Pääsiäisherkkuja tarjolla lauantain ilmaisraveissa: Helsinki-Ajo, Uudenmaan Upein, Kultadivisioona, Tammatähti ja vaikka mitä

Viime vuonna Helsinki-Ajon 50-vuotisjuhlakisan voitti Run For Royalty ohjastajanaan Janne Korpi (kuva: Pekka Salonen).

Alkuvuoden parhaat ravit ajetaan pääsiäislauantaina. Lämminveristen Helsinki-Ajo ja kylmäveristen Kultadivisioona marssittavat huiput Vermoon. Uudenmaan Upeimmassa paras palkitaan 15 000 eurolla.

Helsinki-Ajon voittaja saa kymppitonnin. Lähdössä haetaan paikkoja myös kevään kansainvälisiin suurkisoihin. Finlandia-Ajo juostaan toukokuun alussa. Hannu Korven valmentama Hierro Boko on tehnyt vakuuttavaa jälkeä viime starteissa ja lähtee Jorma Kontion ajamana suosikkina lauantain kisaan. Viime vuoden kolmonen Global Withdrawl starttaa Hierron ulkopuolelta. Payet on kilpaillut talven hyvässä vireessä. Antti Ojanperän tallin Dozen Of Oysters saattaa olla kisan yllättäjä.

Ossi Nurmosen valmentamat Stallone ja H.V. Tuuri palaavat tauolta KK-24 Kultadivisioonaan. Vastassa on talven ykkönen Morison, joka jätti viime lauantain Kaustisen kisan väliin rataolosuhteiden vuoksi. Herra Heinämies kiri Kaustisella kakkoseksi. ja kunto on nousussa. Sipisee on uusi hevonen avoimella tasolla. Se löi Morisonin Kouvolassa volttilähdössä.

Uudenmaan Upein juostaan Toto75-pelin päätöskohteena. Tero Pohjolaisen Bishop Vanity ja Pasi Tikkalan Khopesh voittivat karsintalähdöt. Paalukarsinan 11 hevosen joukkue on tasainen ja tasokas. Takamatkan kolmikko pääsi finaaliin ilman karsintoja. Magical Prince, Long Leg ja An-Lisa jahtaavat etukarsinan hevosia.

Lauantai on täynnä upeaa sporttia. Tammadivisioona aloittaa 75-kierroksen. Ava di Alessia ja EL Indeed palaavat tositoimiin talvitreenin jälkeen.

Kylmäveristen Pronssidivisioonassa on paljon viime kuukausien voittajia. Siirin Veeti, Brijantti Buugie, Tatuari ja Birger on usein nähty voittajaesittelyissä.

Suomenhevosten Tammatähti kuuluu KK-24-kilpailusarjaan. Pisteitä haetaan kuningatarkilpailuun. Zähikäinen, Hollaus, Naputus, N.P. Liitotähti ja Villiheila tulevat kisaan tuoreet voitot tulostauluissa.

Nuorten Sarja 3-vuotiaille lämminverisille ajetaan ennen 75-kohteita. Hannu-Pekka Korven One Of ja Pekka Korven Arctic Emerald palaavat tauolta. Viimeksi hevoset juoksivat Jyväskylässä 2-vuotiaiden Kasvattajakruunuissa. One Of voitti tammojen lähdön. Arctic Emerald oli kakkonen oriiden/ruunien finaalissa.

Winter Monté Meetingin finaali on myös ohjelmassa. Voitosta ja 4000 euron ykkösestä on luvassa tasainen kamppailu. Maija Forsin ohjastama Rullebackens Gösta on voittanut tällä kaudella kaksi montélähtöä ja on yksi suosikeista.

Tutustu käsiohjelmaan tästä linkistä.