Eelis Murtola ja Ken’s Callahan voittivat Hevari Junioritähti -finaalin

Eelis Murtola sai juhlia Hevari Junioritähti -finaalin voittoa Derby-perjantaina. Hän ajoi Harri Koivusen valmentaman Ken’s Callahanin ykköseksi.

Ennen finaalia ajettiin kaksi karsintalähtöä. Milla Markkasen ajama Linden’s Kickup oli ykkönen Hevari Junioritähti -kisan ensimmäisessä karsinnassa. Marinka Salmisen valmentama tamma pinkaisi johtopaikalle ja veti selvässä johdossa maaliin saakka. Voitto tuli ajalla 16,1a/2120m. Eelis Murtolan ajama Eko Odessa otti johtavan takaa kakkossijan. Sara Hautamäen Miracle Of Love kiri kolmanneksi.

- Linden’s Kickup vei kyllä reippaasti, mutta se rauhoittui toisella puolikkaalla. Se oli oikein hyvä ajaa, Milla Markkanen kertoi.

Emil Havulehden ajama Lake’s Elmer voitti toisen Junioritähti-karsinnan ja teki hurjan suorituksen. Se sai keulassa prässiä, mutta kesti kaiken ja paineli ykköseksi ajalla 14,0a/2120. Joni-Petteri Irri on voittajan valmentaja. Sara Hautamäen ajama Winner’s Lane kiri kakkoseksi. Eelis Murtolan Hades tsemppasi kolmanneksi.

- Ajattelin matkalla niin, että keulasta ajetaan, vaikka prässiä tuli. Lake’s Elmer oli todella hyvä tänään, Emil Havulehti kiitteli.

Eniten pisteitä keränneet ohjastajat saivat valita hevosen ensin Hevari Junioritähti -finaaliin. Emil Havulehto oli pisteissä ykkönen, hän valitsi Sahara Cherien. Sara Hautamäki oli kakkonen, hän otti Richard Halmin. Eelis Murtola oli kolmas, hän valitsi Ken’s Callahanin.

Finaalissa Elina Leinosen Obama Zon oli ensimmäinen keulahevonen, sitten kärkeen pyyhälsi Siiri Mäkisen Scorpion Comery. Ensimmäisellä takasuoralla Emil Havulehto ajoi Sahara Cherien keulaan. Eelis Murtola tarkkaili tilannetta toisessa ulkona. Ken’s Callahan kiri vahvasti maalisuoralla ja nousi ykköseksi ajalla 14,7a/2120. Sahara Cherie oli hyvä kakkonen. Scorpion Comery pinnisti kolmanneksi.

- Ennen lähtöä mietin, etten ole koskaan voittanut Vermossa, nyt tuli sekin tehtyä. Sain Olli Koivuselta hyvät ohjeet, ja selkäjuoksu on se, josta Ken’s Callahan pitää. Pääsimme hyvin liikkeelle, ja saimme hyvän paikan. Vauhti oli kärjessä sopivan reipasta. Viimeisessä kaarteessa tuli pikkuhaparointi, mutta kun avasin korvat, niin hyvä kiri irtosi, Eelis Murtola kertoi.

Monté-Derbyssä, Toto5-1, kilpailivat 4-5-vuotiaat lämminveriset. Suosikki Xenon Leader juoksi johtopaikalle, mutta se laukkasi. Mister Provident oli seuraava keulahevonen. Jenni Kaijan Katapult Avenger lähti sisäratajuoksun jälkeen kovaan kiriin ja singahti keulaan päätöspuolikkaan alkaessa. Joni-Petteri Irrin valmentama Bird Parkerin 4-vuotias poika eteni ylivoimaiseen voittoon ajalla 14,2a/2120. Mister Provident laukkasi, ja Milla Markkasen ohjastama Ready Boss nousi kakkoseksi.

- Lähdin matkaan niin, ettei oteta paineita ja yritetään vain pysyä porukan mukana. En uskonut, että Katapult Avenger edes pääsee noin kovaa. Otin loppumatkalla sellaisen taktiikan, että kun päästään keulaan, niin pidetään vain hyvä rytmi päällä, Jenni Kaija kertoi.

Joni-Petteri Irrin tallin komea ilta jatkui Toto5-kakkosessa. Kerry’s Power kiri Tommi Kylliäisen ajama neljännestä ulkoa voittoon ajalla 14,2a/2120m. Zingaling nousi kakkoseksi.

Hannu Torvisen päättäväinen taktiikka toi voiton kylmäveristen ryhmäajossa. Hän ajoi Pikku Moskiiton johtoon ja piti paikasta kiinni, vaikka prässääjiä kävi rinnalla. Marianne Vuorisen omistama ja valmentama tamma tsemppasi voittoon ajalla 27,2a/2120. Hetku lähti kiriin toisesta ulkoa ja oli kakkonen.

Mika Taittosen valmentama ja ajama Inevitable kiri neljännestä ulkoa vakuuttavasti voittoon enintään 3000 euroa voittaneiden ryhmässä, joka oli Toto5-nelonen. Inevitable on tehnyt Taittosen valmennuksesta kaksi starttia, kakkosen jälkeen tuli voitto. Golda Xena otti johtopaikan kovan avauspuolikkaan jälkeen ja oli hyvä kakkonen.

Jeroen van Craenin valmentama Truly Easy oli vakuuttava voittaja Toto5-vitosessa. Antti Teivainen ajoi Quite Easyn pojan keulaan. Truly Easy tuli päätöskierroksen 11-vauhtia ja voitti varmasti ajalla 13,3a/2120m. Double Strike täydensi Joni-Petteri Irrin hienoa iltaa ja otti johtavan rinnalta kakkosen.

- Truly Easy oli jo viimeksi tosi hyvä. Se on nyt tehnyt kaksi kovaa juoksua. Se lähti, kuten kuski halusi. Matkalla tarkkailin tilannetta. Lopussa se vastaan hyvin, kun vedetään korvapallot ja silmälaput, Teivainen sanoi.

Vermon perjantai-ilta alkoi aloittelevien lähdöllä. Olli Koivusen ajama Birchwood Bay meni kärkipaikalta voittoon ajalla 17,4/2120. Igorone nousi takamatkalta kakkoseksi.

Antti Tupamäki matkasi yhden hevosen kanssa Vermoon, reissu ei ollut turha. 4-vuotias Ypäjä Salama hallitsi aloittelevien suomenhevosten lähtöä ja voitti johtopaikalta ajalla 36,1/2120. Ypäjä Salama on voittanut uransa molemmat kaksi starttia.

Jyrki Korhosen Hetvin Kingi kiri sisäratajuoksun jälkeen voittoon kylmäveristen volttilähdössä. Köppisen pojan uusi ennätys kirjoitetaan lukemin 28,7/2140m.