Nemea Kato pinkaisi Karanor Teräsmiesliigan ykköseksi

Christa Packalénin valmentama ja Hannu Torvisen ajama Nemea Kato nappasi 3000 euron ykkösen Karanor Teräsmiesliigassa.

Nemea Kato lähti paalulta ja oli ensimmäinen keulahevonen. Hannu Torvinen luopui vetotöistä, kun Al’s Boozy Suzy tuli vaativana rinnalle ja painui keulaan. Nemea Kato sai maalisuoralla kiritilaa ja spurttasi terävästi ykköseksi ajalla 16,8/3120m. Le Gros Bill palasi pitkältä tauolta ja juoksi pitkään porukan hännillä. Le Gros Bill kiri väkevästi ja ehti kakkoseksi. Al’s Boozy Suzy oli hyvä kolmas.

- Nemea Kato on ollut vähän tasainen, ja olisin ollut tyytyväinen jo sijoitukseen neljän joukossa. Kyllä voitto oli pieni yllätys. Kova hevonen tuli ulkoa, mutta Nemea Kato kiri hienosti, kun sai tilaa. Tänään oli varustuksessa kääntyvät silmälaput, Hannu Torvinen sanoi.

Avoimella tammalähdöllä aloitettiin illan Toto65-kierros. Suvelan Unelma kiirehti keulapaikalle. Jarmo Saarela ajoi Naputuksen toisen jonon kakkoseksi. Kari Viljakaisen Naputus oli selvästi vahvin maalisuoralla ja kiri ykköseksi ajalla 26,2/2140m. Hollaus nousi toiseksi ja M.A. Piste kolmanneksi.

- Naputus yritti pari kertaa laukata. Hevosella on niitä omia kujeita, ja niitä laukkoja tulee usein. Tänään oli hyvä fiilis loppukaarteessa. Radassa oli pehmeä kohta, se kierrettiin ja tultiin ravia maaliin, Saarela sanoi.

Kylmäveristen tasaisella volttilähdöllä jatkettiin 65-kierrosta. Pipareemo lähti paalulta ja piti keulapaikkaa. Jukka Kauppinen käänsi Briljantti Buugin kiriin viimeisellä takasuoralla, ja valjakko eteni loppukaarteen neljättä rataa. Briljantti Buugi pinnisti ykköseksi ohi Villivisan, joka teki myös hienon juoksun.

- Nyt alkaa Briljantti Buugilla irtoamaan vauhtia, kun on saatu startteja tauon jälkeen. Tämä on jaksava hevonen ja iloinen poika luonteeltaan, Kauppinen totesi.

Kohti divisioonia -lähdössä kierroksen suursuosikki Think Big joutui taipumaan. Santtu Raitala ajoi Think Bigin keulaan toisella puolikkaalla. Bullet Caviar tuli rinnalle ja vaati vauhtia. Antti Teivaisen ajama Sahara C Lebrity matkasi Bullet Caviarin takana. Tapio Mäki-Tulokkaan valmentama Sahara C Lebrity lähti kiriin maalisuoran alussa ja eteni ykköseksi ajalla 16,4a/2120m. Bullet Caviar pinnisti kakkoseksi, Think Big oli kolmas maalissa.

- Voittoa en osannut odottaa, kun Sahara C Lebrityllä on ollut kuusi kertaa peräkkäin takarivin lähtöpaikka. Mutta tänään juoksu onnistui hienosti. Sahara C Lebrity on meillä liisattuna, ja Saharan Ravitallin väki päättää, jatketaanko kilpailemista, vai astutetaanko tamma keväällä, Mäki-Tulokas kertoi.

Janne Ranta-Krenkun Activist oli kolmosradalla malin ryhmässä (65-vitonen), ja Seppo Markkula ajoi ruunan johtopaikalle. Tara Hills tuli kovalla vauhdilla rinnalle kierroksen juoksun jälkeen, mutta Activist vastasi ja meni lopulta varmaan voittoon ajalla 13,7a/1620m. Caboose tuli johtavan takaa kakkoseksi. Tara Hills kesti kolmanneksi.

- Mailin matka, niissä lähdetään kovaa, niin tänäänkin. Activist on tosi nopea, sitä ei tarvinnut hoputtaa alussa. Activist on loistava hevonen ajaa, se on kahdella sormella ajettava, Markkula kehui.

Mickey Match ja Santtu Raitala voittivat viimeisen Toto65-lähdön. Juho Ihamuotilan valmentama ruuna lähti kiriin neljännestä ulkoa ja pääsi takasuoralla kärkiparin taakse. Mickey Match porhalsi maalisuoralla varmasti voittoon ajalla 17,4a/2620m. Kiikku’s Nea eteni aikaisin johtohevosen rinnalle ja oli maalissa kakkonen.

- Pääsimme nousemaan toiselle radalle ja saimme siinä hyviä selkiä. Kova kärkikaksikko pääsi jo vähän irtikin, ja jouduin ajamaan johtohevoset kiinni viimeisellä takasuoralla. Mickey Match tuntui loppukaarteessa tosi hyvältä, ja uskoin, että menemme ohi keulahevosista, Raitala sanoi.

Keskiviikkoilta alkoi Pure Titanin kirivoitolla. Jani Ruotsalainen käänsi Ruotsissa syntyneen Nuncion pojan kolmannesta ulkoa kiriin. Voittotulos oli 17,8a/2120m. Muhammed Web oli keulasta toinen.

Teemu Okkolinin ajama Greis Josefin vei kakkoslähdön johtopaikalta. Markku Pasasen valmentama tamma ravasi uransa neljännen voiton. Vikken Eemeli otti kakkossijan.

Timo Leivon Black Cash kiri takaa nousijadivisioonan ykköseksi. Supermackan haastoi tiukasti, mutta haparoi ja jäi kakkoseksi.

Harri Koivunen ja Gimma olivat päätöslähdöt voittajat. Koivunen tarjosi Gimmalle tarkan juoksun toisena sisäradalla. Mette-Maarit paineli keulaan, kun lähdettiin päätöspuolikkaalle. Gimma oli maalisuoralla nopein ja kiri ykköseksi ohi Mette-Maaritin.