Moilaselle kolme karsintavoittoa, Hannu Torviselle kaksi - karsintailta nimensä veroinen

American Cooper, Blackbeard, Laxvikens Amiral, EL Kazaam, Ava Di Alessia ja Callela Nelson voittivat Derby-karsinnat.

Suuri Suomalainen karsintailta oli nimensä veroinen. Hienoa urheilua oli tarjolla runsaasti, ja 12 nelivuotiasta sai finaalipaikan Suureen Suomalaiseen Derbyyn. Finaali 120 000 euron ykkösellä juostaan lauantaina 2. syyskuuta.

Ensimmäisessä Derby-karsinnassa Crepe Match (Creatine) painui keulaan. American Cooper (Maharajah) eteni rinnalle. Markku Niemisen valmentama ja Ari Moilasen ajama American Cooper jyräsi maalisuoralla ykköseksi ajalla 14,4a/2620m. Crepe Match piti kakkoseksi ja meni finaaliin. Sahara Dangerous (Raja Mirchi) nousi toisesta ulkoa kolmanneksi.

- Tähän lähtöön on tähdätty. American Cooper on hyvä pitkän matkan hevonen. Meillä ei jäänyt muuta paikkaa kuin mennä johtavan rinnalle, mutta se ei huolestuttanut, Ari Moilanen kertoi.

Suosikki Cupido Combo (Nuncio) paineli kärjessä toisessa karsinnassa. Ari Moilasen ajama ja Tapio Lehtorannan valmentama Blackbeard lähti kiriin kolmannesta ulkoa ja pinkoi voittoon ajalla 15,2a/2620m. Callela Alfa (Classic Photo) kiri kolmannesta sisältä terävästi kakkoseksi ja ravasi finaaliin. Rivercapes Frozen oli hyvä kolmas. Cupido Combo taipui keulasta.

- Alussa monet menivät sisäradalle, ja pääsimme kolmanneksi toisen radan jonoon. Blackbeard ei tuntunut matkalla miltään. Mutta viimeisessä kaarteessa hevonen jaksoi mennä ja painui ykköseksi, Ari Moilanen totesi.

Tuomas Korvenoja ajoi Laxvikens Amiralin (Jontte Boy) päättäväisesti johtopaikalla avauspuolikkaan jälkeen kolmannessa karsinnassa. Carla Combo (Maharajah) seurasi johtavaa ja Massimo Hoist (Muscle Hill) ravasi toisen radan veturina. Laxvikens Amiral piti paikkansa maaliin saakka ja voitti ajalla 14,5a/2620m. Massimo Hoist oli hyvä kakkonen ja Carla Combo hyvä kolmas.

- Laxvikens Amiral oli rento ja positiivinen, kun se juoksi keulassa ja pyöritteli vain korviaan. Vaikea sanoa, paljonko jäi varaa. Tämä pitää yleensä keulasta toiset takanaan, Korvenoja kertoi.

Sands Gangster (Winter Harbor) ja Everlasting Boogie (Pastor Stephen) olivat kärjessä neljännessä karsinnassa. Ari Moilasen ajama EL Kazaam (Love You) lähti kiriin kolmannesta ulkoa. Elina Laakkosen EL Kazaam tuli kovaa ja paineli voittoon ajalla 14,9a/2620m. Voitto oli Moilasen kolmas. Everlasting Boogie pinnisti tasaisessa taistelussa toisesta finaalipaikasta kakkoseksi. Truthhisoutthere (Zola Boko) kiri kolmanneksi.

- Hyvät fiilikset on kolmannen voiton jälkeen, mutta vielä on kaksi hevosta ajettavana. EL Kazaam teki hyvän kirin, reipas vauhti auttoi. Hevonen on kehittynyt koko ajan, mutta on vielä raakile. Uskon, että se on parhaimmillaan 5-6-vuotiaana, Moilanen sanoi.

Corazon Combo (Express Duo) lähti suursuosikkina viidenteen karsintaan ja piti varmasti johtopaikan ykkösradalta. Hannu-Pekka Korven valmentama ja osaomistama Ava Di Alessia (Express Duo) liimautui johtohevosen selkään heti alussa. Maalisuoralla Hannu Torvisen ajama tamma Ava Di Alessia nousi toisella ja singahti ykköseksi ajalla 15,4a/2620m. Corazon Combo oli varma kakkonen ja sai finaalipaikan.

- Saimme helposti pidettyä Pekan (Corazon Combo) selän. Hidas matkavauhti vähän hirvitti. Ava ohitti lopussa tosi helposti Corazon Combon. Kun vedin korvapallot, niin yksi vaihde tuli vielä lisää, Hannu Torvinen kertoi.

Suosikki Callela Nelson (Beer Summit) painui keulaan viimeisessä karsinnassa. Hannu Torvinen ajoi Jukka Hakkaraisen valmennettavan varmaan voittoon ajalla 14,2a/2620m. Halley Wania (EL Titan) kiri toisesta ulkoa kakkoseksi ja finaaliin. Trailblazerin kova spurtti toi kolmossijan.

- Callela Nelson oli hyväntuntuinen koko päivän. Olisin voinut ajaa matkalla vähän hiljempaa, mutta hevonen oli aika latautunut. Pääsimme irti muista vikakurvissa, ja tilanne oli hallinnassa. Ajan finaalissa Callela Nelsonilla, kaksoisvoittaja Hannu Torvinen sanoi.

K.G. Bertmarks Minne -karsintalähtö aloitti ravi-illan. Marko Majaniemi nosti Eventful Swampin johtohevosen rinnalle. Ilona Mäkisen valmennettava puristi ykköseksi ajalla 13,8a/2120m. Riku Salmisen Global Venture oli johtopaikalta kakkonen. Kaksi ensimmäistä voivat halutessaan lähteä Jägersrossa ajettavaan finaaliin.

Henna Halmeen valmentama Kaiser Wibb oli paras johtavan rinnalta kakkoslähdössä. Hannu Korpi ajoi Propulsionin pojan voittoon.

Seppo Suurosen Vauhtis oli vakuuttava voittaja Karanor Teräsmiesliigassa. Henri Bollström ajoi sen heti alkumatkalla johtopaikalle, ja voitti tuli ajalla 28,3/3140m. Runoneito seurasi johtavan takaa kakkoseksi.