Callela Nelson Derby-revanssin paras, Wertti 5-vuotislähdön ykkönen

Hannu Nivolan kasvattama ja Heikki Korhosen omistama Callela Nelson oli vakuuttava voittaja Derby-revanssissa. Eija Truphosen kasvattama ja Jalohepo Oy:n omistama Wertti jatkoi Derbyvoittajan ottein kylmäveristen 5-vuotislähdössä.

Callela Nelson lähti ykkösradalta. Hannu Torvisella ei ollut ongelmia pitää johtopaikkaa. Kierros mentiin vain 15,2-kyytiä, mutta sen jälkeen vauhti kiihtyi. Callela Nelson paineli helponnäköisesti lopussa muilta karkuun ja voitti ajalla 13,2a/2120m. Laxvikens Amiral kiri kakkoseksi ja Patriot Ale kolmanneksi.

- Derbyyn lähdettiin hyvillä mielin, mutta sieltä ei saatu mitä haluttiin. Nelsonilla ei ollut silloin paras päivänsä. Tänään se oli hyväntuntuinen jo lämmityksessä. Nelson lähti hyvin, ja lopussa oli varaa iskeä. Vaikka tallikaveri juoksi rinnalla, niin mistään taktiikasta ei oltu puhuttu, Hannu Torvinen sanoi.

Kylmäveristen 5-vuotislähtö ajettiin ennen 65-kohteita. Jani Ruotsalainen ajoi Wertin keulaan 1400 metriä ennen maalia. Rekilammen Sauli ravasi rinnalla. Derbyvoittaja Wertti hallitsi ja paineli ykköseksi ajalla 26,0/2160m. Ksar kiri kakkoseksi ja Rekilammen Sauli oli kolmas.

- Wertti oli oikein hyvä, se on tosi kiva hevonen ajaa. Kun saimme johtopaikan, hevonen vähän laiskotteli. Mutta se on vain hyvän hevosen merkki, Ruotsalainen sanoi.

Toto65-kierros alkoi Reality Hillin vakuuttavalla voitolla. Antti Teivainen taituroi Tino Ärlingin valmennettavan voltin ykkösradalta ravilla liikkeelle ja keulaan. Maalisuoralla Reality Hill jätti muut kauaksi taakseen ja voitti ajalla 15,2/2120m. Self Taught Beauty seurasi pirteästi kakkoseksi.

Hannu Korven Emma E oli suosikki 65-kakkosessa. Se meni keulaan päätöspuolikkaan alkupuolella, mutta laukkasi. Olli Koivusen ajama Not Bad kiri vahvasti ykköseksi. Harri Koivusen valmentama 4-vuotias tamma voitti helposti ajalla 15,9a/2120m.

Kylmäveristen pronssidivisioonassa Rantaniemelän Savu kiirehti keulaan. Jouko Tarvainen sai Disainin hyvin liikkeelle takarivistä, ja valjakko ravasi toisessa parissa ulkona. Disain kiri ykköseksi ajalla 24,3a/1620m. Villieläin tuli rinnalle ja tarjosi hyvän vastuksen ja oli mainio kakkonen. Hurman Viesker nousi alkulaukan jälkeen kolmanneksi.

Toto65-nelosessa saatiin yllätysvoittaja, kun Jorma Ruokosen Sergio Leone ravasi vuoden toisen ykkösensä. Tuomas Korvenojan Rock Vice pinkaisi johtopaikalle. Kari Venäläinen ankkuroi Sergio Leonen keulahevosen taakse. Maalisuoralla Sergio Leono kiri terävästi ykköseksi ajalla 14,0a/2120m. Rock Vice oli kakkonen.

- Voitto ei yllättänyt, kun saimme näin hyvän juoksun. Sergio Leone aina vaan nousee voittajaksi. Jorma Ruokonen on hieno valmentaja, ja tässä on tulos, Venäläinen totesi.

Toto65-kierros päättyi suursuosikki Free Uniquen varmaan voittoon. Antti Teivainen ajoi Tapio Lehtorannan ruunan johtopaikalle. Free Unique hallitsi ja meni ykköseksi ajalla 14,1a/2120. Voitto oli kolmas peräkkäinen. Tallinnan Derby-kakkonen Julie Sensation kiri toiseksi. Antti Teivainen oli 65-voittaja avaus- ja päätöskohteessa.