Bishop Vanity ja Khopesh Uudenmaan Upein -karsintavoittajat - katso myös Kuuma Cupin finalistit

Vermossa ajettiin keskiviikkona paljon karsintalähtöjä. Uudenmaan Upein -finaali juostaan lauantaina 30. maaliskuuta. Kuuma Cupin finaali on vuorossa keskiviikkona 3. huhtikuuta.

Ensimmäinen Uudenmaan Upein -karsinta ajettiin ennen 65-kohteita. Bishop Vanity singahti juoksuradalta keulaan Santtu Raitalan ajamana. Hannu Torvinen ajoi Antti Pihlströmin Andersin johtohevosen rinnalle.

Kaksikko kävi kovan väännön voitosta. Tero Pohjolaisen valmentama Bishop Vanity piti ykköseksi ajalla 17,2/2120m. Anders tarjosi tiukan vastuksen. Manta nousi kolmanneksi. Koko kärkikuusikko pääsi finaaliin.

- Bishop Vanityn esitys oli oikein hyvä. Lähdettiin reippaasti ja kovaa tultiin myös maalin. Anders antoi hyvän haasteen. Bishop Vanity esitti hyvää kilpahevosen moraalia, kun se vastasi, Raitala sanoi.

Toiseen Uudenmaan Upein -karsintaan saatiin yllätysvoittaja, kun Pasi Tikkalan valmennuksesta aloittanut Khopesh eteni ykköseksi. Suosikki Miss Fearless ampaisi keulaan. Antti Teivainen piilotti Khopeshin kolmanneksi sisäradan jonoon. Teivainen löysi kiritilat maalisuoran alussa, ja Khopesh pinkaisi terävästi ykköseksi ajalla 16,3/2120m. Think Big kiri kakkoseksi ja Onassis Fortis kolmanneksi.

- Pasi (Tikkala) sanoi, että Khopesh on hieman arvoitus, ja yritetään vain päästä rauhallisesti liikkeelle. Hevonen käyttäytyi hyvin. Kirissä tamma tuntui hyvältä ja vaihtoi rytmiä todella hienosti, Antti Teivainen sanoi.

Kivikylä Voimaliiga oli 65-pelin kakkoskohde. Jukka Kauppinen ajoi suosikki Briljantti Buugin johtoon kaksi kierrosta ennen maalia. Esa Holopaisen ajama Karlo oli kirissä vahvin. Janne Bährendin ruuna eteni ykköseksi ajalla 29,1/3160m. Sheikki nousi Karlon perässä kakkoseksi ja Kromaus kolmanneksi.

- Karlo oli oikein tosi hyvän tuntuinen. Saimme hyvän juoksun kolmannessa ulkona. Karlo tuli helposti muista ohi, hyvä paluu voittokantaan, Holopainen kertoi.

Antti Veteläisen valmentama ja ajama Villiheili paineli takasuoralta kärkeen 500 metrin juoksun jälkeen. Gimma kiersi puolimatkassa johtohevosen taakse. Villiheili hallitsi ja meni ykköseksi. Jarmo Saarelan ajama Werona oli hyvä kakkonen johtavan rinnalta. Suosikki Gimma jäi johtavan taakse pussiin.

Veli-Matti Allenin Jeppas Winston voitti ensimmäisen Kuuma Cupin karsinnan (64-4). Harri Koivunen täräytti Jeppas Winstonin keulaan. Kun Sublime Soa vyöryi rinnalle, Koivunen luopui vetotöistä. Jeppas Winston sai maalisuoralla kiritilaa ja spurttasi ykköseksi. Nemea Iceman kiri kovaa ja tarjosi hyvän vastuksen. Muska otti kolmossijan.

- Jeppas Winston lähtee liukkaasti, ja keulaan mentiin. Katsoin sitten, mikä hevonen tulee rinnalle, ja Sublime Soan selkä kelpasi. Hevonen vaihtoi hienosti rytmiä, kun käänsin kiriin, Harri Koivunen totesi.

Kuuma Cupin toinen karsinta oli Kiikku’s Nean hallintaa. Hannu Torvinen ajoi Nuncion 5-vuotiaan tyttären keulaan jo alkumatkalla. Christa Packalénin valmennettava jätti muut kauaksi taakseen ja voitti hienolla ajalla 14,7a/2120m. Jenny Flex kiri kolmannesta sisältä kakkoseksi. Lars de Veluwe juoksi toisen jonon vetäjänä ja kesti hyvin kolmanneksi.

- Toive oli, että pysyisimme Jukan hevosen (Lars de Veluwe) etupuolella, ja siinä onnistuttiin. Kiikku’s Nea oli tosi hyvä ja varaa jäi, Hannu Torvinen kertoi.

Kolmas Kuuma Cupin karsinta oli totista kilvanajoa. Santtu Raitalan ajama Mickey Match piti sisäradalta johtopaikan. Pekka Korven Arctic Crown juoksi rinnalla, ja vauhdilla mentiin. Kaksikko taisteli tiukasti maaliin saakka. Mickey Match piti ykköseksi. Jontte Junior nousi kolmanneksi.

- Hieno matsi, kun kaksi hevosta taisteli, alussa, matkalla ja lopussa. Kamppailu oli tasaista koko viimeisen puolikkaan. Mickey on mennyt kolmessa viimeisessä startissa hienosti eteenpäin, Santtu Raitala sanoi.

Keskiviikkoilta alkoi Pekka Korven 4-vuotiaan Dollar Combon näytöksellä. SJ’s Caviarin poika juoksi johtopaikalla ja jätti muut lopussa kymmenien metrien päähän. Dollar Combon ensimmäinen ykkönen tuli toisessa startissa ajalla 18,0a/2120m.

Jukka Kauppisen Dalton Buugi jahtasi kolmatta peräkkäistä voittoa Haastajadivisioonassa, ja sen se myös nappasi. Hilding piti kiinni johtopaikasta. Dalton Buugi lähti kiriin kolmannesta ulkoa ja viiletti varmasti voittoon ajalla 29,8a/2620m. Rehulan Huvi ja Villijäbä kirivät takaa sisäpareista seuraaviksi.

Kuuma Cupin finaali 3.4. - ratajärjestys

1 Jeppas Winston
2 Kiikku's Nea
3 Mickey Match
4 Arctic Crown
5 Jontte Junior
6 Muska
7 Blue Ocean
8 Macce
9 Nemea Iceman
10 Jenny Flex
11 Lars De Veluwe

12 Bold Lane