Gareth Boko Kultadivisioonan vakuuttava voittaja

Kultadivisioona oli Vermon perjantain 75-pelin avauskohde. Risto Kuusiston valmentama Gareth Boko porhalsi voittoon Esa Holopaisen ajamana. Holopainen voitti kolme lähtöä, ja hänen kokonaisvoittomääränsä Vermossa on nyt 999.

Payet oli lähtökiihdytyksen nopein. Ilkka Korpi ajoi Corazon Combon kärkeen lähtökiihdytyksen jälkeen. Gareth Boko ja Esa Holopainen seurasivat toisessa parissa ulkona. Holopainen käänsi kiriin viimeisellä takasuoralla. Gareth Boko kiisi kärkeen ja meni ylivoimaiseen voittoon ajalla 13,1a/2620. Quite A Lover kiri selvästi kakkoseksi. Corazon Combo tuli maaliin kolmantena.

- Näin Gareth Bokon Mikkelin juoksun, ja hevonen on tehnyt nousujohteisia startteja. Olisin voinut ajaa tänään myös johtavan rinnalle. Kun käänsi kiriin, niin tiesin, että istun voittajan rattailla”, Holopainen sanoi.

Karanor Teräsmiesliiga oli 75-pelin kakkoskohde. Henna Halme ajoi Kaiser Wibbin keulaan avauspuolikkaan jälkeen. Stardust Comery kiersi puolimatkassa rinnalle. Antti Teivainen pakitteli Xet Diablon alkumatkalla taakse. Mika Katteluksen Xet Diablo kiri vahvasti ja purjehti voittoon ajalla 13,7a/2620. Vincent C.D. kiri hyvin kakkoseksi. Blackbeard sai myöhään kiritilaa, mutta ennätti kolmanneksi.

- Voittoa on jo vähän odoteltu. Matka oli tänne pitkä, 370 kilometriä, mutta pärjäämään lähdettiin. Xet Diablo on kuumansorttinen, mutta on tasaantunut nyt vähän starttien myötä. Niko Jokelalle kuuluu iso kiitos hevosen menestyksestä, valmentaja Mika Kattelus kertoi.

Harri Koivusen valmentama Edward Snipes loisti Vermon Toto75-kohteiden päätöskisassa. Mindsweeper piti kärkipaikkaa. Olli Koivunen lähti kiriin viimeisellä takasuoralla toisesta ulkoa, ja Edward Snipes leiskautti kärkeen jo päätöskaarteen lopussa. Edward Snipes voitti ylivoimaisesti. Mindsweeper seurasi hyvin kakkoseksi ja Captain Kronos kolmanneksi. Ykkönen oli Edward Snipesille neljäs peräkkäinen.

- Edward Snipes on tehnyt nousujohteista työtä. Viimeksi Maarianhaminassa se oli jo huippuhyvä. Kun käänsin sen tänään kiriin, niin alkoi tapahtua. Varaa jäi, vaikka vauhti oli 10-lukemissa. Omistaja Kari Lähdekorvelta tulee aina tarkat ajo-ohjeet, Olli Koivunen sanoi.

Toto75-pelin neljä viimeistä kohdetta ajettiin Vieremällä.

Perjantai-ilta alkoi Prix de Teivo-Montékarsinnalla. Maija Forsin ohjastama Gambler Hoss oli selityksittä paras. Se juoksi johtaneen Obama Zonin rinnalle ja painui keulaan päätöspuolikkaan alkaessa. Katja Kumpulaisen valmentama Gambler Hoss paineli ykköseksi ajalla 15,2a/2120. Langen’s Motörhead kiri kakkoseksi ja Zetaime kolmanneksi.

Kakkoslähdössä saatiin yllätysvoittaja, kun Jukka Heiskalan Windlucky otti uransa avausykkösen 23. kilpailussa. Windlucky oli alussa nopein. Heiskala luopui vetotöistä, kun suosikki Ranch Yoko ajoi eteenpäin. Maalisuoralla Windlucky pinkaisi voittoon ajalla 16,6a/2120. Ranch Yoko piti kakkoseksi.

Kylmäveristen Haastajadivisioona oli illan kolmas lähtö. Hilding oli ensimmäinen keulahevonen. Avauspuolikkaan kohdalla Laurilan Jokeri kiirehti johtoon. Antti Teivaisen ajama ja Jussi Suomisen valmentama Laurilan Jokeri piti varmasti paikkansa loppuun saakka. Ypäjä Pormestari haparoi loppukaarteessa, mutta pinnisti kakkoseksi ohi Hildingin.

Tammalähtö aloitti Toto4-pelin. Dame Lane veti vauhdilla, avauskierros mentiin 12,9-kyytiä. Esa Holopaisen ajama Japiro Queen ravasi kolmantena sisäradan jonossa. Kiritilaa tuli loppukaarteessa, ja Marja Haakanan valmentama tamma spurttasi ykköseksi ajalla 13,0a/2120. Goodogoodytwoshoes eteni toisesta ulkoa kakkoseksi. Saonoi oli johtavan rinnalta kolmas.

- Japiro Queen tuntui jo lämmityksessä hyvältä, ja hyvillä mielin lähdettiin starttiin. Ajoin ensimmäistä kertaa hevosella, mutta olin nähnyt sen startteja. Saimme tilaa sujuvasti. Japiro Queen on kiva ja hyväravinen hevonen, Holopainen sanoi.

Jyrki Tammimetsän norjalainen Spang Stövern oli vakuuttava voittaja kylmäveristen volttilähdössä. 4-vuotias Spang Stövern lähti kiriin kolmannesta ulkoa ja porhalsi helppoon voittoon ajalla 28,0/2160. Ykkönen oli kolmas peräkkäinen. Oon Leidi oli johtopaikalta kakkonen ja Calviiri johtavan rinnalta kolmas.

- Hyvin päästiin matkaan, pääsimme heti lähelle kärkeä ja hyviin selkiin. Spang Stövern on ollut varma suorittaja, hetken emmin, lähdenkö kiriin jo takasuoralla, mutta päätin lähteä. Rahasarjoja tällä ajetaan, kuin ikäluokkalähdöt on suljettu kylmäverisiltä, Tammimetsä totesi.

Kylmäveritammojen lähdössä mentiin Ypäjä Päivin komennossa. Esa Holopaisen ajama ja Seppo Suurosen valmentama Ypäjä Päivi veti reipasta, kierros 25,6, ja paineli ykköseksi ajalla 26,7a/2120. Brenna tuli voimia jäljellä voittajan takana kakkoseksi. Pikku Moskiitto oli johtavan rinnalta kolmas.

- Saimme helposti keulapaikan, ja Ypäjä Päivi oli siitä rauhallinen. Juosta kuitenkin piti, kuten väliajatkin kertovat, kertoi Esa Holopainen, joka voitti molemmat tammalähdöt.

Amatööriohjastajien SM-liigan osalähtö oli Toto4-pelin päätöskohde. Suvi Vaittinen pamautti Ies Knightqueenin keulaan kasiradalta. Antti Pihlström löysi hyvät iskuasemat, ja Naranjah matkasi kolmantena toisen radan jonossa. Ies Knightqueen ja Naranjah kaartuivat maalisuoralla rinnakkain. Naranjah oli selvästi vahvempi ja meni voittoon ajalla 13,3a/1620. Ies Knightqueen oli hyvä kakkonen.