Rivercapes Royalille TammaCup, Tuukka Varis on Hevosurheilu Junioritähti

Tuukka Variksen ohjastama Sanderson lennätti nuorukaisen Junioritähti-kilpailusarjan voittoon (kuva: Roope Kiviranta).

Juho Ihamuotilan kasvattama, omistama, valmentama ja ajama Rivercapes Royal ravasi 8000 euron ykkösen TammaCupin finaalissa Derby-perjantaina. Tuukka Varis voitti Hevosurheilu Junioritähti -finaaliin Backgammon Gardenilla.

Ihamuotila onnistui voltin ykkösradalta hienosti, ja Rivercapes Royal paineli keulaan. Se sai vetää avauskierroksen 16,6-vauhtia. Sen jälkeen tahti kiristyi. Rivercapes Royal meni ykköseksi ajalla 14,9/2120m. Wildrose Sala sai johtavan takaa kiritilaa, haastoi hyvin ja oli kakkonen maalissa. Ranch Whodidwhat hyvin kolmanneksi.

- Rivercapes Royalin kanssa saa olla tarkkana lähdössä, kun sen kääntää ajosuuntaan. Tänään se lähti reippaasti. Hyvä fiilis oli koko matkan. Avasin korvat ja vedin puolilaput jo vähän tulevaisuuttakin ajatellen. Tamma on kehittynyt kovasti syksyä kohti ja saatamme ajaa seuraavaksi avoimen 4-vuotiaiden tammojen lähdön, Juho Ihamuotila kertoi. Voittajan emä Ihamuotiloiden Massive Babe oli suurlupaus nuorena, se juoksi 3-vuotiaana Solvallassa voittoajan 11,0a/1609m.

Suvi Vaittisen ajoi Ies Knightqueenin johtopaikalle ensimmäisessä Hevosurheilu Junioritähti -lähdössä. Nina Pettersson-Perklénin valmentama tamma hallitsi ja meni ykköseksi ajalla 17,2a/2120m. Iida Vastamäen ajama Too Big For You kiri toisesta ulkoa kakkoseksi ja Siiri Mäkisen Sugar Dance kolmanneksi.

Tuukka Varis täräytti Sandersonin keulaan toisessa Junioritähti-lähdössä. Sen jälkeen voittajasta ei ollut epäselvyyttä. Teemu Keskitalon valmentama Sanderson viiletti helposti ykköseksi. Kyösti Blomeruksen Eventful Swanp tsemppasi johtavan rinnalta kakkoseksi ja Robert Lindgrenin Sara K.M.E. seurasi kolmanneksi. Janne Mäenpää on Ies Knightqueenin ja Sandersonin omistaja.

Junioritähden finaaliin kuskit saivat valita hevoset. Tuukka Varis ajoi eniten pisteitä alkuravien lähdöissä. Hän sai valita ensimmäisenä ja otti ajokikseen Backgammon Gardenin.

Varis osasi valita oikean hevosen. Hän nosti Backgammon Gardenin kiriin kolmannesta sisältä hyvissä ajoin ja toisen jonon vetäjäksi. Harri Koivusen valmentama ruuna eteni voittoon ajalla 15,4a/2120m. Suvi Vaittisen Credit To Easy kiri myös mainiosti ja oli vahva kakkonen. Tino Keväänrannan Hold Me Cloud nousi takaa kolmanneksi.

- Hienoja hevosia saan ajaa, kolmen Vermon voiton mies Tuukka Varis aloitti.

-Backgammon Gardenilla oli laukka pinnassa lopussa, mutta hienosti se taisteli ykköseksi. Alun perin oli tarkoitus yrittää keulaan, mutta muut lähtivät liian kovaa, Varis jatkoi.

Sevenon – MontéDerby ajettiin 4-5-vuotiaille. Antti Ala-Rantalan valmentama Narzario oli iso suosikki. Susanne Klemola ohjasti Narzarion keulasta ykköseksi. Jenni Koskelan ratsastama Campari Jet eteni kakkoseksi ja Milla Markkanen Starryn kolmanneksi.

- Todella monta vuotta on edellisestä Vermon voitostani. Narzario teki mahtavan suorituksen. Luulin sitä vanhemmaksi hevoseksi, ja sanoinkin, ettei sillä tähän lähtöön voi tulla. Mutta se on vasta 5-vuotias. Monté tuo hyvää vaihtelua monelle hevoselle, myös Narzariolle, joka on isoliikkeinen ja joskus hankaluuksissa kärryjen kanssa, Susanne Klemola sanoi.

Siipiweikot 30 vuotta -lähtö oli 3-vuotiaiden ryhmä. Pekka Korpi pamautti Sofia Evon keulapaikalle. Orlando Vicin tytär hallitsi ja voitti ajalla 15,4a/2120m. Bishop Vanity kiri kakkoseksi niukasti ohi Quiddish Wurstin.

- Sofia Evo on vielä vähän keskeneräinen, mutta juoksijantuntuinen. Tänään se tuntui tosi hyvältä, irtosi helposti muista ja voitti varmasti, Korpi sanoi.