Cocktail S, Jeppas Winston, Not Bad ja Börjesin voittivat Kuuma Cupin karsinnat

Juha Utala ohjasti Vermon ensimmäisen Kuuma Cup -karsinnan voittoon Cocktail S:n (kuva: Pekka Salonen).

Keskiviikkona ajettiin kolme Kuuma Cupin karsintaa. Cocktail S, Jeppas Winston ja Not Bad olivat voittajat. Börjesin oli ykkönen Oulun karsinnassa maanantaina.

Ensimmäinen Kuuma Cupin karsinta Vermossa ajettiin ennen 65-kohteita. Juha Utala tarjosi Cocktail S:lle tarkan juoksun toisessa ulkona. Juha-Pekka Wilkmanin valmentama tamma kiri napakasti ykköseksi ajalla 16,5a/2120m. Jaromir Web sai johtavan takaa kiritilaa ja eteni kakkoseksi. Skype kiri kolmanneksi ja sai finaalipaikan.

- Otettiin alku varmanpäälle, kun Cocktail on vielä kokematon. Viimeksi tuli hyppyjä, tänään ajettiin tarkasti. Hienosti tamma tuli loppuun asti. Omistajat tykkäävät, kun Ruotsissa syntynyt pääsee juoksemaan finaalissa vähän isommasta palkinnosta, Utala sanoi.

Veli-Matti Allenin Jeppas Winston voitti toisen Kuuma Cupin karsinnan, joka oli ensimmäinen 65-lähtö. Suosikki Maxi di Quattro porhalsi johtoon. Harri Koivunen tarkkaili Jeppas Winstonilla kolmannessa ulkona. Jeppas Winston kiisi maalisuoralla terävästi ykköseksi ja voitti ajalla 15,5a/2120m. Empere’s Black kiri kakkoseksi ja kotiradan BWT Ghoast kolmanneksi.

- Vellu (Veli-Matti Allen) antaa hevosille aikaa, ja Winston on juoksijahevonen. Vellun olen tuntunut jo pikkupojasta, hän kengittää työkseen, Harri Koivunen iloitsi.

Olli Koivusen ajama Not Bad oli vahvin Vermon kolmannessa Kuuma Cupin karsinnassa. Harri Koivusen valmentama SJ’s Caviarin tytär lähti kiriin viimeiselle kierrokselle lähdettäessä. Not Bad jyräsi väkevästi ja voitti ajalla 15,7a/2120m. Paper In Fire seurasi kirissä voittajaa ja oli kakkonen maalissa. Indiana Miss Lucky nousi kolmanneksi ja meni finaaliin.

- Not Bad on vähän hankala lähtötilanteessa toisten takana ja jää taakse, kuten tänäänkin. Kiri piti aloittaa aikaisin, ja tamma teki hienon juoksun, Olli Koivunen kertoi.

Ensimmäinen Kuuma Cup -karsinta ajettiin Oulussa maanantaina. Arto Komulaisen ajama Börjesin viiletti johtopaikalta ykköseksi. Börjesin toi Sanni Komulaiselle ensimmäisen voiton valmentajana. Maarit Ollikaisen Gatlin Zet aloitti Suomen uransa hienosti ja kiri kakkoseksi. Antti Ala-Rantalan Jutabo Rose nousi kolmanneksi ja hankki myös finaalipaikan.

Jakob K.Boko ja Magazine Match kävivät hienon kamppailun 65-pelin kolmoskohteessa. Santtu Raitalan ajama Magazine Match pinkaisi keulaan kierroksen juoksun jälkeen ohi Jakob K.Bokon. Jari Kinnunen käänsi Jakob K.Bokon kiriin maalisuoran alussa, ja valjakko puristi ykköseksi. Magazine Match oli hyvä kakkonen. Kärkikaksikko teki hienot juoksut.

Francis Goodland lähti suursuosikkina 65-pelin neloskohteeseen. Quite Easyn poika starttasi varmasti ravia voltin vitosradalta. Hannu Torvinen ajoi Paula Kansosen valmentaman ruunan keulaan ensimmäisellä takasuoralla. Francis Goodland oli vakuuttava ja paineli neljänteen voittoon ja jatkaa ilman tappioita. Brooklyn pinkaisi sisäradalta kakkoseksi. New Grove Xtacy nousi takasuoran laukan jälkeen vahvasti kolmanneksi.

Tapio Mäki-Tulokkaan tallin Ranch Whodidwhat oli vahvin Derby-sarjassa. Rivercapes Royal ja William Way pitivät kärkiparina reipasta vauhtia. Hannu Torvisen ajama Ranch Whodidwhat kiri kovaa ja paineli ykköseksi ajalla 13,8a/2120m. Patriot Ale joutui alussa pakittelemaan taakse. Se kiri myös vahvasti ja oli kakkonen.

- Nyt Ranch Whodidwhat toi voiton myös minun ajamani. Minulla oli hyvät fiilikset, kun kärki veti kovaa. Voitto tuli helposti, Hannu Torvinen kertoi.

Toto65-pelin päätöskohteessa Santtu Raitalan ohjastama Aamun Kimallus piti kärkipaikkaa. Harri Koivusen ajama Gimma lähti kiriin viidennestä ulkoa kierros jäljellä. Aamun Kimallus ja Gimma tulivat rinnakkain maaliin. Gimma julistettiin voittajaksi. Harri Koivusella oli loistava ilta. Hän ajoi kaksi voittoa 65-kohteissa. Not Bad toi vielä voiton Koivusen valmennustalliin.

Keskiviikkoilta alkoi kylmäveristen tasoitusajolla. Olli Koivunen karautti Greis Josefinin takamatkalta oitis keulaan. Markku Pasasen valmentama Larsin tytär hallitsi ja voitti ajalla 31,3/2160m. Suosikki Torpeedo eteni pisimmältä takamatkalta tuntumaan ja oli kakkonen.

Karoliina Kovasen Ehättävä palasi kahden laukkastartin jälkeen voittajaksi Kohti Divisioonia -lähdössä. Tapio Perttusen ajama Ehättävä laukkasi kiihdytyssuoralla, mutta löysi ravivaihteen. Perttunen joutui kääntämään kiriin ulkoradoille loppukaarteessa. Ehättävä tuli kovaa ja ehti voittoon ajalla 30,8a/2120m. Koivikon Jerry tarjosi hyvän vastuksen ja oli kakkonen.

Kuuma Cupin finaali 1.11. - ratajärjestys

1 Cocktail S
2 Jeppas Winston
3 Börjesin
4 Gatlin Zet
5 Empere’s Black
6 Paper In Fire
7 Indiana Miss Lucky
8 Jutabo Rose
9 Not Bad
10 Jaromir Web
11 BWT Ghost
12 Skype