Varjonova ja BWT Gazeau hopeadivisioonakarsintojen parhaat

Keskiviikon Toto65-kierroksen päätöskohteet olivat hopeadivisioonien karsintoja. Bella Varjosen Varjonova ja Hannu-Pekka Korven BWT Gazeau olivat voittajat.

Viisori oli kylmäveristen hopeadivisioonan keulahevonen. Rallin Muisto tuli rinnalle ja vaati vauhtia. Rallin Muisto putosi rinnalta takasuoralla. Harri Koivunen tarjosi Varjonovalle tarkan juoksun kärkiparin takana. Bella Varjosen omistama ja valmentama Varjonova kiri yllätysykköseksi ajalla 26,5a/2120m. M.A. Piste kiersi vahvasti kakkoseksi. Viisori väsyi.

- Fiilis on hieno, tämä on Varjonovan viimeisiä startteja, se saa ensi vuonna varsan Parvelan Retusta. Yhteistyö Bella Varjosen kanssa on ollut mahtavaa kymmenien vuosien ajan. Erityisesti mieleen tulee ajat Erikassonin kanssa, Koivunen kertoi. Hoitaja Tiia-Maria Tuikka sanoi, että tämä Vermon kilpailu oli mahdollisesti Varjonovan viimeinen startti.

Ville Tonttilan The Dude ampaisi lämminveristen hopeadivisioonassa keulaan. Bolt Kronos kiersi rinnalle. Hannu Torvinen käänsi Hannu-Pekka Korven valmentaman BWT Gazeaun neljännestä ulkoa kiriin. Hevonen tuli väkevästi ja meni ykköseksi ajalla 14,4a/2120m. The Dude oli hyvä kakkonen.

- Kun näki lähtölistan, niin oli selvää, että selkäreissu ajetaan ja luotetaan loppukiriin. BWT Gazeau oli tänään vielä paremman tuntuinen mitä Lahdessa viimeksi, Hannu Torvinen sanoi.

Toto65-kierros alkoi American Cooperin näytöksellä. Ari Moilanen ajoi Markku Niemisen valmennettavan keulaan ensimmäisellä takasuoralla. American Cooper lähti muilta karkuun loppukaarteeseen mentäessä, ja haastajadivisioonan voitto tuli ylivoimaisesti ajalla 13,7a/2120m. Sergio Leone sinnitteli johtavan takaa kakkoseksi.

- American Cooper on alisuorittanut pitkään, nyt hevonen oli taas oma itsensä. Se oli ponteva koko ajan ja lopetti päätöspuolikkaan 10,8-vauhtia, Moilanen sanoi.

Tammadivisioona oli 65-kakkonen. Esa Holopainen ajoi Claire di Quattron keulaan. Matkavauhti oli rauhallista, kierros 18,5-kyytiä. Kari Lehtosen valmentama Claire di Quattro piti johtonsa maaliin saakka ja voitti ajalla 15,7a/2120m. Olli Koivusen ajama Goodygoodytwoshoes kiri terävästi kakkoseksi.

Keulavoittaja saatiin myös 65-kolmosessa. Tapio Perttunen pamautti Kind Of Magicin juoksuradalta keulaan. Voitto ratkesi siihen. Tapio Lehtorannan valmentama Kind Of Magic hallitsi ja meni voittoon ajalla 17,0/2620m. Sands Gangster kiri takamatkalta kakkoseksi.

- Satsasin alkuun, Kind Of Magic lähtee voltista hyvin. Hevonen tuntui jo lämmityksessä hyvältä, Perttunen totesi.

Uptown Kemp toi Markku Niemisen valmennustalliin toisen 65-voiton neloskohteessa. Santtu Raitala käänsi tamman kiriin kolmannesta ulkoa. Maalisuoralla Uptown Kemp eteni vakuuttavasti ykköseksi ajalla 16,7a/2120m. Meadow de Lux kiri kakkoseksi ja Coco C. Garden oli keulasta kolmas.

Kaksivuotiaat kilvoittelivat illan kakkoslähdössä. Arctic Estelle oli suursuosikki. Se juoksi uransa ensimmäisen volttilähdön, laukka tuli lähtökiihdytyksessä. Pekka Korpi sai tammansa raville, ajoi eteenpäin ja keulaan kierroksen juoksun jälkeen. Arctic Estelle paineli helppoon voittoon ajalla 18,5/2120m. Jeroen van Craenin valmentama Diva Katrina seurasi Antti Teivaisen ajamana kakkoseksi.

- En osannut ollenkaan ajatella, että Arctic Estelle laukkaa. Se on varmaan edellisen kerran laukannut pikkuvarsana emän perässä. Ikäluokkalähdöt ovat tähtäimessä, Pekka Korpi sanoi.

Ratikalla raveihin -lähdöllä aloitettiin keskiviikkoilta. Sanna Aution valmentama Champillion Star meni keulaan ja siitä Toni Ripatin ajamana varmasti ykköseksi ajalla 18,3/2120m.

Kylmäveristen pronssidivisioona juostiin juuri ennen 65-kohteita. Esa Holopainen ajoi Hurman Vieskerin keulaan avauspuolikkaan täyttyessä. Kyösti Salojensaaren valmentama ruuna hallitsi ja voitti ajalla 27,1a/2620m. Mika Mäkelän kaksikko vei seuraavat sijat. Rannan Pomo kiri kakkoseksi, ja Mitori seurasi johtavan takana kolmanneksi.

Santtu Raitala ajoi Kimmo Aholan Winetto-ruunan voittoon illan päätöslähdössä. Fili johti pitkään. Winetto sai loikkarin päälle päätöspuolikkaalla ja eteni ykköseksi. Fili tsemppasi kakkoseksi.