Derbyn sankari Crepe Match aloitti uuden kauden komealla voitolla

Harri Koivusen valmentama Crepe Match voitti Viisivuotispokaalin Olli Koivusen ajamana hienolla tuloksella 12,5a/2120m.

Amazing Player piti sisäradalta johtopaikan, Jarmo Saarela sai ajaa avauskierroksen maltillista 15,8-vauhtia. Olli Koivunen käänsi Crepe Matchin kiriin toisesta ulkoa. Crepe Match tavoitti Amazing Playerin vähän ennen maalia ja painui ykköseksi. Amazing Player oli hyvä kakkonen. Päätöskierros tultiin 10-vauhtia.

- Crepe Match teki uskomattoman suorituksen heti tauolta. Hevonen on saanut paljon kilometrejä, mutta kovaa ei ole ajettu. Itseänikin jännitti oikein tosi paljon ennen lähtöä, miten Crepe Matchin juoksu sujuu. Tässä lähdössä oli Suomen parhaat hevoset, muutama lisää, niin lähtö olisi voinut olla Suur-Hollolan finaali, Olli Koivunen sanoi.

Kivikylän Komeetta -karsinta oli 65-kakkonen. Suvi Vaittinen ajoi Maccen johtopaikalle. Emil Havulehdon ohjastama Captain Kronos juoksi keulahevosen rinnalla. Pekka Korven valmentama Captain Kronos runnoi maalisuoralla voittoon ajalla 15,1a/2120m. Macce oli kakkonen.

- Captain Kronos teki sitkeän suorituksen, iso plussa hevoselle. En huolestunut, vaikka jäimme johtavan rinnalle. Pekka antoi ohjeeksi: aja rohkeasti, mutta ei yltiöpäisesti, Emil Havulehto totesi.

Pekka Korven Arctic Dash oli ylivoimainen 65-kolmosessa. Korpi karautti kärkeen ensimmäisellä takasuoralla. Arctic Dash jätti muut jo loppukaarteessa. Uran avausvoitto tuli ajalla 15,1/2120m. Gitano kiri takamatkalta kakkoseksi.

- Arctic Dashilla on ollut lihasongelmia, mutta nyt hevonen on parempi, kun ilmat ovat lämmenneet, Pekka Korpi selvitti.

Toto65-nelonen oli hienotasoinen kylmäveristen ryhmä. Esa Holopainen käänsi Coren kiriin kolmannesta ulkoa. Seppo Suurosen valmennettava eteni vahvasti ja eteni ykköseksi ajalla 23,8a/2120m. Suvionni tuli myös vahvasti ja otti kakkossijan.

- Core teki hyvän esityksen. Se tuntui viimeisessä kaarteessa oikein hyvältä. Kun ajoin keulaan, niin Core ei halunnut jättää muita, mutta onneksi se alkoi vastata uudelleen Suvionnille, Esa Holopainen kertoi.

Avoimen luokan tammat miehittivät kärkisijat 65-vitosessa. Reino Palomäen valmentama An-Dorra juoksi kolmannen kilpailunsa varsaloman jälkeen. Se kiri terävällä spurtilla voittoon Ville Tonttilan ajamana ajalla 11,2a/1620m. EL Indeed juoksi johtavan rinnalla ja tarjosi tiukan vastuksen.

- An-Dorra on tosi hienontuntuinen hevonen ajaa. Hoitaja Robert Lindgren on treenannut tamman hienoon kuntoon. Tamma tuli maalin kohdalla kovinta vauhtia ja olisi jatkanut samaa menoa vielä jonkin matkaa, Ville Tonttila sanoi.

Toto65-pelin päätöskohteessa Madagascar ampaisi kovalla vauhdilla keulaan ohi William Wayn, joka laukkasi ensimmäisessä kaarteessa. Santtu Raitalan ajama Madagascar ei antanut muille mahdollisuuksia. Se porhalsi helppoon voittoon. Anne Kankaan valmennettavan uusi ennätys kirjoitetaan 12,0a/1620m. Too Fit For You seurasi johtavan takana kakkoseksi.

Hevosurheilun 100-vuotisjuhlaravit alkoivat Monté Prix Etoile -karsinnalla. Martta Smura ohjasti Joyful Swampin kärkeen viimeisellä takasuoralla. Ilona Mäkisen valmentama ruuna paineli varmaan voittoon uransa ensimmäisessä montélähdössä ajalla 17,7/2160m. Elysee Arioso ja Like Jerry Cotton nousivat alkumatkan laukkojen jälkeen terhakkaasti toiseksi ja kolmanneksi.

Kakkoslähtö oli vauhdikas kylmäveristen ryhmäajo. Avauspuolikas mentiin 19,3. Sen jälkeen Luosalan Taisto meni keulaan. Viulan Voitto haki johtopaikan kierroksen juoksun jälkeen ja piti Petri Mäkisen ajamana helppoon voittoon ajalla 24,8a/2120m. Ykkönen oli viides peräkkäinen. Bramee pinnisti kakkoseksi ohi Luosalan Taiston.

Hanna Lepistön valmentama Mara Frodo hurjasteli kovan tuloksen 16,0/2120m illan kolmannessa lähdössä. Se pinkaisi johtohevosen takaa voittoon Antti Teivaisen ajamana. Husar Ima varmasti johtopaikalta paaluhevosen kaksoisvoiton.