Propulsion 3-vuotissarja ajetaan myös 2024 – finaali heinäkuussa Vermossa

Propulsion ja Daniel Redén (kuva: KS-Talli)

Kolmivuotiaat Suomessa syntyneet lämminveriset pääsevät kilpailemaan Propulsion 3-vuotissarjan 25 000 euron palkinnosta myös ensi vuonna.

Propulsionin omistaja Brixton Medical AB/Stall Zet haluaa olla mukana tukemassa suomalaista hevoskasvatusta. Omistajataho on ollut tyytyväinen, kun Propulsion on saanut mahdollisuuden toimia siitosoriina Suomessa. Propulsion jatkaa vuonna 2024 Eeva-Liisa Penttilän KS-Tallilla.

Karsintalähtöjä ajetaan vuonna 2024 neljä. Teivo aloittaa karsinnat kesäkuun puolivälissä. Härmä, Kajaani ja Lappeenranta ovat muut karsintaradat. Finaali juostaan Vermossa keskiviikkona 17. heinäkuuta. Karsintojen ykköset ovat 5000 euroa. Koko kilpailusarjan palkintopotti on lähes 100 000 euroa. Karsintojen kolme parasta jatkaa finaaliin. Hevonen voi osallistua vain yhteen karsintalähtöön. Loppukilpailussa kaikki lähtöradat arvotaan.

Star-Racing Oy:n ja Wipunen Varainhallinta Oy:n kasvattama ja Einari Vidgren Oy:n omistama Diamond Combo voitti elokuussa Jyväskylässä ajetun Propulsion 3-vuotissarjan finaaliin. Jorma Kontio ajoi Matti Nisosen valmentaman Diamond Duon pojan voittoon. Diamond Combo hankki finaalipaikan voittamalla Kajaanin karsinnan.

”Stall Zetin Daniel Redén (kuvassa) ja Johan Arneng olivat erittäin tyytyväisiä tämän vuoden kilpailusarjaan. Hevosia ilmoitettiin mukaan hyvin, ja finaali oli jännittävä. Jyväskylä oli ehdolla myös tämän vuoden finaaliradaksi. Siellä järjestetään Kuninkuusravit heinäkuun lopussa. Se on suomenhevosten suurjuhla, ja kunnioitamme sitä ja lähdimme etsimään uutta finaalirataa. Vermosta löytyi sopiva finaalipäivä, jossa jo aiemmin oli 3-vuotiaiden suurkilpailu. Propulsion 3-vuotissarjan finaali juostaan keskiviikkona 17.7. 25 000 euron ykkösellä”, kertoi Tapani Raunio, joka on Suomen päässä ollut järjestämässä kilpailusarjaa.

”Uusi suurkilpailu sopii hyvin Vermon heinäkuun tarjontaan. Alun perin tuona päivänä oli tarkoitus ajaa perinteinen Kolmivuotispokaali, jolle löytyi paikka elokuun alusta. Kisat tukevat toisiaan, ja kolmivuotiaille on nyt kesällä hyvin tarjontaa”, Vermon kilpailupäällikkö Jarkko Korhonen toteaa tyytyväisenä. ”Aiomme järjestää Propulsion-finaalipäivälle myös jotain ekstraohjelmaa katsomon puolella.”