Suomenhevostammojen avoin ryhmä aloittaa keskiviikon Toto65-pelin

Kaksinkertainen Ravikuningatar Suven Sametti voitti Vermo Areenalla viimeksi syyskuussa (kuva: Pekka Salonen).

Pikkujoulukausi käy kuumana ja Vermon näköalaravintola Ravillan täyttää marraskuun viimeisenä keskiviikkona mm. ratsastusseurojen ryhmät. Ilta alkaa Amazing Horse Race -tandemlähdöllä klo 17.45. Varsinaiset hevoslähdöt starttaavat klo 18, ja niissä kovat suomenhevostammat ovat tositoimissa. Toto65-kierros alkaa Kivikylä-Tammalähdöllä.

Tapio Perttusen Suven Sametti voitti kuningatartittelin 2021 ja 2022. Tämän vuoden Kouvolan Kuninkuusraveissa se sijoittui kakkoseksi Lumi-Oosan jälkeen. Suven Sametti pääsee keskiviikkona matkaan hyvältä kolmosradalta. Vennelmon Varma sijoittui Kouvolan kokonaiskilpailussa neljänneksi ja lähtee nyt matkaan ykkösradalta. M.A. Piste on kilpaillut ahkerasti, ja kunto pitää. Viimeksi se eteni kakkoseksi Jyväskylässä.

Kylmäveristen Nousija- vs. Haastajadivisioonassa juoksee 15 hevosta, lähtö ajetaan troikkakohteena. Jyrki Suomelan Nils on voittanut kaksi viimeistä kisaa ja lähtee paalun ykkösradalta yrittämään karkumatkaa. Mainiosti menestynyt Myrskypoju on takamatkalla ja vielä suljetulla lähtöradalla. Hannu Torvinen yrittää etsiä sopivat ajoväylät.

Enintään 130 000 euroa tienaneiden lämminveristen ryhmässä Markku Niemisen Joseph Boko lähtee voitonhakuun kakkosradalta. Ruuna palasi viimeksi voittokantaan Teivossa. Veijo Heiskanen on palannut valmentajaksi. Hänen osaomistamansa ja valmentamansa Callela Ikaros tulee tauolta ja on heti huomioita. Vermon suurkimpan Team Vermon Bolt Kronos on tehnyt hienon kauden, ja kunto on edelleen kova. Myös Credit To Love kuuluu lähdön suosikkeihin.

Jaettavan sarjan lähtöjä ajetaan kolme Toto65-pelissä. Päätöskohde on hienotasoinen jaettavan sarjan lähtö. Harri Åkerlundin Staro Quincy ja Taru Pihkalan Eko Laconda lähtevät voittojahtiin tuoreet ykköset tulostaulussa. Tiukkoja vastustajia riittää. Macce, Space Oddity, Heavy Secret, Get Going Gary, Ranch Tquila, Yuvarajah ja Bossaround ovat vedossa.