Magical Prince on Derbyn Kevätsuosikki

Pekka Korven Magical Prince hallitsi Derbyn Kevätsuosikkia. Korven Corazon Combo valloitti Derbyn Kevätsuosikin vuosi sitten.

Magical Prince kiihdytti varmasti johtopaikalle. Hannu-Pekka Korven Icella seurasi takana. Kierros mentiin rauhallisesti 18,2-vauhtia. God Hyperion lähti kiriin viimeisellä takasuoralla, mutta se laukkasi ahtaassa tilanteessa. Magical Prince hallitsi ja paineli voittoon ajalla 16,6a/2620m. Icella oli tauolta hyvä kakkonen. Mo Salah kiri kolmanneksi.

- Magical Prince oli nyt parempi mitä viimeksi kauden avausstartissa. Meillä on ollut huonot alustavat treenata, ja hevoset parantavat, kun saavat startin alle. Uskoin jo loppukaarteessa, että pystymme pitämään johtopaikan maaliin asti. Syksyllä olisi tärkeää olla kunnossa, kun Derby ajetaan, Pekka Korpi sanoi.

Avoimella ryhmällä aloitettiin Toto65-peli. Effronte Photo ja American Hero olivat kärkipari, ja kovaa mentiin, avauspuolikas 08,1 ja kierros 11,3. Olli Koivunen ajoi Lexus Dreamilla sisärataa pitkin ja lähti kiriin päätöspuolikkaan alkaessa. Marko Lavin Lexus Dream kiri ykköseksi ajalla 12,3a/1620m. Effronte Photo taisteli hienosti ja oli kakkonen. Grainfield Aiden nousi kolmanneksi. Corazon Combo eteni neljänneksi.

- Lexus Dream teki mahtavan kirin. 500 jäljellä oli jo pakko lähteä, kun Pekka (Corazon Combo) tuli takaa. Tämä on hieno hevonen ja luokkaa riittää. Sillä on äärimäisen hieno juoksutekniikka, Olli Koivunen sanoi.

Timo Tenhusen Sutkautus oli suursuosikki 65-kakkosessa, joka oli kohti divisioonia -sarja. Lentopetroli piti sisäradalta johtopaikan. Teemu Okkolinin ajama Sutkautus joutui kiertämään alkumatkan kolmatta rataa ennen kuin pääsi johtavan rinnalle. Lentopetroli laukkasi loppukaarteessa. Sutkautus eteni voittoon ja nousi tähtijuoksijaksi ajalla 28,8a/2120m. K.P. Toevo seurasi hylätyn Lentopetrolin takana kakkoseksi.

- Sutkautus teki tosi kovan juoksun, voitto tuli raskaimman kautta. Onneksi hevonen on vahva, Teemu Okkolin totesi.

Hevari Junioritähti oli 65-kolmonen. Emil Havulehto ajoi Arctic Dexpressin keulaan avauspuolikaan täyttyessä. Pekka Korven valmentama 4-vuotias hallitsi ja voitti ajalla 15,2a/2120m. Eelis Murtolan ajama Brooklyn kiri kakkoseksi ja Milla Markkasen Like Jerry Cotton kolmanneksi.

- Arctic Dexpress on hyvä hevonen ajaa, mutta hereillä pitää olla sen rattailla. On todella hienoa päästä ajamaan Pekan hevosilla kilpaa. Pekka päättää Arctic Dexpressin jatkokilpailuista, Emil Havulehto kertoi.

Petri Laineen Siirin Valtsu oli ylivoimainen Kivikylä Voimaliigassa. Hannu Torvinen odotteli neljännessä-viidennessä parissa ulkona ja käänsi kiriin viimeisellä takasuoralla. Siirin Valtsu singahti keulaan ja meni menojaan, päätöspuolikas oli 20,3-vauhtinen. Voittotulos oli 27,1/3180m. Vennelmon Välkky oli johtopaikalta kakkonen. Briljantti Buugi kiri kolmanneksi.

- Tänään ajettavat hevoset ovat olleet mielettömän hyviä. Siirin Valtsu on superlahjakas ja menee suomenhevoseksi äärettömän kovaa. Nyt pitkän tauon jälkeen kaikki on lähtenyt menemään oikeaan suuntaan, sanoi Hannu Torvinen, jolle ykkönen oli illan kolmas.

Hannu Korven Demir K.M.E. tuli voittajaesittelyyn 65-pelin päätöskohteessa. Takarivistä startannut Vincent C.D. paineli toisella puolikkaalla keulaan ohi Demir K.M.E:n. Hannu Korpi sai kääntää kiriin maalisuoran puolivälissä, kun kiritilat löytyivät. Demir K.M.E. eteni terävästi voittoon Suomen toisessa kilpailussaan. Vincent C.D. oli hyvä kakkonen.

- Voitto tuli puolitehoilla. Vähän yritin ottaa loppukaarteessa kiinni, jotta Jukka (Vincent C,D,/Torvinen) ajaisi alta pois. Demir vähän haparoi, kun käänsin sen kiriin. Ei olisi harmittanut, vaikka olisimme jääneet pussiin. Seuraavaksi yritämme Seinäjoella pitkän matkan kisassa, Hannu Korpi sanoi.

Ilta alkoi hienolla 3-vuotiaiden alokaslähdöllä. Hannu-Pekka Korven valmentama Endurance Boy piti sisäradalta johtopaikan. Maharajahin poika paineli ykköseksi Hannu Torvisen ajamana ja juoksi avauskilpailussaan tuloksen 16,8/2120m. Pekka Korven Ginza nousi johtavan takaa rinnalle, taisteli hyvin, mutta hävisi niukasti.

Hannu Torvinen ajoi voiton myös illan toisessa lähdössä. Anne Luttisen Estelle Travian kiri neljännestä ulkoa ykköseksi ajalla 16,4/2140m. Capminder Pellini eteni kakkoseksi. Parallel Universe haki laukan jälkeen keulat ja kesti kolmanneksi.