Siipiweikot 30 vuotta Derbyn pääkumppaniksi

Suuri Suomalainen Derby toteutetaan tänä vuonna vahvasti ravitaustaisen perheyrityksen kanssa. Siipiweikot 30 vuotta on Suuren Suomalaisen Derbyn pääyhteistyökumppani 2023. Vireä 30-vuotias yritys näkyy jo Suuressa Suomalaisessa Karsintaillassa 23.8., jolloin finalistit pääkilpailuun karsitaan.

Siipiweikkojen juhlavuosi sopii osuvasti Derbyn aikaan ja yrityksen toisella perustajalla Pekka Yli-Houhalalla on vahva kytkös itse kilpailuun.

"Mahdollisuus lähteä mukaan yhteistyöhön Suuri Suomalainen Derby -ravikilpailun kanssa osui meille täydelliseen kohtaan, kun Siipiweikot täyttää 30 vuotta 19.8.2023. Ilman raviurheilua suomalainen siipikulttuuri voisi nimittäin näyttää hyvin erilaiselta", Siipiweikkojen toimitusjohtaja Laura Yli-Houhala kertoo.

Yli-Houhalan isän Pekan valmentaman ja osaomistaman Houston Laukon menestyksellä oli merkittävä rooli yrityksen alkutaipaleella.

"Pekka tutustui siipiin Floridassa 80-luvulla nimenomaan ravivalmennusreissulla. 90-luvun alussa, kun Siipiweikkojen perustamisesta tuli ajankohtaista, oli Houston Laukon menestyksellä merkittävä rooli alkuinvestointien mahdollistajana. Houston Laukko voitti Suuren Suomalaisen Derbyn vuonna 1992", Laura Yli-Houhala muistelee. "Meillä on käyty raveista siivillä 90-luvulta asti ja käydään edelleen. On hienoa päästä osalliseksi tähän upeaan tapahtumaan ja samalla muistella, mistä meidän tarinamme on saanut alkunsa."

Myös Vermo Areenan toimitusjohtaja Pertti Koskenniemi iloitsee ravitaustaisesta pääyhteistyökumppanista. "Aloitimme kesällä Siipiweikkojen Hot Wingsien tarjoamisen Vermossa ja kysyntä oli erinomaista. Kesän aikana muistui mieleeni Pekka Yli-Houhalan ikimuistoinen Derby-voitto omalla valmennettavallaan Houston Laukolla, josta tuli myöhemmin Euroopan mestari ja kansainvälinen tähti", Koskenniemi alustaa.

"Ajattelin, että Vermon ja Yli-Houhalan perheen matka yli 30 vuoden ajalta voisi jatkua tänä syksynä. Olen erittäin iloinen, että saimme Siipiweikot mukaan Derbyyn ja pysyvästi Vermoon."

Siipiweikot 30 vuotta - Suuri Suomalainen Derby ravataan Vermo Areenalla 1.-2.9.

Lisätietoja:

Laura Yli-Houhala
toimitusjohtaja, Siipiweikot
p. +358 400 814 300

Pertti Koskenniemi
toimitusjohtaja, Vermo Areena
p. +358 400 512 196