Circe kiri hurjaa vauhtia Kuuma Cupin voittoon

Tapio Perttusen ajama ja valmentama Circe eteni yllätysvoittoon Kuuma Cupin finaalissa. Robert Lindgrenin omistaman Circen voitto tiesi sitä, ettei yhtään kuusi oikein tulosta löytynyt Toto65-pelissä.

Proven Immigrant piti sisäradalta johtopaikan. Charonne meni keulahevosen taakse. Emma E eteni johtavan rinnalle. Bigwig Swamp lähti kiriin, ja pitkään näytti, että Proven Immigrant/Henna Halme ja Bigwig Swamp/Oona Halme taistelevat voitosta. Tapio Perttunen käänsi Circen takaa kiriin, ja valjakko kiisi kovaa vauhtia 8000 euron voittoon ajalla 15,6a/2120m. Bigwig Swamp pinnisti kakkoseksi ja Luxus Match nousi kolmanneksi.

- En uskonut voittoon, kun edessä oli niin paljon hevosia. Kun loppukaarteessa kärkihevoset alkoivat vähän hiljentää, niin toiveet nousivat. Ajoimme tarkoituksella vielä välistartin Tampereella, jossa hevonen jäi pussiin. Se oli Tampereella oikein hyvän tuntuinen, Perttunen sanoi.

Toto65-jackpotkierros alkoi Mikko Haaviston valmentaman Explosive Secretin näytöksellä. Olli Koivunen oli saanut selkeät ohjeet valmentajalta, että keulapaikalla ajetaan. Koivunen teki työtä käskettyä. Explosive Secret oli keulasta omaa luokkaansa ja voitti ajalla 14,7/2120m. Suosikki Kaiser Wibb seurasi kakkoseksi.

- En yllättynyt lähtönopeudesta, mutta yllätyin hienosta kokonaisvaltaisesta suorituksesta. Sain selkeät ohjeet, eka kierros 1.15-kyytiä ja toinen sitten vähän nopeammin, Olli Koivunen totesi.

Toisessa 65-kohteessa saatiin jättiyllätys. Henna Halmeen ajama Venomi viiletti keulaan ja meni menojaan. Leif Valentinin valmentama ruuna voitti ylivoimaisesti ajalla 30,6/2140m. Kalle Rovanperän osaomistama Vapiskaa oli varma kakkonen.

- Venomi on oikein juoksijantuntuinen. Onneksi ensimmäinen lähtö otettiin takaisin. Toisessa pääsimme ravilla matkaan. Ohjat olivat hyvät vielä maalisuoralla, Henna Halme sanoi.

- Teemu Okkolin kävi ajamassa Venomia ja antoi ohjeita. Tänään hevonen juoksi ilman takakenkiä, Leif Valentin selvitti.

Toto65-pelin kolmoskohteessa mentiin kovaa. Tim Jerry ja Werner Ors vetivät avauspuolikkaan 08,8 ja kierroksen 10,4. Riku Salminen ja Global Venture seurasivat johtavan takana. Maalisuoralla tuli tilaa, ja Global Venture pinkaisi helppoon voittoon ajalla 12,4a/1620m. Borin T.N. kiri kakkoseksi, ja Tim Jerry kesti hyvin kolmanneksi.

Kari Lehtosen valmennustalli juhli Toto65-nelosessa, tuloksena kaksoisvoitto. Niko Jokela ajoi Rallan Ruhtinaan keulaan. Esa Holopainen kierrätti tallikaveri Hallan Pojan kierroksen jälkeen johtohevosen rinnalle. Rallan Ruhtinas hallitsi ja voitti varmasti ajalla 27,1a/2120m. Hallan Poika tsemppasi hyvin ja oli kakkonen. Tuurin Tuli seurasi johtavan takaa kolmanneksi.

Kylmäveristen hopeadivisioonassa saatiin Mika Mäkelän talliin kaksoisvoitto. Mäkelän Viisori kiirehti keulaan, Core tuli rinnalle. Viisorin tallikaveri Elan juoksi Coren takana. Kierros mentiin 23,9. Antti Teivainen käänsi Elanin kiriin maalisuoran alussa. Elan eteni ykköseksi, Ari Moilasen ajama Viisori piti hyvin kakkoseksi ja Esa Holopaisen Core kesti kolmanneksi. Voittotulos oli 23,0a/1620m.

Ilta alkoi Gimman ylivoimaisella voitolla. Harri Koivunen ajoi Minna Hakalan tamman takamatkalta keulaan jo avauspuolikkaan täyttyessä. Gimma irtosi helposti muista ja voitti ajalla 28,3/2660m. Tuliveera kiri kakkoseksi.

Lady-liigan osalähtö ajettiin kakkoslähtönä. Emma Väre tarjosi takarivistä lähteneelle Scorpion Comerylle hyvän juoksun kolmannessa ulkona. Kiri alkoi viimeiseltä takasuoralta. Scorpion Comery joutui kiertämään loppukaarteen neljättä rataa, se ei haitannut, vaan ruuna meni voittoon ajalla 17,1a/2120m. Mr Grappa oli johtavan rinnalta hyvä kakkonen.

Vermon suurkimpan Team Vermon No Limit Giant kilpaili kolmoslähdössä. Se lähti hyvin, mutta laukkasi johtohevosen rinnalta ensimmäisessä kaarteessa. Aurelia’s Pearl KS juoksi keulapaikalla ja näytti pitkään voittajalta. Olli Koivunen sai Fortniten hurjaan lentoon maalisuoralla, ja 3-vuotias Le Monteilin tytär pinkoi ykköseksi niukasti ohi Aurelia Pearls KS:n.

Keskiviikkoilta päättyi Victorious Kempin vakuuttavaan voittoon. Santtu Raitala ajoi Markku Niemisen valmennettavan keulaan. 3-vuotias Orlando Vicin poika jätti muut maalisuoralla ja paineli ykköseksi.