Maailman parhaan koripalloilijan hevonen Catullo Jet korvaa sairastuneen Vivid Wise AS:n Finlandia-Ajossa

Catullo Jet on nouseva maailmanluokan 5-vuotias kilpahevonen (kuva: Mikael Rosenquist / TR Media).


Italian suunnalta kuuluu ensi sunnuntain Finlandia-Ajon suhteen sekä huonoja että hyviä uutisia. Lähdön ykköstähtiin kuuluva Vivid Wise AS, 10, joutuu jäämään pois selkävamman vuoksi. Korvaaja tulee samasta Alessandro Gocciadoron tallista. Reilu viikko sitten Jägersron raveissa murskavoiton täyden matkan ajalla 11,2 ottanut Catullo Jet, 5, paikkaa Vividiä Vermossa. Oriin omistaja on kahdesti USA:n koripallosarjan NBA:n vuoden parhaaksi valittu Nikola Jokic.

Maailman parhaiten palkattuihin urheilijoihin lukeutuva serbialainen Jokic on kova ravifani, ja Finlandia-osallistuminen on miehelle varmasti iso juttu. Kuitenkaan 211-senttinen Jokic ei pääse paikalle Vermoon, sillä USA:ssa pelataan NBA:n play offseja, ja hänen joukkueensa Denver Nuggets johtaa ottelusarjaansa 3-1 eli on menossa seuraavalle kierrokselle hyvin todennäköisesti.

Vivid Wise AS:ssa Finlandia-Ajo menettää todellisen maailman huipun, eniten Group I -voittoja, 21, urallaan napanneen hevosen. Catullo Jetissä kuitenkin kisa saa potentiaalisen supertähden, jonka omistaa todellinen urheilun megatähti. Catullon (Maharajah) voitto Jägersrossa oli kevään suvereeneimpia täysin ”pintakaasulla” ja Alessandro Gocciadoron tallin väki uskoo hevoseen kuin vuoreen.

”Catullo on vasta hopeadivisioonassa, mutta se on tallin ehkä potentiaalisin hevonen”, Sinead Sernicoli, valmentaja Gocciadoron puoliso, kertoo.

”Ja meillä on paljon huippuja valmennuksessa EE-hevosta Vernissage Grifiä 08,1 myöten. Catullon kapasiteetti on valtava, ja on kiinnostavaa katsoa Finlandia juuri nyt, näitä hevosia vastaan. Se on kova, joka tapauksessa.”

Vivid Wise AS:n selkä alkoi reistata juuri ratkaisevalla hetkellä. Eläinlääkäri tarkasti oriin sunnuntaiaamuna, eikä matkustaminen Pohjoismaihin juuri nyt tule kysymykseen. Kultajousi Finlandia-Ajon järjestäjät saivat videomateriaalia eläinlääkärin tarkastuksesta, jossa ori reagoi hyvin voimakkaasti selän tutkintaan.

Vermon Kultajousi Finlandia-Ajo 5.5.2024:

Hail Mary, Ruotsi
Stoletheshow, Ruotsi (valmentautuu Norjassa Frode Hamren tallissa)
Global Withdrawl, Suomi
Staro Mack Crowe, Ruotsi
Betting Pacer, Ruotsi
Danao Degli Dei, Italia (valmentautuu Ruotsissa Adrian Kolgjinin valmennustallissa)
Dozen of Oysters, Suomi
Kurri Jari Boko, Suomi
Mellby Jinx, Ruotsi

Catullo Jet, Italia

Lähtöradat arvotaan suorassa YouTube-lähetyksessä maanantaina 29.4. klo 12. Lähetykseen pääsee tästä linkistä.

Lisätietoja:

Jarkko Korhonen
p. +358 45 7881 6203

kilpailupäällikkö, Vermo Areena