajalla 14,8a/2120m. Black Revenge nousi kakkoseksi.

-Kiikku’s Giant teki tosi hyvän esityksen. Jo lämmityksessä se tuntui latautuneelta. Eka kierros saatiin mennä nätisti, ja siitä sitten kiriin. Jo viimeksi hevonen oli hyvä kakkonen. Iloinen asia, että se nyt sai voiton, Torvinen kertoi.

Kylmäveristen Haastajadivisioonassa tuli yllättäviä laukkoja johtohevosille. Nils laukkasi keulapaikalta ensimmäisellä takasuoralla. Antin Kroisos meni johtoon, se laukkasi kierroksen juoksun jälkeen. Ari Moilanen karautti Varjosi-tamman johtoon. Se piti etumatkansa loppuun asti, ja Myrskypoju pääsi vain tuntumaan. Bella Varjonen on Varjosin kasvattaja ja valmentaja.

-Nyt Varjosi menee vähän sinnepäin, mitä olen kuvitellut. Se lähti myös tänään rauhallisesti liikkeelle, mikä on hyvä asia, Moilanen totesi.

Credit To Love oli vakuuttava voittaja lämminveristen kovimmassa sarjassa, joka oli 65-vitonen. Joseph Boko ja Full Picture ottivat alkumatkalla yhteen. Jukka Torvinen kierrätti Credit To Loven johtopaikan pitäneen Joseph Bokon rinnalle. Anne Kankaan valmentama Credit To Love meni keulaan jo viimeisen takasuoran lopussa ja paineli voittoon ajalla 13,6a/2120m. Veijo Heiskasen valmentama Callela Ikaros kiri Henna Halmeen ajamana kakkoseksi.

-Credit To Love on tosi kiva ruuna. Aina, kun se starttaa, niin jotain voi odottaa. Tähän starttiin oli hyvät odotukset, kun kilpailu oli kolmas tauon jälkeen. Hevonen oli superrauhallinen niin lämmityksessä kuin pruuveissa ja terästyi hienosti itse starttiin, Jukka Torvinen sanoi.

Henna Halmeen hyvä ilta huipentui voittoon 65-pelin päätöskohteessa. Halme ja Space Oddity matkasivat kolmantena toisen radan jonossa. Space Oddity kiri vahvasti ykköseksi, joka oli Orlando Vicin pojan tämän vuoden yhdeksäs. Get Going Gary tsemppasi kakkoseksi. Suosikki Staro Quincy ei jaksanut johtavan rinnalta kärkitaistoon.

-Space Oddity on kiva hevonen, se tosin ailahtelee aina välillä. Tänään juoksu meni hyvin, ja pääsimme sopivasti kiriin. Ruuna pyöritteli korviaan maalin kohdalla, Halme sanoi.

Kylmäveristen Pronssidivisioona ajettiin ennen 65-kierrosta. Mika Mäkelän talliin meni kaksoisvoitto. Antti Teivainen karautti Mitorin keulaan ja tallikaveri Ari Moilasen ohjastama Rannan Pomo juoksi sen takana. Mitori irtosi vakuuttavasti ykköseksi. Rannan Pomo seurasi kakkoseksi.