Pekka Korven talliin kaksoisvoitto Kolmivuotispokaalissa

Ari Moilasen ajama Arctic Emerald ja Santtu Raitalan ohjastama Arctic Estelle veivät kärkisijat Kolmivuotispokaalissa. Pekka Korpi on hevosten kasvattaja, omistaja ja valmentaja.

Lil Runner paineli johtopaikalle. Moilanen ajoi Arctic Emeraldin keulahevosen rinnalle. Vauhti oli reipasta. Arctic Emerald oli maalisuoralla vahvin ja venyi 10 000 euron voittoon ajalla 13,6a/2120m. Tallikaveri Arctic Estelle lähti kiriin kolmannesta ulkoa ja eteni kakkoseksi. Lil Runner tsemppasi hyvin kolmanneksi samassa rintamassa.

- Kyllä Pekka Korpi antoi ajo-ohjeita. Hän sanoi, että Arctic Emerald on vähän arka, se pelkää lentävää hiekkaa varsinkin ohitustilanteissa. Paikka johtavan rinnalla ei haitannut. Tiesin, että hevonen on kunnossa, Ari Moilanen kertoi.

Pylon-Isokenkä aloitti Toto65-kierroksen. Ilkka Korven ajama Run For Royalty piti sisäradalta varmasti johtopaikan. Se sai vetää kierroksen maltillista 14,4-vauhtia. Pekka Korven valmentama Kriteriumin ja Suur-Hollolan voittaja irtosi maalisuoralla vakuuttavasti muista ja voitti ajalla 12,5a/2120m.

- Run For Royalty tuli hyväkuntoisena starttiin ja voitti helposti. Tähtäin on Suur-Hollolassa. Saimme tehdä oman juoksun. Hevonen tuli korvat kiinni maaliin, Ilkka Korpi sanoi.

Hevari Junioritähti oli kakkoskohde. Oona Halme ajoi Yuvarajahin johtopaikalle jo alkumatkalla. Emma Väreen valmennettava oli omaa luokkaansa. Se paineli varmasti ykköseksi ajalla 14,4a/2120m. Heidi Vuoren ajama Mico Mick sai sisäradalta kiritilaa ja eteni kakkoseksi. Sara Hautamäen ajama Jenny Flex nousi kolmanneksi.

- Yuvarajah oli jättihyvä. Näin alussa, että ulkoradan hevonen tulee kovaa, mutta ajattelin, että saamme siltä keulat. Keulaan kun päästiin, niin oli helppo ajaa. Valmentajalta sain hyvät ohjeet, Oona Halme totesi.

Riku Salmisen ajama Regress W.F. teki hurjan suorituksen Tammadivisioonassa. Mertsi Salmisen valmentama Scarlet Knightin tytär veti kovaa koko matkan ja voitti varmasti ajalla 13,1/2120m. Ennätys parani kahdella sekunnilla. Global Chit Chat nousi kakkoseksi ja Lady Marinet seurasi kolmanneksi.

- En odottanut noin kovaa tulosta, mutta hyvää juoksua kyllä. Regress W.F. oli meneväisellä päällä, mutta tuli silti voimissaan maaliin. Itselle olisi riittänyt rauhallisempi vauhti, mutta hevonen oli todella hyvä, Riku Salminen sanoi.

Marika Enorannan valmentama Up Down Lily palasi voittajaksi yhden nelossijan jälkeen 65-nelosessa. Hannu Torvinen käänsi Up Down Lilyn toisesta ulkoa kiriin, ja voitto tuli ajalla 14,0a/2120m. Xrai C.D. kiri johtavan takaa kakkoseksi. Edward Snipes oli johtopaikalta kolmas.

- Up Down Lily teki tosi hyvän esityksen. Alussa ei ehditty nopeimpien matkaan. Vikassa kaarteessa tuntui, että varaa on vielä paljon. Hevonen oppii koko ajan lisää, kun saa enemmän kilpailuja, Hannu Torvinen kertoi.

Petri Laineen Siirin Valtsu oli 65-kierroksen eniten pelattu ja kaikkien peliprosenttien arvoinen. Hannu Torvinen ajoi Siirin Valtsun johtopaikalle jo avauspuolikkaalla. Vaelluksen poika oli vakuuttava ja irtosi ykköseksi ajalla. Elan kiri kakkoseksi ja Kuuselan Wiltteri kolmanneksi.

- Siirin Valtsulla on hieno tulevaisuus edessä. Nyt hevonen on terveentuntuinen ja rento. Hevonen veti hyvin maaliin saakka, Hannu Torvinen sanoi.

Keskiviikkoilta alkoi tiukalla kaksinkamppailulla. Vilkkeen Villi johti, ja Tuulen Viljo seurasi takana. Maalisuoralla Arto Hammarin ajama Tuulen Viljo nousi rinnalle ja pinnisti niukasti ohi Teemu Okkolinin Vilkkeen Villin.

Kakkoslähtö oli Nuorten sarja. Aurora Blu meni johdossa loppukaarteeseen, mutta se aurasi ulospäin, ja takana seuranneet saivat kiritilaa. Markku Niemisen ajama ja valmentama Rajani Roof eteni ykköseksi. Passionate Kempin tytär juoksi uransa avauskilpailussa voittotuloksen 16,7/2120. Doris L. Garden nousi kakkoseksi.

Janne Valentinin valmentama Vuaran Vinha jatkoi voittotahdissa kylmäveristen volttilähdössä. Tino Paldan ajoi Vieskerin pojan johtopaikalle. Vuaran Vinha jätti muut lopussa ja voitti ajalla 28,3/2120. Chekkonen kiri kakkoseksi.

Christa Packalénin valmentama Kiikku’s Adele voitti illan päätöslähdön. Se jäi viimeisellä takasuoralla väsyvän taakse. Kun tilaa tuli, Juha Utalan ajama tamma kiri ulkoratoja vahvasti ja ennätti voittoon. Argangel Garden nousi kakkoseksi ohi johtaneen Ronaldo Classicon.