Broolyn, Arctic Dash ja Centodieci voittivat Kuuma Cupin karsinnat, Teivaisella 2000 voittoa Vermossa


Vermon kesäilta tarjosi hienoa urheilua. Kuuma Cupin karsintavoittajat, Derby-sarjan ykkönen Lady Cash ja Atupem voittivat Toto65-kohteet. Myös Antti Teivainen oli juhlittu sankari. Hän on ajanut 2000 voittoa Vermossa.

Elina Mustaniemen valmentama Broolyn ravasi johtavan rinnalla ensimmäisessä Kuuma Cupin karsinnassa. Antti Teivaisen ajama tamma oli vahva, se punnersi ykköseksi ajalla 15,0a/2120. Gryffindor kiri kakkoseksi ja Pin High kolmanneksi. Teivaisen ykkössija oli 2000. Vermossa.

-Minulle tuli tieto reilu kuukausi sitten, että merkkipaalu lähestyy. 2000. voitosta puuttui silloin muutamia ykkösiä. Vermo on kotirata ja Suomen päärata, ja tuntuu todella hyvältä ajaa täällä voittoja. Täällä kilpailevat aina parhaat hevoset, ja kisa on kovaa. Finlandia-Ajon voitto Otto-Manilla on ehkä se kovin juttu, se oli ensimmäinen Suomessa syntynyt voittaja. Broolynin voitto oli pieni yllätys. Se tuntui vahvalta johtavan rinnalla, Teivainen sanoi.

Pekka Korven Arctic Dash voitti toisen karsinnan. Se paineli johtopaikalle, sai vetää rauhalista vauhtia ja voitti varmasti ajalla 15,5a/2120. Xrai C.D. veti toisen radan jonoa ja oli kakkonen. The First Boy kiri kolmanneksi ja finaaliin.

-Sain ajaa rauhassa ensimmäisen kierroksen. Pieni yllätys oli, ettei prässiä tullut. Hyvillä mielin lähdemme kohti finaalia, Korpi kertoi.

Pekka Korpi oli lähellä voittoa myös kolmannessa karsinnassa. Dollar Combo eteni maalisuoralla jo selvään johtoon, mutta laukka toi hylkäyksen. Keulassa ravannut Centodieci tuli kakkosena maaliin ja nousi voittajaksi. Hannu Torvinen ajoi Christa Packalénin valmentamaa ruunaa. Daisy Nimbus ja BWT Hangover tulivat sisäratajuoksujen jälkeen seuraaviksi ja menivät finaaliin.

-Pekka sai meistä otteen maalisuoralla, ja hyvä kakkossija oli tulossa. Mutta kaverin epäonni kääntyi meille hyväksi. Centodieci teki hyvän juoksun, täydet pisteet sille, Hannu Torvinen totesi.

Reima Kuislan Quidditch Håleryd voitti Kuopiossa ajetun Kuuma Cupin karsinnan sunnuntaina. Henri Bollström ajoi voittotuloksen 14,9a/2100. Inviato ja Gatlin Zet veivät seuraavat sijat.

Derby-sarja ajettiin 2620 metrin Derbymatkalla ja 65-pelin neloskohteena. Tapio Perttunen käänsi Lady Cashin toisesta ulkoa kiriin, ja tamma paineli keulaan viimeisessä kaarteessa. Lady Cash viiletti ykköseksi ajalla 15,0a/2620. Grande No Less kiri kakkoseksi ja Cool Flame kolmanneksi.

-Tässä hevosessa on paljon hyvää. Lady Cash on kehittynyt paljon viime vuodesta. Nyt tähdätään 4-vuotiaiden tammojen ikäluokkalähtöihin ja tänään Derbymatkakin sujui, Perttunen sanoi.

Atupem loisti Kultajousi-Isokengässä, joka oli 65-pelin vitoskohde. Santtu Raitala piti sisäradalta johtopaikan. Antero Tupamäen 11-vuotias ori hyvästeli muut maalisuoralla ja porhalsi ylivoimaiseen voittoon ajalla 13,0a/2120. Mandela Zon tsemppasi johtavan rinnalta kakkoseksi.

-Atupemistä ei huomaa, että se on 11-vuotias. Se tuntuu nuoralta hevoselta. Se oli tänään jo paljon parempi, mitä avausstartissa. Hyvillä mielin lähdetään kohti Suur-Hollola-ajoa, Raitala kertoi.

Toto65-pelin päätöskohde oli Dame Lanen näytös. Jukka Torvinen ajoi Nina Pettersson-Perklénin valmentaman tamman sisäradalta johtopaikalle. Vauhti oli reipasta, mutta Dame Lane vain paransi menoa. Se voitti ylivoimaisesti ajalla 12,2a/1620. One Night Only nousi kakkoseksi.

-Dame Lane oli tosi innokas jo auton takana. Lopulta voitto tuli helposti, vaikka jouduimme ajamaan ensimmäiset 300 metriä tosi kovaa. Dame Lane on ollut lähellä voittoa jo aikaisemiin, ja se todella ansaitsi sen, Jukka Torvinen sanoi.