Emmi Paananen


Vastuualueena Perjantai-talli ja tekee sosiaalipedagogista hevostoimintaa

Olen Emmi Paananen ja useimmiten näet minut Vermon Ravikoululla nuorisotyössä Perjantai-tallilla, touhuamassa sosiaalipedagogisen hevostoiminnan parissa tai avustamassa kursseilla, tapahtumissa ja tallitouhuissa.

Olen itsekin Ravikoulun "kasvatti" eli raviurheilun maailmaan perehtynyt vuosien ajan juuri Ravikoululla. Hevostaustaa minulla on lapsuudesta saakka. Olen viettänyt aikaani pienillä kotitalleilla sekä ratsastuskuvioissa ilman sen kummempia tavoitteita.

Taustastani johtuen olen ottanut tehtäväkseni mahdollistaa muille pääsyn matalalla kynnyksellä hevosmaailmaan, tarjota yhteisöllistä toimintaa ja antaa mahdollisuuden rentoon harrastamiseen. Kutsunkin itseäni enemmin rennoksi hevostelijaksi ja hevosavusteisen työn ammatilaiseksi kuin ravi- tai ratsuihmiseksi.

Olen kuitenkin vakuuttunut, että moneen tottuneet, lauhkeat ja yhteistyöhaluiset lämminveriset ravihevoset soveltuvat mitä parhaimmin hevosavusteiseen toimintaan ja tallimme hevoset ovat minulle mitä parhaita työkavereita.

Olen erittäin kiinnostunut hevosten oppimisesta sekä ihmisten ja hevosten vuorovaikutuksesta, joten saatat nähdä minut tallilla hieman erilaisissa puuhissa kuin ravitouhuissa.

Tulevaisuudessa toivon saattavani yhä useampia ihmisiä upeiden hevosten pariin ja toivottamaan tervetulleeksi meidän hevosyhteisöön. Tallilta löytyy jokaiselle jotain tekemistä, myös oma mielihevonen sekä uusia ihmisystäviä.

Nähdään tallilla!

Kuvassa Emmi ja Pätmän- poni