Tasokkaat ja hevosrikkaat lähdöt keskiviikkona – yli 120 hevosta kilpailee

Syyskuun Vermon-vierailullaan voittanut Rahajamatch starttaa nyt takarivin uloimmalta paikalta Toto65-päätöskohteessa (kuva: Pekka Salonen).

Lokakuun toinen keskiviikko tarjoaa hienoja kamppailuja. Divisioonakarsinnat houkuttelivat runsaasti kilpailevia valjakoita ympäri Suomen kaikkiin sarjoihin.

Toto65-peli alkaa Karanor Teräsmiesliigalla. Kova nelikko, Ksar, Zelos, Rannan Pomo ja Viesmanni, on takamatkalla.

Markku Niemisen voitokas Rosima starttaa ykkösradalta 65-kakkosessa, joka ajetaan 2620 metrin matkalla. Ainakin Zumuman, Artful Deimos, Indy Journey ja Brolle F tarjoavat tiukan vastuksen.

Toto65-pelin kolmoskohde on kylmäveristen nousijadivisioona. Teemu Okkolinin Riko hakee paluuta voittokantaan yhden epäonnistumisen jälkeen. Lähtö on tosi tasokas, ja suosikkeja riittää. Mika Tenhusen Kungen kävi Vermossa voittamassa jo kesäkuussa ja yrittää nyt samaa.

Lämminveristen nousijadivisioonalla jatketaan. Lähtö on yksi illan helmistä. Viivalla on joukko viime viikkojen menestyjiä Queen Evon, Nemea Icemanin ja Bossaroundin johdolla.

Enintään 35 000 euroa voittaneiden tammojen lähtö on 65-vitonen. Erinomaisesti menestyneitä hevosia on mukana tässäkin. Kari Savolaisen Villinmiehen Tammakilvan finalisti Truthisoutthere on yksi suosikeista.

Pronssidivisioona päättää 65-kierroksen. Team Vermon Bolt Kronos on ykkösradalla. Hugo Journey tulee Vermoon hirmukunnossa, ruunalla on kolme voittoa. Henna Halmeen Precious Lane aloittaa Suomessa. Sanderson ja Rahajamatach saivat takarivin uloimmat lähtöpaikat.

Ilta alkaa kahdella 16 hevosen lähdöllä. Ensin monté-ratsukot mittelevät paremmuudesta, sen jälkeen 16 aloittelevaa lämminveristä jahtaa voittoa. Vielä ennen 65-kierrosta Salamakypärät kisaavat. Illan päätöslähtö on enintään 4500 euroa voittaneiden suomenhevosten ryhmä.

Ravien käsiohjelman näkee tästä linkistä.