Tawaststjernan Muistoajossa ja Kuuma Cupin finaalissa kymppitonnin ykköset

Henri Bollström tuuletti Rekilammen Saulin kärryillä Tawaststjernan Muistoajan voittoa viime vuonna (kuva: Pekka Salonen).

Heinäkuun ensimmäisenä keskiviikkona ajetaan kaksi isopalkintoista lähtöä. 5-vuotiaiden kylmäveristen Tawaststjernan Muistoajo aloittaa Toto65-pelin. Kuuma Cupin finaali ajetaan T65:n päätöskohteena.

Tawaststjernan Muistoajossa kilpailee viisi kovaa ikäluokkahevosta. Pauli Raivion Vale-Elli sijoittui viime vuonna Kriteriumissa kakkoseksi Paavolan Hurmoksen jälkeen. Vale-Elli on tällä kaudella kilpaillut kerran. Se voitti Seinäjoella toukokuussa.

Metsärinteen Pommi sijoittui juhannuksena Härmän 5-vuotislähdössä kakkoseksi hurjan Brenne Borkenin jälkeen. Velvasseli oli samassa kisassa neljäs ja juoksi myös valioajan. Vahvistus ja Tuhti-Kersantti kuuluvat myös 5-vuotiaiden kärkikaartiin.

Centodieci, Arctic Dash ja Brooklyn voittivat Kuuma Cupin karsinnat Vermossa. Kuopion karsintavoittaja Quidditch Håleryd joutuu jäämään pois. Christa Packalénin Centodienci ja Pekka Korven Arctic Dash lähtevät sisimmiltä lähtöradoilta. Elisa Mustaniemi valitsi Brooklynille lähtöradan yhdeksän.

Killerin Kuninkuusravit lähestyvät. A.V. Marttilan Tammasarja 3120 metrin matkalla on yksi viimeisimmistä näytönpaikoista kohti kuningatarkisaa. 11 tammaa jahtaa voittoa stayermatkalla, joka ajetaan 65-pelin neloskohteena. 14-vuotias Vennelmon Varma on porukan kokenein voittosummansa puolesta, ja Kaisa Tupamäki-Kukkamon valmentama tamma on varmassa kunnossa.

Hyypän Lilja voitti Kokemäellä KK-24-sarjan. Brenna, Runoneito ja Pirttilän Olga saivat hyvät lähtöpaikat, mutta joukko on tasainen, ja voittoon pystyviä on useita.